20 χρόνια Ίμια: Θυσία, υποκρισία και ναζιστική καπηλεία

Η επέτειος των 20 χρόνων από εκείνο το τραγικό βράδυ των Ιμίων στις 31 Γενάρη 1996 συνοδεύτηκε – και φέτος – από άθλια καπηλεία.

    Στην κορυφή των πατριδοκάπηλων βρέθηκαν ως αναμενόταν τα χιτλεροειδή της «Χρυσής Αυγής». Για μια ακόμα φορά προσπάθησαν να λερώσουν τη μνήμη των τριών παλικαριών που χάθηκαν εκείνο το βράδυ (του υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού).

    Οι χρυσαυγίτες οργάνωσαν συγκέντρωση «μνήμης» υποτίθεται για τα Ίμια, με τον φυρερίσκο τους να επιδίδεται σε νέο ευθυτενή ναζιστικό χαιρετισμό προς το ακροατήριό του…

    Σπεκούλαραν πάνω στη θυσία των τριών αξιωματικών αναζητώντας στη μνήμη τους ερείσματα για τον ναζιστικό οχετό τους.

    Έφτασαν στο σημείο, όπως γράφτηκε, να προσκαλέσουν στην Αθήνα ακόμα και Γερμανούς νεοναζί για να… «τιμήσουν» μαζί τους (!) τη θυσία των τριών νεκρών.

    Αλήθεια, πόσο συνάδει στην ιδιότητα ενός Γερμανού νεοναζί να παριστάνει ότι «τιμά» τη θυσία Ελλήνων πατριωτών για την υπεράσπιση των ελληνικών χωμάτων;

    Απάντηση: Τόσο όσο συνάδει στην ιδιότητα ενός Έλληνα νεοναζί να παριστάνει ακριβώς το ίδιο (στη συνέχεια του άρθρου θα είμαστε αναλυτικότεροι).

Μιχαλολιάκος – Παππάς: Ναζιστικά και «πατριωτικά»…   

    Ας πάμε τώρα στην όχθη των υποκριτών. Δεν έλειψε ούτε το δικό τους «παρών». Γιατί τι άλλο από υποκρισία είναι να τιμάς τα Ίμια, αλλά την ίδια ώρα να κινείσαι απαρέγκλιτα στις ίδιες εκείνες πολιτικές ράγες που οδήγησαν αλλά και προέκυψαν από τα γεγονότα της 31 Γενάρη του 1996;

    Εξηγούμαστε:

    Στα Ίμια, το 1996, και ενώ ετίθετο με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο το καθεστώς των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, η ελληνική πολιτική ηγεσία εκστόμισε δια του πρωθυπουργού Σημίτη εκείνο το απίθανο «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ»…

    Στη Μαδρίτη, ένα χρόνο αργότερα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα υπέγραψε μια συμφωνία στην οποία αναγνωρίστηκαν «νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο. Ήταν εκεί που η ελληνική πολιτική ηγεσία είπε, ουσιαστικά, «ευχαριστούμε το ΝΑΤΟ»…

    Στο Ελσίνκι, το 1999, στη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η Ελλάδα έβαλε την υπογραφή της κάτω από ένα κείμενο που – κατά παρέκκλιση της θέσης ότι η μόνη διαφορά μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι η διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας – έκανε λόγο για «εκκρεμείς συνοριακές διαφορές και άλλα συναφή θέματα» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ήταν εκεί που η ελληνική πολιτική ηγεσία είπε το «ευχαριστούμε την ΕΕ»…

    Ερώτηση 1η: Τι από όλα αυτά έχει αλλάξει έκτοτε; Ποιο από αυτά τα «ευχαριστώ» που ειπώθηκαν στο φόντο των Ιμίων ανακλήθηκε ή αναιρέθηκε ποτέ στην πράξη;

    Ερώτηση 2η: Ο κ.Σαμαράς, που είχε υπουργό Εξωτερικών τον κ.Βενιζέλο,  συγκυβέρνησε, ναι ή όχι, με το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με το κόμμα του οποίου ο πρώην αρχηγός, για να δικαιολογήσει την πολιτική του στα Ελληνοτουρκικά, δήλωνε: 

    «Θα μου φαινόταν περίεργο να πετάξει μια σοβαρή χώρα μια ολόκληρη πολιτική στον κάλαθο των αχρήστων, δηλαδή να την υποβαθμίσει, για κάποιες βραχονησίδες»! (Γ. Παπανδρέου, «Τα Νέα»,  23/10/2000)…  

    Ερώτηση 3η: Ο κ.Γιώργος Παπανδρέου, τέσσερα χρόνια μετά από τα Ίμια, δήλωνε ως υπουργός Εξωτερικών (συνέντευξη στους «Ουάσιγκτον Τάιμς», 10/12/2000): 

    «Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ συμμερίζονται κοινές αρχές, κοινούς στόχους, όπως δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, περιφερειακή σταθερότητα». 

    Αυτό ήταν κάτι σαν επανάληψη του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ»; Ναι ή όχι;

    Ερώτηση 4η: Η κυρία Μπακογιάννη, δέκα χρόνια μετά από τα Ίμια (25/04/2006) δήλωνε ως υπουργός Εξωτερικών για τις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ: 

    «(…)η μακρά ιστορία και η δυνατή φιλία που συνδέει τις δύο δημοκρατίες μας στηρίζεται σε κοινές αρχές και αξίες, σε κοινούς αγώνες, αλλά και στη συμμετοχή μας στη μεγάλη κοινότητα κρατών του ΝΑΤΟ. Οι στόχοι μας σε μεγάλο βαθμό συμπίπτουν (…)». 

    Αυτό ήταν κάτι σαν επανάληψη του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ»; Ναι ή όχι;

    Ερώτηση 5η: Ο κ.Σαμαράς, δεκαεφτά χρόνια μετά από τα Ίμια, δήλωνε στη συνάντησή του με τον Ομπάμα (8/8/2013) στον Λευκό Οίκο: 

    «Κατ’ αρχήν, θέλω να πω ότι οι δύο λαοί μας και οι δύο χώρες μας είναι περισσότερο από σύμμαχοι. Όχι μόνο πάλεψαν ο ένας δίπλα στον άλλο σε όλη την ιστορία, πάντα για μια ευγενή αιτία, αλλά λάτρεψαν και υποστήριξαν τις ίδιες αξίες, όπως την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία». 

    Αυτό ήταν κάτι σαν επανάληψη του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ»; Ναι ή όχι;

    Ερώτηση 6η: Τον Δεκέμβρη του 2015, παραμονές της 20ης επετείου των Ιμίων και επί «αριστερής» πλέον κυβερνήσεως, ο υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς υποδεχόμενος στην Αθήνα τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, δήλωνε:

    «Καλωσορίζω τον φίλο υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι με τον οποίο συνεργαζόμαστε στενά στα πλαίσια και στο πνεύμα των παραδοσιακών δεσμών φιλίας που ενώνουν τις δυο χώρες (…)».

    Αυτά σε συνδυασμό με τα «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» του κ.Δραγασάκη για την… φιλελληνική στάση των Αμερικάνων στα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής που οδήγησε στο τρίτο Μνημόνιο, με τις «σκέψεις» του κ.Καμμένου για νέα ΝΑΤΟική βάση στην Κάρπαθο και με την εν γένει «ερωτική σχέση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με τις ΗΠΑ, συνιστούν κάτι σαν επανάληψη του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» επί παντός του επιστητού; Ναι ή όχι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ