Netflix – «The Snow Girl»: Μία σειρά θρίλερ και μυστηρίου που μας μετατρέπει σε «ντετέκτιβ του καναπέ»

H σειρά «The Snow Girl» του Netflix  βρίσκεται στην ταινιοθήκη της πλατφόρμας για να δοκιμάσει τις «ερευνητικές» μας ικανότητες.  Βασισμένη σε ένα μυθιστόρημα του 2020 του Ισπανού συγγραφέα Χαβιέ Καστίγιο,  αφηγείται την ιστορία της απαγωγής ενός πεντάχρονου κοριτσιού, της Amaya Martín, κατά τη διάρκεια μίας πολυσύχναστης γιορτής για τη «Δωδέκατη Νύχτα». Η Cabalgata de Reyes (Παρέλαση των Βασιλέων) είναι ένα ισπανικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται εκείνο το βράδυ και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στα παιδιά, καθώς κατά τη διάρκεια της πολύχρωμης παρέλασης άνθρωποι που παίζουν τους ρόλους των τριών βασιλιάδων από την ιστορία της γέννησης του Ιησού μοιράζουν γλυκά στο πλήθος .

Όμως το 2010, η γιορτή θα μετατραπεί σε εφιάλτη για την Ana και τον Álvaro όταν ο Álvaro αφήνει για λίγο το χέρι της κόρης τους Amaya και εκείνη εξαφανίζεται. Η σειρά ακολουθεί τις προσπάθειες μιας νεαρής ερευνήτριας δημοσιογράφου που ονομάζεται Μίρεν, η οποία πρέπει να διαχειριστεί και το δικό της τραύμα του παρελθόντος, να βρει το κορίτσι που αγνοείται. Η πλοκή ακολουθεί επίσης την αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό της μικρής ενώ παράλληλα βλέπουμε και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι γονείς του κοριτσιού. Ωστόσο, ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της Μίρεν συμπαρασύρει το κοινό να ερευνήσει μαζί της το τι κρύβεται πίσω από αυτή την σκοτεινή υπόθεση.

Είναι η σειρά βασισμένη σε αληθινά γεγονότα;

Η σειρά δεν είναι εμπνευσμένη από κάποια συγκεκριμένη αληθινή ιστορία, αν και το σενάριο μπορεί να μας θυμίσει πολλές πραγματικές υποθέσεις απαγωγής παιδιών. 

Ωστόσο, η έμπνευση πίσω από το μυθιστόρημα είναι πιο προσωπική. Σύμφωνα με το Ready Steady Cut, ο Καστίγιο ήταν έξω περπατώντας με τη σύζυγό του και τη μικρή τους κόρη όταν άφησε το χέρι της για μία μόνο στιγμή. Η ιστορία που έγραψε πηγάζει από τις δικές του ανησυχίες για κάτι που θα μπορούσε να συμβεί  και έτσι εξερευνά τον χειρότερο εφιάλτη κάθε γονιού – να χάσει από τα μάτια του το παιδί του για μια στιγμή μέσα σε ένα πλήθος και εκείνο να εξαφανιστεί, αφήνοντάς τον να αναρωτιέται αν θα το ξαναδεί ποτέ.

Η σειρά περιλαμβάνει θέματα και περιεχόμενο που σχετίζονται  μεταξύ άλλων με την αυτοκτονία και τη σεξουαλική βία.

Στο μυθιστόρημα, η μικρή Αμερικανίδα απάγεται από τη διάσημη παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών του Macy, η οποία λαμβάνει χώρα τον Νοέμβριο. Στη σειρά ωστόσο, η ιστορία έχει μεταφερθεί στη γενέτειρα του Καστίγιο, τη Μάλαγα, στη νότια ακτή της Ισπανίας.

Μία ισπανόφωνη σειρά που θυμίζει σκανδιναβικό νουάρ

Παρόλο που η Μάλαγα είναι περισσότερο γνωστή στους Βρετανούς παραθεριστές ως θέρετρο διακοπών για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τη βροχή το καλοκαίρι και να απολαύσουν διακοπές στην παραλία, το σκηνικό στο οποίο διαδραματίζεται η ιστορία θυμίζει πιο πολύ ένα σκανδιναβικό τοπίο. Η αισθητική της σειράς φαίνεται να είναι εμπνευσμένη το στυλ των Scandi-noir ταινιών και σειρών καθώς πολλές σκηνές τοποθετούνται σε γυμνά, τσιμεντένια δωμάτια ή σε σκοτεινούς δρόμους τη νύχτα. Σκηνές που διαδραματίζονται σε ένα αγροτικό σπίτι στην ύπαιθρο έχουν γυριστεί τις πιο θαμπές, πιο θυελλώδεις ημέρες της ισπανικής χρονιάς, έτσι ώστε το καστ να μπορεί να φορέσει αρκετά ζεστά ρούχα.

Μερικές ακόμα τεχνικές που έχουν χρησιμοποιηθεί για να θυμίζουν πιο σκοτεινές ιστορίες είναι οι εξής: Στην εναρκτήρια σεκάνς, η μικρή Amaya φοράει ένα κίτρινο αδιάβροχο με κουκούλα και ζητά από τον πατέρα της ένα κόκκινο μπαλόνι. Αυτό κάνει αμέσως τον θεατή να σκεφτεί την πρόσφατη έκδοση του Stephen King’s IT, μια ιστορία που περιλαμβάνει επίσης εγκλήματα κατά παιδιών και που τοποθετείται κάπως πιο κοντά στο αρχικό σκηνικό του μυθιστορήματος, στο Maine, στη Νέα Αγγλία.

Ο τόνος, η ζοφερή θεματολογία και μερικές φορές το σκοτάδι των νυχτερινών σκηνών υποδηλώνουν την αγάπη των δημιουργών σκανδιναβικά νουάρ.

Οι ρόλοι της σειράς ερμηνεύονται από ένα καστ που δεν είναι πολύ γνωστό εκτός Ισπανίας. Ακολουθεί μια γεμάτη σασπένς, περίεργη πλοκή με τρία διαφορετικά χρονοδιαγράμματα, αλλά χωρίς να γίνεται ποτέ σύγχυση. Κάποιες φορές η ιστορία προκαλεί συγκίνηση, ενώ άλλες σκηνές κάνουν το κοινό να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα και να τρέχει να λύσει το μυστήριο πριν γίνουν οι μεγάλες αποκαλύψεις.

Πρόκειται κυρίως για ένα θρίλερ αγωνίας και μυστηρίου και οι απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα που γεννά το σενάριο είναι άψογα δομημένες και σωστά εξερευνημένες.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν: Μιλένα Σμιτ, Χοσέ Κορονάδο, Άισα Βιγιαγράν

Πηγή: FOXreport.gr

Η τεχνολογία που θα δημιουργεί «εικονικό αντίγραφό» μας για να ζήσουμε για πάντα μπορεί να μην είναι μακριά, λένε επιστήμονες

Για την εξαφάνιση Instagram και Facebook προειδοποιεί κορυφαίος επιστήμονας της Meta -Να γιατί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ