ΒΙΝΤΕΟ-Η ώρα του τελικού

ΒΙΝΤΕΟ-Η ώρα του τελικού

Σουηδία, Αρμενία, Αυστρία,Ολλανδία, Ουκρανία, Ουγγαρία και Μεγάλη Βρετανία, φιγουράρουν στην πρώτη εξάδα των νικητών του τελικού της Eurovision, ο οποίος θα μεταδοθεί στις 22.00 το βράδυ από τη ΝΕΡΙΤ, απευθείας από την Κοπεγχάγη.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον τελικό με το «Rise Up», που ερμηνεύουν οι Freaky Fortune feat. Risky Kidd, οι οποίοι πήραν το εισιτήριο για τη μεγάλη βραδιά στο δεύτερο ημιτελικό.

Η ελληνική συμμετοχή θα διαγωνιστεί στη 10η σειρά του τελικού. Eίναι η ενδέκατη συνεχόμενη φορά, από το 2004 που διοργανώθηκε ημιτελική βραδιά, στο πλαίσιο του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που η ελληνική συμμετοχή προκρίνεται σε τελικό. Το σχολιασμό της διοργάνωσης έχουν αναλάβει η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Στον τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι 20 από τους δύο ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά – ενώ οι υπόλοιπες έξι, δηλαδή οι “Big Five” (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο) και η διοργανώτρια Δανία, θα συμμετάσχουν απευθείας.

Μέχρι στιγμής, φαβορί για την πρώτη θέση θεωρείται η Αυστρία με την εκκεντρική Conchita, που μπορεί να πέρασε τελευταία στον ημιτελικό της Πέμπτης, ωστόσο η εμφάνιση της έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια. Τα προγνωστικά δίνουν τη χώρα μας μέσα στην πρώτη 10αδα, καθώς φαίνεται να καταλαμβάνει την 8η θέση.

Η σειρά εμφάνισης στον τελικό έχει, ως εξής:

Ουκρανία

Λευκορωσία

Αζερμπαϊτζάν

Ισλανδία

Νορβηγία

Ρουμανία

Αρμενία

Μαυροβούνιο

Πολωνία

Ελλάδα

Αυστρία

Γερμανία

Σουηδία

Γαλλία

Ρωσία

Ιταλία

Σλοβενία

Φινλανδία

Ισπανία

Ελβετία

Ουγγαρία

Μάλτα Δανία

Ολλανδία

Σαν Μαρίνο

Ηνωμένο Βασίλειο

Tα φαβορί:

1.Σουηδία – Undo – Sanna Nielsen

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ