Ο Alpha γυρίζει την πλάτη στο «Bachelor»

Δημιουργικός προβληματισμός για το δεύτερο μισό της σεζόν επικρατεί στον Alpha, που βλέπει φέτος το πρόγραμμά του να ανεβαίνει σημαντικά με την επένδυση στον «Σασμό».

Εχοντας εξασφαλίσει ένα δυνατό χαρτί που βγάζει την prime time του από την περσινή περιδίνηση σε μονοψήφια νούμερα και την καθιστά εξόχως ανταγωνιστική, η διοίκηση του Alpha αναζητά τα υπόλοιπα προγράμματα που θα συμπληρώσουν το παζλ της βραδινής ζώνης μετά το τέλος του «Bachelor» τον Δεκέμβριο.

Στη διαδικασία αυτή έπεσαν διάφορες λύσεις και εναλλακτικές στο τραπέζι, ενώ κάποιες ήδη απορρίφθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Alpha εξέταζε αρχικά το ενδεχόμενο να φέρει νέο ριάλιτι στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Μάλιστα, ανάμεσα στα projects που εξετάστηκαν είναι και το «The apprentice», το επιχειρηματικό ριάλιτι με τη χαρακτηριστική φράση «απολύεσαι» που παρουσίαζε στην Αμερική για σειρά ετών ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ προβλήθηκε και στη χώρα μας ως «Ο υποψήφιος», με παρουσιαστή τον Πέτρο Κωστόπουλο.

Τα πρώτα συμπεράσματα της σεζόν, που δείχνουν σημαντική κόπωση για τα ριάλιτι και στροφή του κοινού στη μυθοπλασία, άλλαξαν τα δεδομένα για τον Alpha. Τα «βαριά» ριάλιτι με εγκλεισμό για την ώρα απορρίπτονται και η… πυξίδα του προγράμματος πλέον «δείχνει» προς δύο κατευθύνσεις: επιπλέον μυθοπλασία ή light ψυχαγωγικά προγράμματα.

Alpha

Η περαιτέρω επένδυση στη μυθοπλασία αντιμετωπίζει σημαντικά πρακτικά προβλήματα, καθώς η βιομηχανία της παραγωγής σειρών έχει φτάσει σε κορεσμό, παρουσιάζοντας σημαντικές ελλείψεις σε συνεργεία, σεναριογράφους, σκηνοθέτες, και πολύ δύσκολα θα μπορεί να παραχθεί νέα σειρά έως τον Φεβρουάριο. Με βάση αυτά τα δεδομένα ο Alpha αναμένεται να στραφεί στην ελαφριά ψυχαγωγία με τηλεπαιχνίδια και μουσικά σόου.

Ηδη το κανάλι έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα του μεγάλου μουσικού σόου «The secret song», ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται η εταιρεία παραγωγής που θα αναλάβει να το φέρει εις πέρας για να βγει στον αέρα τον Μάρτιο. Παράλληλα, τα στελέχη του σταθμού επεξεργάζονται και άλλα φορμάτ, μεταξύ των οποίων είναι και ψυχαγωγική εκπομπή με… φάρσες σε ανυποψίαστους περαστικούς.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις για εντελώς καινούργια ψυχαγωγικά φορμάτ που παρουσιάζονται αυτή την περίοδο στα κανάλια, στο πλαίσιο του τηλεοπτικού bazaar MIPCOM των Καννών, και αναμένεται να «κλειδώσουν» έως το τέλος Οκτωβρίου.

Πηγή: Reallife

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ