Όσα είπε ο Γλέζος στον Real Fm

Όσα είπε ο Γλέζος στον Real Fm

Ο Μανώλης Γλέζος καλεσμένος στην εκπομπή του Βασίλη Κουφόπουλου στον Real Fm 97,8 μίλησε για όλους και για όλα.

Πιο επίκαιρος από ποτέ, αναφέρθηκε στην δράση της Χρυσής Αυγής και στα περί νομιμότητας της, αλλά και για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Τέλος τοποθετήθηκε και για το καυτό θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

 

Για τη Χρυσή Αυγή

«Έπεσαν  οι μάσκες. Η Χρυσή Αυγή αποκάλυψε την πραγματική εγκληματική της υπόσταση. Το τι ακριβώς είναι δεν είναι καινούρια άποψη την οποία εκφράζω. Στις 31 Οκτωβρίου του 2012 σε μια δήλωση μου έχω πει πως αποτελεί Ύβρη για τον ελληνικό πολιτισμό η Χρυσή Αυγή.

Έχω μπροστά μου τη δήλωση μου: «Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αποτελεί μια από τις μελανότερες σελίδες της Ελληνικής Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται απλώς για μια οργάνωση φασιστική ή ναζιστική. Είναι ένα κόμμα στην ουσία του αντεθνικό, με χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης, που δεν διστάζει να βυσσοδομεί χυδαία, εκμεταλλευόμενο τα ένστικτα μιας κοινωνίας που καταρρέει».

Η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, φτωχοποιείται και οργίζεται, ενώ αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία με σκληρότητα και αναλγησία. Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι για να φέρνουμε στην επιφάνεια περιθωριακές οργανώσεις, που το μόνο που έχουν προσφέρει είναι η βία, το έγκλημα και η υποκουλτούρα. Ισχυρίζονται ότι τα χέρια τους είναι καθαρά, αλλά δολοφονούν τις Ιδέες του Πολιτισμού, της πραγματικής Δημοκρατίας και των Πανανθρώπινων Αξιών, που αποτελούν το ίδια την ύπαρξη της Ελλάδας».

 

 

Για το νομοσχέδιο περί Χρυσής Αυγής

«Οι ελληνικοί νόμοι είναι αρκετοί ως σήμερα για να διώξουν τους παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου. Εκείνο που λείπει δεν είναι οι νόμοι, είναι η βούληση».

«Θέλω να τονίσω ένα γεγονός. Πόσος καιρός είναι από τότε που έγινε η επίθεση στη Λιάνα Κανελή και στη Ρένα Δούρου… Ένας χρόνος. Η ελληνική βουλή έκανε το καθήκον της και έδωσε το δικαίωμα να διωχθεί ο υπεύθυνος και ο υπεύθυνος δεν έχει διωχθεί».

 

Για το πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που διαμορφώθηκε από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

«Να μην παρασυρθούμε και διολισθήσουμε σε μια κατάσταση που δεν μπορεί να υπάρξει φραγμός. Έχω τονίσει όχι τώρα, αλλά πριν από πολλά χρόνια, η οργή, η αγανάκτηση του ελληνικού λαού πρέπει να μετουσιωθεί σε πολιτική πράξη».

«Όταν ένας λαός είναι σύσσωμος, όταν ένας λαό έχει αποκτήσει γνώση και αυτογνωσία και κοινωνική συνείδηση μπορεί να έχει δημιουργήσει τη συσπείρωση εκείνη, όπως ακριβώς στη Κατοχή. Στην Κατοχή δεν είχαμε τα τάγματα Ασφαλείας. Μας νίκησαν;» 

 

 

Αναγκαστικό δάνειο

 «Οι Γερμανοί είναι νομότυποι. Γνωρίζουν πως αν υπογράψουν Συνθήκη Ειρήνης, πρέπει να καταβάλουν αυτά που οφείλουν. Γι’ αυτό  δεν έχουν υπογράψει Συνθήκη Ειρήνης. Για αυτό έχουν αντικαταστήσει τη Συνθήκη Ειρήνης με σύμφωνο μη εμπόλεμης κατάστασης. Αυτό το ίδιο αποδεικνύει πως μόλις ο λαός μας δώσει ψήφο εμπιστοσύνης θα τρέξουν οι Γερμανοί να μας πούνε τι θέλετε. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως όλοι οι νομομαθείς θα το κερδίσουμε μέσα σε 1 μήνα. Μόλις έρθουμε στην εξουσία, με τη βούληση του ελληνικού λαού θα έρθουνε να μας πούνε ελάτε να κουβεντιάσουμε».

 

Το ύψος των γερμανικών υποχρεώσεων και του αναγκαστικού δανείου

 «Το ποσό που μας καταλόγισε η διασυμμαχική επιτροπή ήταν 7.100.000.000 δολάρια αγοραστικής αξίας του 1938 που μετατρέπεται σε 108.000.000.000 ευρώ χωρίς τους τόκους. Το αναγκαστικό δάνειο είναι 3.500.000.000 δολάρια αγοραστικής αξίας του 1938 που σημαίνει 54 δισ. ευρώ.

Το συνολικό ποσό είναι 162 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους»

Η ιστορία του αναγκαστικού δανείου

«Δεν συμψηφίζονται. Κι ο Χριστοδουλάκης που έβγαλε βιβλίο για αυτό το θέμα, ας το ξέρει. Κανένας συμψηφισμός. Τα χρήματα είναι ιερά… είναι δύσκολο αλλά θα το πετύχουμε, τις αποζημιώσεις των θυμάτων.

Θα εφαρμόσουμε αυτό που κάνει η Γαλλία. Θα δώσουμε έναντι, των επανορθώσεων. Πρώτα θα ικανοποιήσουμε τα θύματα και μετά τους χώρους των ολοκαυτωμάτων χωρίς να κάνουμε συμψηφισμούς με τα άλλα θέματα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ