Netflix – «Can I tell you a secret?»: Όλα όσα ξέρουμε για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ για το cyberstalking

Το 2022, ο Guardian δημοσίευσε μια έρευνα για έναν από τους χειρότερους cyberstalkers του Ηνωμένου Βασιλείου, εξετάζοντας γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος μέχρι να έρθει ενώπιον της δικαιοσύνης. Ο Matthew Hardy παρενοχλούσε γυναίκες για πάνω από μια δεκαετία μέχρι που τελικά ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του και καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλάκισης τον Ιανουάριο του 2022.

Πρόκειται μάλιστα για τη μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης στην βρετανική ιστορία για διαδικτυακή παρακολούθηση.

Τώρα, οι ιστορίες μερικών γυναικών θυμάτων του Hardy θα ακουστούν μέσα από τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, με τίτλο «Can I Tell You A Secret?».

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix:

Netflix Can I tell you a secret?

Η θεματολογία της σειράς

Σε συνεργασία με τον Guardian, με πρωτότυπο ρεπορτάζ της Sirin Kale, η σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Can I Tell You A Secret?» αφηγείται τις ιστορίες μερικών από τις γυναίκες που παρακολουθούσε και παρενοχλούσε διαδικτυακά ο Hardy.

Συγκεκριμένα στην επίσημη περιγραφή της σειράς στην δημοφιλή πλατφόρμα αναφέρεται η εξής σύνοψη: «Οι ζωές τριών γυναικών αλλάζουν για πάντα όταν ένας αδίστακτος διώκτης παραβιάζει τους λογαριασμούς τους στα social media. Κι αυτές είναι μόνο μερικές από τα πολλά θύματά του».

Ο τίτλος της σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix

Το όνομα της σειράς – η οποία χωρίζεται σε δύο μέρη – αντικατοπτρίζει αυτό που θα έλεγε ο Hardy στο αρχικό του μήνυμα προς τα θύματά του. «Μέσα από τις μαρτυρίες των γυναικών που επηρεάστηκαν άμεσα, η σειρά εξερευνά πώς ο Χάρντι διέλυσε πολλές ζωές, την επακόλουθη αστυνομική έρευνα και πώς ο Hardy τελικά οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη όχι μόνο από την αστυνομία, αλλά και από τις ίδιες τις γυναίκες», αναφέρεται στην πλατφόρμα του Netflix για την σειρά.

Με πολλές ανατροπές, το «Can I Tell You A Secret?» εξερευνά ένα έγκλημα που συχνά περνά απαρατήρητο και είναι μια προειδοποιητική ιστορία σχετικά με το πώς το διαδίκτυο μπορεί να εισβάλει στη ζωή μας με τον πιο άσχημο τρόπο.

Η σειρά είναι η πρώτη ανάθεση του Netflix από την εταιρεία παραγωγής Mindhouse του Louis Theroux. «Η διαρκής παρενόχληση του Hardy είχε σοβαρό αντίκτυπο στις γυναίκες που στόχευε», δήλωσε η εκτελεστική παραγωγός Νάνσι Στρανγκ. «Ελπίζω ότι οι μαρτυρίες τους θα ρίξουν φως στην πραγματικότητα του cyberstalking και θα αλλάξουν τη συζήτηση σχετικά με το τι συνιστά βλάβη στην ψηφιακή εποχή».

Από πόσες σεζόν θα αποτελείται η σειρά;

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Can I tell you a secret?» θα αποτελείται από μία σεζόν.

Πότε θα είναι διαθέσιμη στο Netflix;

Η σειρά θα είναι διαθέσιμη στο Netflix από τις 21 Φεβρουαρίου 2024.

Δείτε το trailer της σειράς «Can I tell you a secret?»

πηγή: FOXreport.gr

Προσοχή: Fake διαφημίσεις στο Facebook «αρπάζουν» τους κωδικούς σας και τους στέλνουν σε χάκερ – Πώς να προστατευτείτε

Από τους Δράκους έως τις Μυθικές Τοποθεσίες: Αυτά είναι τα μεγαλύτερα λάθη στους αρχαίους χάρτες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ