Στην τελική ευθεία το «Βραχιόλι της φωτιάς» με δυνατά ονόματα

Ολοκληρώνεται το καστ των ηθοποιών που θα πλαισιώσουν τη νέα σειρά «Το βραχιόλι της φωτιάς» στην  οποία φαίνεται ό,τι η ΕΡΤ επενδύει για το μερίδιό της στην τηλεθέαση στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

Μία σειρά βασισμένη στο γνωστό, ομώνυμο βιβλίο της Βεατρίκης Σαϊας- Μαγρίζου που καλούνται να μεταφέρουν στην μικρή οθόνη, ο σκηνοθέτης Γιώργος Γκικαπέππας και οι επιτυχημένοι σεναριογράφοι Νίκος Απειρανθίτης και Σοφία Σωτηρίου.

Έως σήμερα, έχουν ακουστεί πολλά ονόματα ηθοποιών που έχουν κάνει συζητήσεις, ωστόσο, λιγότερα είναι αυτά που έχουν «κλειδώσει». Η Ελισάβετ Μουτάφη έχει ήδη έρθει σε συμφωνία για έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και θα υποδυθεί την «Μπενούτα», τη μάνα μίας εβραϊκής οικογένειας η ιστορία της οποίας ξεκινά το 1917 στην Θεσσαλονίκη με τη μεγάλη πυρκαγιά στην εβραϊκή συνοικία και περνά από τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr έχουν «κλειδώσει» επίσης, ο Δημήτρης Αριανούτσος, η Βασιλική Τρουφάκου και ο Σπύρος Σταμούλης, χωρίς αυτό να σημαίνει ό,τι έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με άλλους ηθοποιούς.

Τέτοιες συζητήσεις είναι ήδη σε εξέλιξη με την Νένα Μεντή, τον Νίκο Ψαρρά και τον Θάνο Τοκάκη. Πολύ κοντά σε συμφωνία φαίνεται ό,τι βρίσκεται ο Γιώργος Καραμίχος.

Λίγα λόγια για τη σειρά «Το βραχιόλι της φωτιάς»

Η μίνι σειρά 7 επεισοδίων αφηγείται το δραματικό οδοιπορικό μιας εβραϊκής οικογένειας τον 20ό αιώνα, ξεκινώντας από το 1917 και τις μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν στην εβραϊκή συνοικία της Θεσσαλονίκης, ξεσπιτώνοντας την οικογένεια της Μπενούτα. Όλα καίγονται εκτός από ένα πολύτιμο κειμήλιο, που αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε γεγονότα και ανθρώπους με κοινή μοίρα: το βραχιόλι της φωτιάς.

Το χρονικό μιας κοινωνίας που συντρίβεται και αναφύεται μέσα από τα ερείπιά της. Η θυελλώδης ιστορία του μικρού Ιωσήφ, όπως την καταγράφει ένα νυχτερινό παραμύθι: Θεσσαλονίκη, 1917. Οι φλόγες ζώνουν την εβραϊκή συνοικία. Η Μπενούτα με τα παιδιά της βρίσκονται στο σπίτι. Ένας Τσιγγάνος, ο Αγγελής, τους διασώζει την τελευταία στιγμή. Τους μεταφέρει στον καταυλισμό του, μακριά απ’ τον όλεθρο.

Το Βραχιόλι της φωτιάς

 

Μεγάλο μέρος της πόλης καταστρέφεται. Ένα πολύτιμο κόσμημα σώζεται. Ένα κειμήλιο που συνδέει ανθρώπους και γεγονότα. Εβραίους και Τσιγγάνους. Δυο λαούς με διαφορετική κοσμοαντίληψη αλλά με πεπρωμένο κοινό. Πόλεμος, ναζιστική θηριωδία, Άουσβιτς. Οι σκληρές σελίδες του Ολοκαυτώματος. Η οδύσσεια ενός βραχιολιού.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ