Η Realnews σήμερα

Με τίτλο: ” “Να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα” “κυκλοφορεί σήμερα η Realnews, η οποία αποκαλύπτει απόρρητη έκθεση 150 σελίδων που έχει στα χέρια της η Λαγκάρντ. 

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ευρωζώνη, καθώς “ανεξάρτητο γραφείο αξιολόγησης προτρέπει την Κριστιν Λαγκάρντ να μη συμμετάσχει το Ταμείο σε άλλο πρόγραμμα διάσωσης στην ευρωζώνη”. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύει η Realnews “ζητήθηκαν οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, της αντιπροσώπου της Ελλάδας ��το ΔΝΤ την περίοδο 2004 – 2009, Μιράντας Ξαφά, και άλλων. Αρνήθηκε να συμβάλει στην έρευνα ο πρώην διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος”. 

Η εφημερίδα εξηγεί “γιατί κόπηκε από τις συνεντεύξεις ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Ταμείο την περίοδο 2010 – 2012”.

Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας, ο Νίκος Χατζηνικολάου επισημαίνει ότι “αντί απλής αναλογικής” “Ζητείται “σύστημα” απλής… λογικής!”. Ο Ν. Χατζηνικολάου αναφέρει χαρακτηριστικά: “Αυτό που λείπει σήμερα από την πολιτική μας ζωή δεν είναι η απλή αναλογική! Αυτό που λείπει είναι η απλή… λογική! Το πολιτικό μας σύστημα πρέπει επιτέλους να εξέλθει από τον άρρωστο μικρόκοσμό του, να εγκαταλείψει τους φθηνούς μικροκομματικούς υπολογισμούς και τα παρασκηνιακά “μαγειρέματα” και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων”.

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Κίτρινη κάρτα από τις Βρυξέλλες για καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα. Τα 4 “αγκάθια” είναι: Οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών, τα “κόκκινα” δάνεια, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και η ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.

– Νίκος Φίλης: “Οι Βενιζέλος και Λοβέρδος, με το γνωστό “αντι – ΣΥΡΙΖΑ” μένος τους, προσδένουν το ΠΑΣΟΚ στο άρμα του Κυριάκου Μητσοτάκη”.

 Ολγα Κεφαλογιάννη: “Το “όχι σε όλα” είναι αντιπολιτευτική τακτική που αποπνέει συντηρητισμό και φόβο”.

– Ντάγκλας Ρένγουικ: “Το ρίσκο της εφαρμογής του μνημονίου παραμένει υψηλό”. “Η ελάφρυνση του χρέους είναι το κλειδί για τις αγορές”, επισημαίνει στην “R” ο επικεφαλής των αναλυτών της Fitch Ratings.

– Αποκλειστικές φωτογραφίες. Οι 4 ημέρες της Μπέττυς Μπαζιάνα στην Κίνα.

– Παραγγελίες κατασχέσεων για 97 ακίνητα την ημέρα.

Και στην “Πράβδα’ του Στάθη:

“Κι όμως η Γερμανία ήταν που νίκησε πάλι. Μπορεί η εθνική Γαλλίας να φιλοδώρησε με δυο γκολάκια την εθνική Γερμανίας, αλλά ο Ολάντ φιλοδώρησε με μια γκολάρα – Σόιμπλε όλους τους Γάλλους εργαζόμενους έως τον τελευταίον. Μια γκολάρα, από την οποίαν η εργασία στη Γαλλία ίσως να μη συνέλθει ποτέ. Συνεπώς, για μιαν ακόμα φορά μπορεί να σκόραρε ο Γκριεζμάν, αλλά νίκησε ο Σόιμπλε…”.

Στη Reallife (στην έκδοση με τις προσφορές) μπορείτε να διαβάσετε:

 Η Λίντσεϊ τα… έσπασε αλά ελληνικά! Ξέφρενο πάρτι γενεθλίων στη Μύκονο. Η Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Λ. Λόχαν γιόρτασε τα 30ά γενέθλιά της στο Νησί των Ανέμων, έχοντας στο πλευρό της τον 22χρονο κροίσο σύντροφό της Ιγκόρ Ταραμπάσοφ.

– Είπε το “ναι” στην πρόταση γάμου. Η ηθοποιός Αλεξάνδρα Ούστα ξεπέρασε τις αναστολές που είχε για… βέρα στο δεξί και ετοιμάζονται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας με τον επίσης ηθοποιό σύντροφό της Γιάννη Σαρακατσάνη.

 Ντύνεται γαμπρός τον Σεπτέμβριο. Ο πρώην γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος και η ανιψιά του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, Σόνια, θα παντρευτούν στην Πιερία.

– Καρέ της ευτυχίας. “Περιμένουμε το μωρό μας με μεγάλη ανυπομονησία”, λέει στην“R” ο Ν. Αναδιώτης, λίγο πριν φέρει στον κόσμο η σύζυγός του Β. Σταματοπούλου το δεύτερο παιδί τους.

– Τρίποντο στον έρωτα. Ο μπασκετμπολίστας Γιώργος Πρίντεζης βρήκε πάλι το χαμόγελο χάρη στην όμορφη Στέλλα, με την οποία έκανε ρομαντικές διακοπές στην Ινδονησία.

– Χρήστος Λούλης: “Ο έρωτας σε κάνει να ξεχνάς τον φόβο”.

– Δ. Μακαλιάς – Αντ. Ψυχράμη: “Θα θέλαμε ένα παιδί”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ