Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Οι «Προδότες», η αποχή του από την μυθοπλασία, το Survivor και το ημερολόγιο

Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Night Show» βρέθηκε καλεσμένος ο Κωνσταντίνος Μαρκουλακης.

Ο ηθοποιός μίλησε για τη νέα τηλεοπτική του εμπειρία, τους «Προδότες», για την μακρόχρονη πορεία του στην υποκριτική, ενώ μοιράστηκε και μερικές δυνατές στιγμές της ζωής του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αποχή του, τα τελευταία χρόνια, από τη μυθοπλασία, αλλά και στο γεγονός ότι καταγράφει την καθημερινότητά του σε ημερολόγιο.

Μεταξύ άλλων, εξήγησε για ποιον λόγο είχε έρθει ως «δώρο» η παρουσίαση του «Survivor: Ελλάδα – Τουρκία» το 2006, αποκάλυψε την άγνωστη συγγένειά του με την Τασσώ Καββαδία και ανακοίνωσε τη θεατρική παράσταση «Humans», που ετοιμάζει για το φετινό καλοκαίρι.

Η επιστροφή στην τηλεόραση και το Survivor

«Δεν θα εμφανιζόμουν αν δεν ήταν το “Λόγο τιμής”, αν δεν ήταν αυτή η ειδική περίσταση. Μετά το “Έτερος εγώ”. Έτυχε. Χτυπούσε το τηλέφωνο, αλλά έκανα άλλα πράγματα. Αυτή τη 15ετία ήταν δύσκολα χρόνια για τη τηλεόραση, η κρίση, η εξαφάνιση της μυθοπλασίας κι εγώ έκανα άλλα πράγματα στο θέατρο. Δεν μου έλειψε η τηλεόραση καθόλου. Αν είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, θα την έκανα. Πέρσι μου έγινε πρόταση για τον “Γιατρό” στον Alpha, είπα ναι, όπως και για τους “Προδότες”. Τώρα δεν παίζω στο θέατρο», δήλωσε αρχικά.

«Θα μπορέσω να είμαι και του χρόνου στους “Προδότες” κι ας κάνω σειρά στον Alpha. Δεν είναι δικό μου θέμα. Δεν ανταγωνίζονται το ένα με το άλλο, το ένα είναι μυθοπλασία και το άλλο ψυχαγωγία», ξεκαθάρισε.

Για την παρουσίαση του Survivor Ελλάδα – Τουρκία: «Όχι απλά το έκανα, το έκανα με πάρα πολύ μεγάλη χαρά. Τότε ήταν πολύ διαφορετικό προϊόν, 40 μέρες γύρισμα, όχι τόσο reality. Τότε ήμουν 36, είχα περάσει 15 χρόνια μέσα στα θέατρα, δεν είχα ταξιδέψει καθόλου και το βρήκα σαν δώρο, το χάρηκα πάρα πολύ. Τότε έλεγαν “σιγά μη δεχτεί”. Εγώ όταν μου έρχεται μια ιδέα και μου λένε “δεν νομίζω να δεχτεί”, λέω “χάνω τίποτα να δοκιμάσω;”. Ένας φίλος, σημαντικός ηθοποιός και σκηνοθέτης μου λέει εκείνη τη χρονιά “δεν σε καταλαβαίνω, κάνεις θέατρο και το επόμενο απόγευμα προβάλλεται το Survivor”. Λέω “που βρίσκεις το πρόβλημα;”.

Τους “Προδότες” τους έκανα επειδή είναι ένα εξαιρετικό προϊόν στον χώρο της ψυχαγωγίας. Ποτέ δεν είπα ότι ήταν λάθος, μου άρεσε πάρα πολύ, δοκίμαζα τα αθλήματα που έκαναν οι παίκτες. Μπορεί κανείς να κάνει reality και να το ευτελίσει, μυθοπλασία το ίδιο, να κάνει μια κακή θεατρική παράσταση. Σε όλα τα είδη υπάρχουν καλά δείγματα και κακά δείγματα».

Παρουσιαστής VS Ηθοποιός

«Στα γυρίσματα τους έλεγα ότι τελείωσα με τη μυθοπλασία», αποκάλυψε και εξήγησε πώς παίζονται οι «Προδότες». «Ο ρόλος του παρουσιαστή έχει κάτι από μυθοπλασία».

«Οι ηθοποιοί είναι πιο εσωστρεφείς, πιο μαζεμένοι, πιο ολιγόλογοι, δεν έχουμε αυτό που απαιτείται από έναν παρουσιαστή. Δεν είναι συγκινονούνται δοχεία αυτές οι δύο δουλειές», ξεκαθάρισε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

«Οι θίασοι που φτιάχνω είναι προσεκτκά επιλεγμένοι και συνήθως είναι ηθοποιοί που δεν θα τους φανταζόσουν πρώτο όνομα στη μαρκίζα. Στην άνθιση των ελληνικών σειρών, έφεραν τη δυνατότητα στους ανθρώπους που κάνουν τη μυθοπλασία, να φέρουν και νέους ανθρώπους που δεν τους έχουμε ξαναδεί.

Πάρα πολλοί ηθοποιοί που τους ξέραμε εμείς, αποφάσισαν να κάνουν τηλεόραση, να αναδειχθούν στο κοινό και να βγάλουν χρήματα, είναι πολύ σημαντικό, είναι ένα κίνητρο. Οι περισσότεροι από αυτούς που μιλάμε, δεν θα θυσίαζαν το όνομα που έχουν κάνει, για το οτιδήποτε στην τηλεόραση. Πολλοί μου έλεγαν τώρα που μιλάω, ότι δεν θέλουν να κάνουν θέατρο, θέλουν να κάνουν τηλεόραση».

Οι «Προδότες»

«Οι “Προδότες” δεν παύουν να είναι ένα παιχνίδι. Οι άνθρωποι που έγιναν προδότες το χάρηκαν πάρα πολύ, σχεδόν όλοι ήθελαν να έχουν αυτόν τον ρόλο. Δεν αντικατοπτρίζει την ηθική ποιότητα των παικτών», δήλωσε ο ηθοποιός και παρουσιαστής και κατατρόμαξε όταν κατάλαβε ότι πίσω του βρισκόταν ένας «Προδότης».

«Σε ένα ανθρώπινο επίπεδο ναι έχω προδοθεί. Είναι βαριά λέξη. Υποθέτω ότι κι εγώ θα έχω προδώσει. Είμαι πάρα πολύ εύπιστος, μπορείς να με κοροϊδέψει πάρα πολύ εύκολα. Πήγα να πουλήσω ένα σπίτι, με κορόιδευε η ενοικιάστρια που έμενα μέσα, με κορόιδευε τόσο πολύ, και ένας φίλος μου μου το έλεγε, αλλά του έλεγα “δεν θέλω να καταργήσω την πίστη μου σε αυτό το πρόσωπο γιατί θα δηλητηριαστώ εγώ” Δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε τη ζωή μας, αν δεν είχαμε την τάση να πιστεύουμε ο ένας τον άλλον».

«Δεύτερη ξαδέρφη του πατέρα μου ήταν η Τασσώ Καββαδία. Δεν είχαν όμως πολύ επαφή. Και ξάδερφός μου ήταν ο Δημήτρης Μενούνος. Οι γονείς μου ήταν καλοί θεατές, παρακολουθούσαν πολύ θέατρο», αποκάλυψε.

«Στα 53 μου χρόνια αισθάνομαι ότι “δεν ξεκίνησα για αλλού”, αυτό που είμαι είναι αυτό για το οποίο ξεκίνησα την πορεία μου. Πολλά δεν μου έχουν πετύχει, κάποια έκανα λάθος, όμως δεν είμαι άλλα ντ’ ‘αλλων», δήλωσε.

Το ημερολόγιο

«Δεν θέλω να εκδόσω το ημερολόγιό μου που το κρατάω από το 1987. Με βοηθάει να έχω μια αίσθηση της διαδρομής της ζωής μου. Κανείς δεν το έχει διαβάσει. Πλέον είναι ηλεκτρονικό, γυρνάω και το διαβάζω. Επειδή ο γιος μου έγινε 18 χρονών, είχα μια μικρή επιστροφή προσωπικό στο πότε ήταν μωρό και πώς είναι τώρα. Έχει και ενδιαφέρον να παρακολουθεί τον εαυτό του, παρατηρείς τα λάθη σου. Γιατρός θα γίνει το παιδί. Δεν θα με πλήγωνε να γίνει ηθοποιός. Το μόνο που θα ήθελα να αποφύγω θα ήταν ένα παιδί που γοητεύεται από τη δουλειά των γονιών του».

«Νομίζω ότι η τελευταία μου επιθυμία θα ήταν να δω κάποιους ανθρώπους που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου και να τους πω ευχαριστώ», απάντησε σε ερώτηση για τους «Προδότες».

«Αν κερδίσουν οι “Προδότες”, τότε αυτός ή αυτή, μπορεί να πάρει τα λεφτά και να φύγει. Αν κερδίσουν οι “Πιστοί” μπορούν να μοιραστούν τα λεφτά. Εκεί θα είναι το ενδιαφέρον», εξήγησε.

«Το κοινό δεν παίζει κανέναν ρόλο, δεν χρειάζεται να κάνουν οι παίκτες κάτι για να εντυπωσιάσουν. Οι αντιδράσεις τους είναι γνήσιες. Δεν μπορούν να παρουσιάσουν ένα πρόσωπο από τη σχολή παικτών reality, όπως γίνεται τελευταία. Συνολικά είναι 12 μέρες το γύρισμα και 12 επεισόδια. Ολοκληρώνεται, φτάνουμε σε ένα τελικό αποτέλεσμα και πάμε για το επόμενο», τόνισε.

«Θα με έδιωχναν από το πρώτο επεισόδιο. Έχω το βλέμα που ακόμα και πιστός να ήμουν θα έλεγαν ότι είμαι προδότης», δήλωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ