Πρεμιέρα για “Ντοστογιέφσκι”

Πρεμιέρα για “Ντοστογιέφσκι”

 

Μια νέα σειρά από τη Ρωσία κάνει πρεμιέρα στην ΕΤ1. Η σειρά αφηγείται τη ζωή του διάσημου συγγραφέα Ντοστογιέφσκι και τιτλοφορείται ” Κόλαση και Παράδεισος: Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι”.

Η υπόθεση ξετυλίγεται σε οκτώ ωριαία επεισόδια και η παραγωγή είναι του 2011.

 

Το δελτίο Τύπου της ΕΤ1 αναφέρει:

“Το κλασικό έργο του Κοτινένκο βασίζεται στην ασυνήθιστη ζωή του μυστηριώδους και τραγικού Ρώσου συγγραφέα Ντοστογιέφσκι, μια μελέτη στην αντίθεση!

Πασίγνωστος στους λογοτεχνικούς κύκλους, ο Ντοστογιέφσκι υπήρξε επίσης πάμφτωχος. Καταφρονημένος από την εξουσία απολάμβανε τη χάρη της ανεξαρτησίας. Αξιαγάπητος και ζηλιάρης, πότε σε μεγάλη ευθυμία και πότε να υποφέρει, ο άνθρωπος Ντοστογιέφσκι υπήρξε ένα ζωντανό παράδειγμα του παράδοξου.

Επεισόδιο 1ο: Το παγωμένο πρωινό της 22ης Δεκεμβρίου 1849 κάποιοι κατάδικοι οδηγούνται προς εκτέλεση. Ανάμεσά τους είναι κι ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι. Την τελευταία στιγμή η εκτέλεσή τους ματαιώνεται κι η θανατική ποινή τους μετατρέπεται σε ισόβια εξορία στη Σιβηρία.

Εξόριστος πια, ο Ντοστογιέφσκι αναπολεί το παιχνίδι που έπαιζε σαν παιδί με την οικογένειά του. Ρίχνοντας τα ζάρια πάνω στο χάρτη υπολόγιζαν τα ταξίδια που θα έκαναν στη ζωή τους… Η δική του ζαριά είχε δείξει Σιβηρία.

Ένας κατάδικος, ο Ορλόφ, επιχειρεί ν’ αποδράσει κι ακολουθεί άγριος ξυλοδαρμός. Ο ήρωάς μας αρρωσταίνει κι οδηγείται στο γιατρό για ν’ ανακαλύψει στο πρόσωπό του έναν καλό φίλο.

 Σκηνοθεσία: Βλαντιμίρ Κοτινένκο

Παίζουν: Ευγκένι Μιρόνοφ, Κουλπάν Καμάτοβα, Βαλεντίνα Ταλίζινα, Όλγα Σμιρνόβα, Νταρια Μοροζ, Κατερινα Βασίλιεβα”.

 

Η σειρα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή στις 21:00.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ