Η Realnews σήμερα

Mε τίτλο: “Αλλάζει ή διαλύεται!” κυκλοφορεί σήμερα η Realnews, αναφερόμενη στην Ευρώπη μετά το Brexit και επισημαίνει: ” Ώρα μηδέν για την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Η εφημερίδα σημειώνει: “Ντόμινο αποχωρήσεων φοβούνται Βρυξέλλες και Βερολίνο. Ποιοι ζητούν δημοψηφίσματα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Αναζωπύρωση των αποσχιστικών τάσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο από Σκωτία και Β. Ιρλανδία”. 

Επίσης η Realnews δημοσιεύει ρεπορτάζ για τις “οικονομικές επιπτώσεις της βρετανικής εξόδου για την Ευρώπη και την Ελλάδα”, ενώ υπογραμμίζει: “Βράζει ο ευρωπαϊκός Νότος κατά Μέρκελ και Σόιμπλε για την ακραία πολιτική λιτότητας που επέβαλαν και η οποία οδήγησε σε γιγάντωση του ρεύματος του ευρωσκεπτικισμού”.

Για το Brexit γράφουν στη Realnews οι Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Παπαδημούλης, Σοφία Σακοράφα και Παναγιώτης Πετράκης, Καθηγητής Οικονομικών στο ΕΚΠΑ.

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας με τίτλο: “Οι τεράστιες ευθύνες του Βερολίνου…”,αναφέρεται στο βρετανικό δημοψήφισμα και το υπογράφει ο Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Ι. Μάζης αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ας αναρωτηθούν στο Βερολίνο, ειλικρινώς όμως, με το χέρι στην καρδιά (και οχι… υψωμένο), “γιατί” αίφνης οι ευρωπαϊκοί λαοί “απώλεσαν τον νουν”! “.

Ο Χρήστος Πασαλάρης επισημαίνει στο άρθρο του “τα δύο θανάσιμα λάθη της κυβέρνησης που ίσως αποβούν μοιραία, παρά τις προσπάθειες του Μεγάρου Μαξίμου να τα αποδυναμώσει. Είναι το μέγα λάθος του capital control που, εκτός των άλλων, άνοιξε τον δρόμο σε αναρίθμητες συμμορίες κακοποιών να αρπάζουν τις κρυμμένες οικονομίες των πολιτών, με την εγκληματικότητα να έχει καταρρίψει πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Και το ακόμη βαρύτερο λάθος του 24% στο ΦΠΑ που άνοιξε τον δρόμο στους πολίτες να εγκαταλείψουν τις αποδείξεις και τη φοροδιαφυγή να φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη. Και στις δύο περιπτώσεις πολίτες και κράτος χάνουν πολλά δισεκατομμύρια. Είναι, λοιπόν, ώρα οι κυβερνώντες να σοβαρευτούν. Και αν οι ίδιοι θεωρούν τη θητεία τους αδόξως τελειωμένη ας αφήσουν τον δρόμο ανοιχτό στους νέους Έλληνες που αγαπούν περισσότερο την πατρίδα από τις καρέκλες!…”

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε: 

– Οι άγνωστοι διάλογοι του Αλ. Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς.

– Γιατί ο Ανδρέας δεν έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τι είπαν στον Γιώργο Λιάνη οι Αντώνης Λιβάνης, Δημήτρης Κρεμαστινός και Μίκης Θεοδωράκης.

– Άρθρο – παρέμβαση του Στέφανου Μάνου για τον εκλογικό νόμο.

– Μάκης Βορίδης: “Το πρώτο κόμμα να παίρνει το μπόνους των 50 εδρών μόνο εάν του δίνει αυτοδυναμία”.

-Κώστας Χρυσόγονος: “Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να εκλέγονται άμεσα από τη βάση”.

– Σχέδιο – σωσίβιο για να γλιτώσει ο Μαρινόπουλος τον “ξαφνικό θάνατο”. Τι προβλέπεται για τις άλλες εταιρείες του ομίλου. Σεισμός στην αγορά των σούπερ μάρκετ.

– Βίκτορ Σάντσεθ: Τι σχεδιάζει ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού.

Και στην “Πράβδα” του Στάθη:

“Βρετανίξ”.

Στη Reallife (στην έκδοση με τις προσφορές) μπορείτε να διαβάσετε:

– “Δεν καταθέτω εύκολα τα όπλα”. Η Ρούλα ξεσπά μετά το επεισοδιακό “διαζύγιο” από το “Ε”. Η δημοφιλής παρουσιάστρια μιλά στην “R” μετά το ξαφνικό “αντίο” που την πίκρανε και την εξόργισε. Το “θερμό” παρασκήνιο της σύγκρουσης, η πέτρα του σκανδάλου και το εξώδικο.

– Βρήκε την… ωραία Έλενά του. Ο Ορέστης Τζιόβας ζει έναν παθιασμένο έρωτα με τη συνάδελφό του Ελ. Μεντζέλου, την οποία γνώρισε σε γυρίσματα ταινίας που πρωταγωνιστούσε.

– “Είμαι μόνη μου και μου αρέσει”. Η καλλονή Ευαγγελία Αραβανή μιλά στην “R” για τον Σάκη Ρουβά και τη συνεργασία τους στο “Χ-Factor” και αποκαλύπτει γιατί δεν έχει σύντροφο.

– “Δεν υπήρξε τρίτο πρόσωπο ανάμεσά μας”. Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και η Χριστίνα Κοντοβά είναι έξαλλοι με τις φήμες που τους θέλουν να χώρισαν λόγω απιστίας.

 Γκρίζα σύννεφα για Μάγδα και Γιώργο. Σοβαρότατη κρίση περνά η σχέση της δημοσιογράφου Μ. Τσέγκου με τον αρχιτέκτονα Γ. Βερναρδάκη.

– Δημήτρης Λιγνάδης: “Ο θεατής μπορεί να ρίξει λεμόνια ή λουλούδια”.

– Άννα Μπουσδούκου – Σταύρος Ιωαννίδης: Σε τροχιά γάμου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ