Ο απατεώνας του Tinder: Η ιστορία του “Πρίγκιπα των διαμαντιών”, η σύλληψη στην Αθήνα και το… Netflix

Πανικός επικρατεί στα social media τις τελευταίες ημέρες μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο “Ο Απατεώνας του Tinder“.

Πρόκειται για μία ιστορία εξαπάτησης, στην οποία ο διαβόητος απατεώνας αποπλάνησε και εξαπάτησε νεαρές ευκατάστατες γυναίκες. Υποδυόμενος έναν πλούσιο μεγιστάνα διαμαντιών, γοήτευε γυναίκες μέσω της δημοφιλούς εφαρμογής γνωριμιών, Tinder, και αποσπούσε εκατομμύρια δολάρια.

Ο “Πρίγκιπας των διαμαντιών”

Ο 29χρονος Ισραηλινός Σιμόν Χαγιούτ (ή αλλιώς Σιμόν Λεβιέβ όπως συστηνόταν) εμφανιζόταν σε ευκατάστατες γυναίκες που έψαχναν τον έρωτα ως ο “Πρίγκιπας των διαμαντιών”. Παρίστανε τον γιο δισεκατομμυριούχου εμπόρου διαμαντιών. Ισχυριζόταν ότι ταξίδευε συνεχώς για δουλειές, με το προφίλ του στο Tinder να “μαρτυράει” την πανάκριβη ζωή που έκανε, καθώς φορούσε μόνο πανάκριβα ρούχα, διέμενε σε γνωστά πεντάστερα ξενοδοχεία, οδηγούσε supercar και ταξίδευε με το ιδιωτικό του αεροπλάνο.

O 29χρονος ξελόγιαζε μέσω της δημοφιλούς εφαρμογής γνωριμιών πλούσιες γυναίκες και τους αφαιρούσε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Tinder Netflix

Το Netflix, έπεισε τρία από τα θύματά του να πουν τις ιστορίες τους. Η δημοφιλής streaming πλατφόρμα αποτύπωσε τις ιστορίες αυτές σε ένα ντοκιμαντέρ, με τίτλο “Ο Απατεώνας του Tinder” (The Tinder Swindler).

Netflix: Δείτε το trailer για το ντοκιμαντέρ “Ο Απατεώνας του Tinder”:

Ο Απατεώνας του Tinder: Η σύλληψη στην Αθήνα

Η ιστορία του “Απατεώνας του Tinder” μονοπωλούσε στη Νορβηγία, ενώ είχε γίνει πρώτη είδηση στη μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας. Μία από τις τελευταίες σχέσεις του Σιμόν Χαγιούτ, είδε την είδηση για τον απατεώνας και αποφάσισε ενημερώσει τις Αρχές, ενώ ήρθε σε επικοινωνία με άλλες εξαπατημένες γυναίκες. Τελικά ο “Απατεώνας του Tinder” συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Το απόγευμα της Παρασκευής, 28 Ιουνίου 2019, ο Σιμόν Χαγιούτ προσπάθησε να ταξιδέψει με ψευδή στοιχεία ως “Σαρόν Νταβίντ” από το «Ελ. Βενιζέλος», με προορισμό τα Τίρανα. Κατά τον έλεγχο όμως διαπιστώθηκαν τα πραγματικά του στοιχεία. Την πληροφορία είχε δώσει στην Ίντερπολ, ένα από τα θύματα του. Η συγκεκριμένη γυναίκα εξιστορεί στο ντοκιμαντέρ του Netflix με κάθε λεπτομέρεια, πώς διαδραματίστηκαν τα γεγονότα.

Ο Σιμόν Χαγιούτ συνελήφθη καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα των αρχών του Ισραήλ για σωρεία, κλοπών, απατών, κλοπή από εργοδότη και πλαστογραφία. Ο απατεώνας του Tinder καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών, όμως έπειτα από 5 μήνες αποφυλακίστηκε λόγω καλής διαγωγής. Πλέον, συνεχίζει να διάγει πολυτελή βίο στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ του Netflix, o “απατεώνας του Tinder” εκτιμάται ότι απέσπασε συνολικά 10 εκατ. ευρώ από ευκατάστατες γυναίκες.

Tinder Netflix

Οι συνδρομητές του Netflix «έριξαν» το Instagram του απατεώνα του Tinder

Το βράδυ της Δευτέρας, οι συνδρομητές του Netflix, που έμαθαν για τον Χαγιούτ από ντοκιμαντέρ “Απατεώνας του Tinder”, “βομβάρδισαν” με αναφορές και μηνύματα τον λογαριασμό του Χαγιούτ στο Instagram. Μάλιστα μετά από λίγη ώρα ο λογαριασμός εξαφανίστηκε.

Λίγο πριν ο Χαγιούτ είχε ανεβάσει InstaStories, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι απατεώνας και πως όλα είναι μυθεύματα των εχθρών του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ