Η Realnews σήμερα

Με τίτλο: “Σκληρή απάντηση σε Ερντογάν – Ράμα για Αγία Σοφία και Τσάμηδες”, κυκλοφορεί σήμερα η Realnews και αναφέρεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος χαρακτηρίζει: “Χυδαία την πρόκληση της Άγκυρας”.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε σε στενούς του συνεργάτες ότι: “Η πρόκληση της Τουρκίας δεν στρέφεται μόνο κατά της Ελλάδας, αλλά ευθέως κατά του ευρωπαϊκού και του εν γένει δυτικού πολιτισμού. Ας αναλογιστούμε ότι η Αγία Σοφία είναι μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO”.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμη: “Αν η Αλβανία σέρνεται πίσω από τους συνεργάτες και τους νοσταλγούς των ναζί, είναι δικό της ζήτημα. Αλλά σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να “πουλάει” φιλία στην Ελλάδα”.

Το κύριο άρθρο-παρέμβαση της εφημερίδας υπογράφει ο Ιστορικός-συγγραφέας Σαράντος Καργάκος κι έχει τίτλο: “Κοράνι στην Αγία Σοφία: Πρόκληση ή Ανοησία;”. Ο Σ. Καργάκος αναφέρει χαρακτηριστικά: “Θα έλθουν και για τις δύο χώρες δύσκολοι στο εγγύς μέλλον καιροί. Θα χρειασθεί οι δύο λαοί να είναι αλληλέγγυοι. Να μην υποσκάπτει ο ένας τη θέση του άλλου. Η Ελλάς το πράττει. Συχνά ταπεινωτικά. Η Τουρκία όχι, συχνά υπεροπτικά. Αυτό θα τη βλάψει μελλοντικά”.

Ο Χρήστος Πασαλάρης στο άρθρο του προειδοποιεί την πολιτική ηγεσία ότι “ο “σουλτάνος” Ερντογάν, μεθυσμένος από τις υπερεξουσίες του, έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο ραγδαίας αποδυνάμωσης της Ελλάδας με απώτερο στόχο τα νησιά του Αιγαίου. Πρώτη επιθετική ενέργεια είναι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Αναμένονται και άλλες. Συνένοχοι και συνεργάτες είναι αυτή τη φορά η Αλβανία με τις προκλήσεις των Τσάμηδων και τα Σκόπια με τις αρνήσεις τους στο θέμα του ονόματος, έτσι ώστε η Ελλάδα να τελεί κάτω από την περίσφιξη 100 εκατομμυρίων αλλοθρήσκων γειτόνων. Οπότε και θα υποκύψει τόσο γρηγορότερα όσο η πολιτική ηγεσία της συνεχίσει τη σημερινή απαράδεκτη παθητικότητά της “.

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Απαιτούν ατομικές συμβάσεις στο Δημόσιο. Η τρόικα επιστρέφει. Οι δανειστές προωθούν μοντέλο ιδιωτικού τομέα σε όλο το Δημόσιο αλλάζοντας και το καθεστώς των προσλήψεων.

– Με 92 ευρώ το τετραγωνικό αγόρασε ο Λάτσης το Ελληνικό.

– Γιώργος Κατρούγκαλος: “Εχω πάγια θέση αρχής υπέρ της απλής, άδολης και ανόθευτης αναλογικής”

– Ο Νικήτας Kακλαμάνης μιλά στον Θανάση Λάλα: “Οι μισοί βουλευτές δεν ξέρουν να μιλάνε ελληνικά. Διαβάζουν τις ομιλίες τους και τις διαβάζουν λάθος”. Τι λέει για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τι για τη διεύρυνση της ΝΔ.

– Νίκος Κωνσταντόπουλος: “Βλέποντας όσα συντελούνται και δημαγωγούνται έχω χάσει τον ύπνο μου”. “Να μη “συνταγματοποιήσουμε” τα μνημόνια”.

– Υπόθεση Μαυρίκου: Το ραντεβού στο Mαρούσι και το σενάριο της δολιοφθοράς.

– Καρέ-καρέ η τραγωδία. Οι 7 καταθέσεις-κλειδιά για την τελευταία νύχτα του Παντελίδη. Τι δείχνει η αυτοψία της Τροχαίας.

Και στην “Πράβδα” του Στάθη:

“Δρακόντειοι νόμοι. Κροκοδείλια δάκρυα. Χαμαιλεόντειες τροπολογίες. Γύπες στα δάνεια. “Λαγοί” για τα εργασιακά. Κορακίστικα για το Ελληνικό. Μαϊμουδιές για το Σύνταγμα. Κόφτης πιράνχας. Νοσοκομεία, ο χάρος βγήκε παγανιά. Φόροι κανονιοφόροι. Μήπως είναι καλύτερα να διαπραγματεύονται, παρά να κυβερνάνε;”

Στη Reallife (στην έκδοση με τις προσφορές) μπορείτε να διαβάσετε:

– Γκρίζα σύννεφα για Ελένη και Σπυράγγελο! Φουρέιρα – Λυκούδης: Ράγισε επικίνδυνα το γυαλί. Μεγάλη “φουρτούνα” στη σχέση της λαμπερής τραγουδίστριας και του γοητευτικού εφοπλιστή, ο οποίος θεωρεί ότι τον αφήνει σε δεύτερη μοίρα λόγω της καριέρας της.

– Το τέλος ενός θυελλώδους έρωτα. Έπειτα από έντονες σκηνές ζηλοτυπίας, ο Αλέξης Γεωργούλης και η Τόνια Σωτηροπούλου πήραν την απόφαση να χωρίσουν.

– “Με την Ελένη βρήκα τη γαλήνη μου”. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δένεται όλο και πιο πολύ με την όμορφη δημοσιογράφο Ελένη Καρβέλα, αλλά δηλώνει στον φιλικό του κύκλο ότι δεν βιάζεται για γάμο.

– Η προειδοποίηση και το… τρίτο πρόσωπο! Τι λέει στην “R” η αδελφή της πρώην συντρόφου του Ντόντα και ποια είναι η πέτρα του σκανδάλου που διέλυσε τον γάμο του με την Αθηνά.

– Τέρμα στις φήμες για κρίση στη σχέση τους. Η πρόσφατη δημόσια εμφάνιση του Παναγιώτη Μπουγιούρη και της Κλέλιας Μενελάου έβαλε “φρένο” στα σενάρια χωρισμού.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ