Στο real taste & style που κυκλοφορεί με τη Realnews
Aπό την κουζίνα της Μαρίας Εκμεκτσίογλου
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΑΛΑΤΣΑΤΙΑΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
Αυτά τα στρογγυλά κολοκυθάκια τα συνάντησα πρώτη φορά στο παζάρι στα Αλάτσατα, έξω από τη Σμύρνη, όπου παραθέριζα με τους γιους μου πριν από οκτώ χρόνια.
Μου άρεσαν τόσο πολύ που αποφάσισα να δημιουργήσω μια συνταγή με αυτά! Αν και τώρα τα βλέπω συχνά στις αγορές, τα ονόμασα «αλατσατιανά» από τον τόπο όπου τα γνώρισα.
Δοκιμάστε Κολοκυθάκια Αλατσατιανά γεμιστά με πλιγούρι και ακόμη 14 πεντανόστιμες συνταγές της Μαρίας Εκμεκτσίογλου, όπως… Μελιτζάνες Ιmam Bayildi, Πατσάγκα-μπουρεκάκι με παστουρμά, Ατζέμ πιλάφι, Ντολμαδάκια σε αμπελόφυλλα με βύσσινα, Γιαχνί με αχλάδια και κανέλα, Κεφτεδάκια του ψαρά με σαφράν, Τσιπούρα Αλανιάρα γεμιστή, Σκουμπρί γεμιστό ντολμά αλλά καιΠολίτικο Σιμίτι, Κέικ με ροδάκινα, Κουραμπιέδες με ανθότυρο και λουκούμια, Σοκολατομπουκίτσες, Τσάι μαύρο της Ανατολής ντελμίδικο και λικέρ βύσσινο.
Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στο περιοδικό real taste & style που κυκλοφορεί με τη Realnews.