Πάνος Δημάκης: «Ζαλίζουν» τα χρήματα που κέρδισε με τις γνώσεις του – «Η μνήμη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα παιχνίδια γνώσεων»

Προσκεκλημένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν το βράδυ της Δευτέρας 1η Απριλίου ο Πάνος Δημάκης.

Πάνος Δημάκης: Το «Γεράκι» του «The Chase» αποκάλυψε το ποσό που έχει κερδίσει από τα τηλεπαιχνίδια

Ο Πάνος Δημάκης είναι γνωστός και ως το «Γεράκι» στο Chase, παιχνίδι γνώσεων του MEGA. Ο συγγραφέας βιβλίων μίλησε για τις συμμετοχές του στα τηλεπαιχνίδια γνώσεων που του έχουν χαρίσει έως τώρα περίπου 190.000 ευρώ.

Πάνος Δημάκης: Η αποκάλυψη για τη συμμετοχή του στα παιχνίδια και τα ποσά που κερδίζει

«Δεν είναι ότι είχα προσλαμβάνουσες από το σπίτι. Οι γονείς μου ποτέ δεν με εμπόδισαν, δεν με απέτρεψαν από το να διαβάζω. Η επαφή έμενε στις εγκυκλοπαίδειες. Ιστορίες, γεωγραφίες ήταν τα αγαπημένα μου.

Μαρία Μπεκατώρου: Με πλήγωσε το ψέμα απέναντί μου και σε άλλους για εμένα, δεν μου αρέσει να με συζητούν

Η μνήμη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα παιχνίδια γνώσεων. Πολλές φορές και η ίδια η Μαρία Mπεκατώρου με ρωτάει πώς τα θυμάμαι όλα. Έχει να κάνει και με συνδέσεις. Αν ξέρεις καλή γεωγραφία είναι πολύ πιο εύκολο να συνδυάσεις ένα γεγονός με το μέρος που εκτυλίχθηκε… Αυτό που λέω είναι ότι δεν είμαι πιο έξυπνος από οποιονδήποτε άλλο. Έχω βρει τρόπους».

«Ξεκίνησα πριν πολλά χρόνια. Στο πρώτο που πήγα δεν κατάφερα να κάτσω στην καρέκλα. Ήταν ο Εκατομμυριούχος επί Παπαδόπουλου. Κατάφερα επί Αθερίδη όμως έπειτα από λίγα χρόνια. Εκεί πήρα 3.500 ευρώ.

Μαρία Μπεκατώρου:  Αγνώριστη το 1995 – Το βίντεο από την πρώτη της εκπομπή που δεν θέλει να θυμάται 

Μετά πήγα στο Θησαυροφυλάκιο με τον Ανδρέα Μικρούτσικο και εκεί πήρα την πρώτη χρονιά 40.000 και τη δεύτερη πήρα 15.000. Έπαιξα συνολικά σε 11 επεισόδια.

Σε 16 επεισόδια είχα πάει στον Φερεντίνο σε ένα παιχνίδι που δεν έγινε πολύ γνωστό. Λεγόταν “Οι κληρονόμοι”. Πήρα 30.000 εκεί. Δεν πήγα ποτέ σε παιχνίδια τύχης. Ήθελα πάντα να διαγωνίζομαι σε γνώση. Στο ‘Still Standing’ ήμουν ο δεύτερος (παίκτης) που πήρε τα 30.000 ευρώ. Στο ‘Είσαι πιο έξυπνος από ένα 10χρονο’ είχα πάρει 50.000 ευρώ.»

Ποιος είναι ο Πάνος Δημάκης

Ο Πάνος Δημάκης μεγάλωσε στο Άστρος Αρκαδίας και από το 1995 ζει στην Αθήνα, όπου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δούλεψε για 18 μήνες ως μεταφραστής στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.

Έχει μεταφράσει για τις Εκδόσεις Καζαντζάκη τα έργα του Νίκου Καζαντζάκη Ο καπετάν Μιχάλης και Ο ανήφορος, το δεύτερο μάλιστα σε πρώτη παγκόσμια μετάφραση, καθώς και αφηγήματα από τα αγγλικά και τα ιταλικά. Επίσης, διατηρεί μεταφραστικό γραφείο, όπου ασχολείται κυρίως με οικονομικά και νομικά κείμενα. Διδάσκει εδώ και χρόνια επαγγελματικά αγγλικά και ισπανικά σε στελέχη πολυεθνικών εταιρειών. Εμφανίζεται στην επιτυχημένη εκπομπή του Mega The Chase ως «το Γεράκι». Επιπλέον, είναι δημιουργός του podcast Χίλιες και μία λέξεις για την ελληνική γλώσσα. Εκτός από το Ποτάμι των χιλίων τυφλών έχει γράψει τα εξής βιβλία: το λεξικό Βερβενιώτικο ιδίωμα, το αγγλικό ετυμολογικό λεξικό Etymolexicon και το μυθιστόρημα Δεκαεπτά κλωστές, το οποίο θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη από την Cosmote TV σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ