Νetflix: Oι 10 σειρές εγκλημάτων που πρέπει οπωσδήποτε να δεις

Δηλώνουμε… ένοχοι και ψηφίζουμε crime drama σειρές! Eίμαστε κατά συρροή θεατές τηλεοπτικών σειρών εγκλημάτων στο Netflix. Στη θέα ενός τηλεοπτικού διαμαντιού όπως μία αυθεντική crime σειρά το χέρι μας πατάει αυτόματα το play και το binge watching είναι μονόδρομος. Καθηλωνόμαστε όταν βλέπουμε την αγωνιώδη προσπάθεια ενός ή μίας ντετέκτιβ να αποκαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από μυστηριώδεις φόνους.

Εάν έχετε κι εσείς τη διάθεση να «σκαλίσετε» μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες υποθέσεις της μικρής οθόνης υπάρχουν πολλές και διαφορετικές σε περιεχόμενο σειρές γύρω από τη θεματική του εγκλήματος. Είτε θέλετε να ξεσκεπάσετε τη διεστραμμένη δράση ενός δολοφόνου είτε είστε από εκείνους που προτιμούν να παρακολουθούν καθισμένοι στην άκρη του καναπέ με κομμένη την ανάσα τους καλύτερους του είδους να πραγματοποιούν την τέλεια ληστεία κάτω από τη μύτη της αστυνομίας, το Netflix είναι εδώ για εσάς και εμείς βρήκαμε 10 σειρές για να διαλέξετε.

Narcos

Ο Κολομβιανός βαρόνος ναρκωτικών, ηγετική μορφή του Καρτέλ της Μεδεγίν, ο βασιλιάς της κοκαΐνης, Πάμπλο Εσκομπάρ (που τον υποδύεται ο Βάγκνερ Μόουρα), αφηγείται την ιστορία του στο σκληρό και βίαιο Narcos. Ενώ η πρώτη σεζόν ακολουθεί τον Εσκομπάρ να κατακτά τον κόσμο των καταχρήσεων, η σειρά εστιάζει επίσης στην αγωνιώδη αναζήτησή του, με επικεφαλής δύο πράκτορες της DEA (που παίζουν οι Pedro Pascal και Boyd Holbrook). Αυτός ο συνδυασμός μάς παρασύρει σε ένα αδιάκοπο παιχνίδι γάτας και ποντικιού. Ομοίως, η spin-off σειρά Narcos: Mexico, με επικεφαλής τον Diego Luna ως αδίστακτο Miguel Ángel Félix Gallardo, εξερευνά τη δημιουργία του μεξικανικού εμπορίου ναρκωτικών και του καρτέλ της Guadalajara, καθώς και την καταδίωξη του Gallardo από την DEA.

Bodyguard

Ο Ρίτσαρντ Μάντεν κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του ως Ντέιβιντ Μπαντ σε αυτή τη βρετανική σειρά όπου υποδύεται έναν βετεράνο πολέμου που έγινε σωματοφύλακας. Ο Μπαντ αφού κατάφερε να αποτρέψει μία βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε ένα τρένο, αναλαμβάνει την προστασία της Τζούλια Μόνταγκ (Κίλι Χόους). Η Mόνταγκ είναι μια συντηρητική πολιτικός που πρόσφατα δέχθηκε πυρά επειδή υποστήριξε ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο και μεγάλο μέρος της έντασης της σειρά προέρχεται από τις ιδεολογικές της συγκρούσεις με τον Μπαντ, ο οποίος αντιτίθεται στην πολιτική της, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι επιφορτισμένος με την προστασία της ζωής της. Ο Σωματοφύλακας δεν ρομαντικοποιεί τις πολιτικές ίντριγκες, αντίθετα ρίχνει φως στις άθλιες πράξεις με τις οποίες ξεφεύγουν οι κυβερνήσεις καθημερινά.

Mindhunter

Ταινίες όπως το Se7en και το Zodiac έκαναν τον David Fincher συνώνυμο με το είδος του εγκλήματος και το Mindhunter — του οποίου ήταν εκτελεστικός παραγωγός και σκηνοθέτησε πολλά επεισόδια — έχει το χαρακτηριστικό του στυλ. Τοποθετημένη στις πρώτες μέρες του criminal profiling στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στις αρχές της δεκαετίας του ’80, η σειρά εστιάζει στην αρχή της Μονάδας Επιστήμης Συμπεριφοράς του FBI. Ο Jonathan Groff και ο Holt McCallany πρωταγωνιστούν ως ένα δίδυμο πρακτόρων του FBI που εξερευνούν τα μυαλά και τα κίνητρα των κατά συρροή δολοφόνων παίρνοντας συνεντεύξεις.

Unbelievable

Βασισμένο στο βραβευμένο με Πούλιτζερ ρεπορτάζ των Τ. Κρίστιαν Μίλερ και Κεν Άρμστρονγκ, το Unbelievable ακολουθεί την αστυνομική έρευνα για μια σειρά βιασμών στο Κολοράντο και την Ουάσιγκτον μεταξύ 2008 και 2011. Η σειρά εξερευνά τις οπτικές των επιζώντων και τις αδικίες που συνεχίζουν να βιώνουν στον απόηχο των βιασμών τους στα χέρια του αμερικανικού δικαστικού συστήματος. Με κορυφαίες ερμηνείες από τους Toni Collette και Merritt Wever ως δύο ντετέκτιβ που είχαν στόχο να αποκαλύψουν την αλήθεια και την Kaitlyn Dever ως το έφηβο κορίτσι του οποίου η αρχική αναφορά απορρίφθηκε από τους αστυνομικούς, το Unbelievable είναι μία συναρπαστική σειρά για γερά νεύρα.

Money Heist

Αν ψάχνετε για μια αστυνομική σειρά που είναι λίγο λιγότερο ζοφερή, δοκιμάστε το Money Heist. Η σειρά ακολουθεί μία ομάδα ληστών τις οποίες έχει συγκεντρώσει μια αινιγματική φιγούρα γνωστή μόνο ως «Καθηγητής». Ένας ευχάριστος συνδυασμός δράσης και συναισθηματικού δράματος μετέτρεψε το Money Heist σε μία από τις πιο αγαπημένες σειρές των θαυμαστών του είδους.

Peaky Blinders

Ο Cillian Murphy πρωταγωνιστεί ως Thomas Shelby, το σκληρό και φιλόδοξο αφεντικό μιας εγκληματικής οικογένειας στον εγκληματικό υπόκοσμο του Μπέρμιγχαμ του 19ου αιώνα. Σε έξι σεζόν, η σειρά παρουσιάζει την άνοδό του, ακόμη και όταν νέοι εχθροί απειλούν να διαταράξουν την «αναβάθμιση» της οικογένειας από γκάνγκστερ του δρόμου σε νόμιμους πολιτικούς παίκτες.

Breaking Bad

Το δράμα του Vince Gilligan γέννησε έναν από τους πιο διαβόητους αντιήρωες της τηλεόρασης, τον Walter White (Bryan Cranston), έναν δάσκαλο χημείας στο γυμνάσιο που ξεκλειδώνει τα πιο σκοτεινά κομμάτι του χαρακτήρα του όταν αρχίζει να φτιάχνει και να διανέμει meth. Συνεργάζεται με έναν από τους πρώην μαθητές του, τον αξιαγάπητο Jesse Pinkman (Aaron Paul) και για πάνω από πέντε σεζόν, πέφτουν στους κινδύνους και τη φρίκη του εμπορίου ναρκωτικών και μπλέκονται με το καρτέλ. Μόλις τελειώσετε τη σειρά, μπορείτε να δείτε το πρίκουελ της, Better Call Saul, το οποίο παρακολουθεί τη μεταμόρφωση του αδικοχαμένου δικηγόρου Jimmy McGill (Bob Odenkirk) στον φανταχτερό ποινικό δικηγόρο Saul Goodman.

Τhe Sinner

Κάθε σεζόν του The Sinner βρίσκει τον ντετέκτιβ Harry Ambrose (Bill Pullman) να ερευνά τους ενόχους διαφόρων εγκλημάτων. Η 1η σεζόν τον βρίσκει να προσπαθεί να αποκαλύψει την αλήθεια του γιατί η Cora Tannetti (Jessica Biel), μια ήρεμη μητέρα, μαχαίρωσε έναν άνδρα μέχρι θανάτου σε μια φαινομενικά τυχαία πράξη βίας, ενώ η 2η σεζόν τον στέλνει πίσω στη γενέτειρά του στη Νέα Υόρκη για να εξετάσει την υπόθεση ενός νεαρού αγοριού που ισχυρίζεται ότι δηλητηρίασε τους γονείς του.

How to get away with murder

Σε παραγωγή της Shonda Rhimes, σε αυτό το νομικό θρίλερ πρωταγωνιστεί η Viola Davis ως Annalize Keating, μια καθηγήτρια νομικής που, μαζί με πέντε από τους μαθητές της, εμπλέκεται σε έναν φόνο. Και αυτό μόλις στην 1η σεζόν! Σε έξι σεζόν, οι χαρακτήρες έρχονται σε επαφή με τη διαφθορά, την προδοσία και μέσα σε όλα αυτά, συνεχίζουν να πηγαίνουν στο μάθημα, να συμμετέχουν σε δικαστικές υποθέσεις και να μπλέκονται ο ένας στην ερωτική ζωή του άλλου.

Top Boy

Το βίαιο Top Boy επικεντρώνεται σε ένα ζευγάρι φίλων (που παίζουν οι Ashley Walters και Kane Robinson) που βγάζουν τα λεφτά τους διακινώντας ναρκωτικά στο Λονδίνο. Ζουν στο Summerhouse Estate, το οποίο έχει καταστραφεί από το έγκλημα και τη διεφθαρμένη αστυνομική δύναμη, και κατευθύνονται προς την κορυφή της ιεραρχίας του υπόκοσμου των εξαρτήσεων.

Πηγή: FOXreport.gr

Πώς θα βελτιώσετε την ασφάλεια των κλήσεων στο WhatsApp – Οι 2 νέες λειτουργίες κατά των χάκερ

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν έχεις αετίσιο μάτι θα δεις το κραγιόν σε 6 δευτερόλεπτα

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ