Στην Αlter Εgo του Βαγγέλη Μαρινάκη τα σήματα της Ελευθεροτυπίας

Η Alter Ego του Ευάγγελου Μαρινάκη αγόρασε τα σήματα της Ελευθεροτυπίας (Κυριακάτικη και enet) στον σημερινό πλειστηριασμό.

«Η Alter Ego Media ανακοινώνει ότι απέκτησε μέσω δημόσιου πλειστηριασμού που διενεργήθηκε σήμερα, 4 Μαρτίου 2024 στο Πρωτοδικείο Αθηνών, τα εμπορικά σήματα  «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και «WWW.ENET.GR» της πρώην εταιρείας «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας parapolitika.gr, το αντίτιμο ξεπέρασε τα 8.000.000 ευρώ, ενώ στον πλειστηριασμό συμμετείχε και εταιρεία συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο πλειστηριασμός των σημάτων της ιστορικής εφημερίδας, που χρεοκόπησε πριν από περίπου 12 χρόνια, πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα του Πρωτοδικείου Αθηνών. Σημειώνεται ότι ο πλειστηριασμός είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 26 Φεβρουαρίου, αλλά αναβλήθηκε για μία εβδομάδα αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ξεκίνησε να εκδίδεται στις 21 Ιουλίου του 1975 και υπήρξε η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε μετά τη μεταπολίτευση, καθώς οι υπόλοιπες της εποχής είτε απλά επανεκδόθηκαν μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας τους κατά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών, είτε δεν είχαν διακόψει την κυκλοφορία τους.

Τον Νοέμβριο του 1975 κυκλοφόρησε και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η πρώτη κυριακάτικη έκδοση απογευματινής εφημερίδας.

Η εφημερίδα έκλεισε οριστικά τον Νοέμβριο του 2014.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ