Τεντ Σαράντος: Ο Ελληνοαμερικανός που βρέθηκε στην κορυφή του Netflix

Εδώ και χρόνια ο Τεντ Σαράντος θεωρείται η “ψυχή” του Netflix. Άλλωστε, βρίσκεται στην κορυφαία συνδρομητική υπηρεσία από το 2000. Από τον Ιούλιο του 2020 ο Σαράντος προήχθη σε συνδιευθύνοντα σύμβουλο του Netflix μαζί με τον ιδρυτή του Ριντ Χάστινγκς, με τον οποίον γνωρίζονται από το 1999. Μέχρι τότε εκτελούσε καθήκοντα επικεφαλής περιεχομένου του Netflix, τα οποία εξακολουθεί να εκτελεί παράλληλα με τη θέση του CEO. Άλλωστε, ο Χάστινγκς, σχολιάζοντας αυτήν την προαγωγή είχε πει ότι “απλώς επισημοποιεί τον τρόπο με τον οποίο διοικούμε την εταιρεία σήμερα”.

Ο ρόλος του Σαράντος στη Netflix

Όταν ο Σαράντος εισήλθε στην εταιρεία, είχε αναλάβει τον τομέα αγοράς DVD, ώσπου ηγήθηκε της προσπάθειας απόκτησης πρωτότυπου περιεχομένου, με πρώτη προσπάθεια τη “Lilyhammer” το 2012, που ακυρώθηκε έπειτα από τρεις σεζόν και στη συνέχεια με την τεράστια επιτυχία “House of Cards” με τον Κέβιν Σπέισι.

Όταν ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού, ο Σαράντος φρόντισε ώστε οι παραγωγές να επαναρχίσουν σε ασφαλείς περιοχές, όπως η Ισλανδία και η Σουηδία, ενώ εξακολούθησε να πρωτοτυπεί, κλείνοντας πολυετείς συμφωνίες με τον βραβευμένο με Όσκαρ Γκιγιέρμο ντελ Τόρο όπως και με τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ.

Ανακαλώντας τη στιγμή της γνωριμίας τους με τον Τεντ Σαράντος, πριν από 20 χρόνια, ο Ριντ Χάστινγκς είχε γράψει σε μια ανάρτηση: “Ο Τεντ ηγήθηκε της επανάστασης στη στρατηγική περιεχομένου, η οποία ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της και υπήρξε το κλειδί στη συνεχή επιτυχία μας. Ήταν χαρακτηριστικό της ικανότητάς του να βλέπει πού κατευθύνεται η βιομηχανία -και οι προτιμήσεις των καταναλωτών. Δημιούργησε μία εξαιρετική ομάδα, προσελκύοντας μερικά από τα πιο δημιουργικά και τα καλύτερα στελέχη στην ψυχαγωγία από ολόκληρο τον κόσμο”.

Ποιος είναι ο Τεντ Σαράντος

Γεννήθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα στις 30 Ιουλίου 1964. Είναι 56 ετών. Ο πατέρας του ήταν ηλεκτρολόγος και μητέρα του νοικοκυρά. Είναι το τέταρτο από πέντε παιδιά, με τρεις μεγαλύτερες αδελφές και έναν μικρότερο αδελφό. Ο παππούς του από την πλευρά του πατέρα του ήρθε από τη Σάμο μετανάστης στις ΗΠΑ όταν ήταν μικρό αγόρι. Η οικογένεια αρχικά ονομαζόταν Καριωτάκης αλλά το άλλαξε σε Σαράντος. Όταν ήταν παιδί περνούσε άπειρες ώρες μπροστά στην τηλεόραση παρακολουθώντας σειρές όπως “I Love Lucy”, “The Jack Benny Show”, “Andy Griffith”. Έχει πει ότι η οικογένειά του δεν ταξίδευε πολύ οπότε “μέσα από τα βιβλία, τις ταινίες και την τηλεόραση μπορούσα να δω τον κόσμο”. Στην εφηβεία του είχε αναπτύξει σημαντική γνώση σχετικά με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο αλλά και ισχυρά ένστικτα για το τι άρεσε στο κοινό , ενώ εργαζόταν σε βιντεοκλάμπ.

Ενώ έγραφε για τη σχολική εφημερίδα, συνάντησε και πήρε συνέντευξη από τον ηθοποιό Εντ Άσνερ, ο οποίος τον συζήτησε στη βιομηχανία του θεάματος για περισσότερες συνεντεύξεις και διασυνδέσεις με ανθρώπους που τον ενδιέφεραν στην ψυχαγωγία, στην πολιτική και στη δημοσιογραφία. Το 1983 προήχθη σε διευθυντή καταστήματος της αλυσίδας Arizona Video Cassettes West ενώ διοικούσε 8 βιντεοκλάμπ έως το 1988. Τότε έγινε και Δυτικός Περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων και Λειτουργιών σε έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς βίντεο στις ΗΠΑ, την East Texas Distributors (ETD). Έως τον Μάρτιο του 2000, ο Σαράντος ήταν αντιπρόεδρος εταιρείας προϊόντων και εμπορευμάτων για μια αλυσίδα περίπου 500 καταστημάτων, Video City/West Coast Video. Γνώρισε τον CEO του Netflix Ριντ Χάστινγκς το 1999 και το 2000 έγινε μέλος της εταιρείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ