Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ανακοίνωση των New York Times για τον δημοσιογράφο που σκοτώθηκε στο Ιρπίν

Συγκλόνισε η είδηση ότι σκοτώθηκε δημοσιογράφος των New York Times στο Ιρπίν ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν μεγάλες πόλεις.

Όπως  επιβεβαίωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Κιέβου νωρίτερα, ο δημοσιογράφος των New York Times σκοτώθηκε κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα. Πρόκειται για τον βραβευμένο Brent Renaud, 51 ετών, ο οποίος πυροβολήθηκε όταν οι ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον ενός αυτοκινήτου κοντά στο Ιρπίν.

Ωστόσο,  αν και οι αναφορές έκαναν λόγο για ανταποκριτή των New York Times, με ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής εφημερίδας διέψευσε ότι ο Renaud βρισκόταν σε αποστολή στην Ουκρανία για λογαριασμό των ΝΥΤ.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στα social media, “λυπούμαστε πολύ για τον θάνατο του Brent Renaud. Ο Brent ήταν ταλαντούχος φωτογράφος και κινηματογραφιστής που είχε συνεργαστεί με τους New York Times όλα αυτά τα χρόνια. Αν και είχε συνεισφέρει στους Times κατά το παρελθόν -πιο πρόσφατα το 2015- δεν ήταν σε αποστολή στην Ουκρανία για τους Times”.

Και προστίθεται: “Οι αρχικές αναφορές που κυκλοφόρησαν ότι εργαζόταν για τους Times οφείλονται στο γεγονός ότι έφερε πάνω του κάρτα Τύπου των Times που είχε εκδοθεί για αποστολή που είχε αναλάβει πριν από πολλά χρόνια”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ