Η Realnews σήμερα

Με τίτλο: “Τα 7 κλειδιά της κάλπης!” κυκλοφορεί σήμερα η Realnews, η οποία αναφέρεται στους παράγοντες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, οι παράγοντες αυτοί είναι: 1. Το ποσοστό της αποχής – 2. Πόσα και ποια κόμματα από την παρούσα Βουλή θα ξαναμπούν – 3. Οι νέοι σχηματισμοί που θα εκπροσωπηθούν στο Κοινοβούλιο – 4. Το κόμμα Λαφαζάνη – 5. Η “μάχη” Τσίπρα – Μεϊμαράκη – 6. Τα λάθη στις στρατηγικές – 7. Τα πρόσωπα των ψηφοδελτίων και όσοι θα σηκώσουν το βάρος της εκλογικής αντιπαράθεσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Realnews κάνει λόγο για “Σκληρό ροκ μέχρι τις εκλογές” και επισημαίνει το “σκηνικό πόλωσης και έντονων προσωπικών αντιπαραθέσεων μεταξύ των αρχηγών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ”.

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: “Ψηφίζουμε με… σχέδιο!”. Ο Ν. Χατζηνικολάου σημειώνει χαρακτηριστικά: “Οι ψεύτικες υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια πρέπει να αποδοκιμαστούν στην κάλπη. Οι πολίτες απαιτούν πλέον υπεύθυνες και στοιχειοθετημένες απαντήσεις για την επόμενη μέρα της χώρας και της κοινωνίας. Ζητείται γνώση, ικανότητα, σχέδιο και ισχυρή βούληση για την εφαρμογή του”.

Ακόμη…

Στο σημερινό άρθρο του ο Χρήστος Πασαλάρης αναρωτιέται “αν ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη ριψοκίνδυνη απόφασή του να καταφύγει, πρόωρα και πάλι, στον λαό, στοχεύει να ακολουθήσει τα χνάρια των μεγάλων που κυβέρνησαν την Ελλάδα ή αν θα ξεφουσκώσει όσο απότομα φούσκωσε, πληρώνοντας τα λάθη του επταμήνου, από τις εκλογές και τα δημοψηφίσματα ως το θηριώδες τρίτο μνημόνιο. Λάθη που οφείλονται, κατά τους παλαίμαχους συντρόφους του, τόσο στη νεανική έπαρσή και απειρία όσο κυρίως στην παράλογη σιγουριά του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ξεσήκωνε τον ευρωπαϊκό Νότο σε εξέγερση κατά των Βρυξελλών και της Μέρκελ. Μεθυσμένη από διεθνιστική έπαρση η κυβέρνηση Τσίπρα έσυρε επί πέντε μήνες τις διαπραγματεύσεις με αποτέλεσμα να κερδίσουν τελικά οι δανειστές και, μέσω των “θεσμών”, να εξαναγκάσουν τον Τσίπρα στο ταπεινωτικό τρίτο μνημόνιο, που έφερε και τη διάσπαση στο “Κίνημά” του. Οι εκλογές θα δείξουν αν ο λαός θα δώσει τόπο στην οργή του και, μη έχοντας εναλλακτική λύση, θα χαρίσει εκλογική νίκη, ίσως και αυτοδυναμία, στον σαραντάρη πρωθυπουργό του…”.

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Τι θα κάνουν Ζωή και Βαρουφάκης. Ποια είναι τα εκλογικά σχέδια των δύο πολυσυζητημένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

– Βασιλική Θάνου: Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός.

– Δημήτρης Κουτσούμπας: “Δεν αποκλείω αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είτε κυβέρνηση συνεργασίας με ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ακόμα και Ν.Δ.”. Στη συνέντευξή του, ο γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, εξαπολύει και σκληρή επίθεση στο κόμμα Λαφαζάνη.

– Πάνος Σκουρλέτης: “Η πρόταση υπέρ της δραχμής έχει κριθεί και άλλες φορές από τον λαό, με αποκαρδιωτικά αποτελέσματα για αυτούς που την υποστήριξαν”.

– Ευριπίδης Στυλιανίδης: “Οι ώριμες δημοκρατίες τις μεγάλες κρίσεις τις ξεπερνούν γρήγορα με μεγάλους συνασπισμούς”.

– Στα χαρακώματα με την κυβέρνηση οι δήμαρχοι των νησιών, για το θέμα των μεταναστών. Δηλώσεις του Γιάννη Πανούση στην “R” που θα προκαλέσουν αίσθηση: “Η Ελλάδα θα έπρεπε να ασκεί και αποτρεπτική πολιτική στο μεταναστευτικό”.

Στη Reallife (στην έκδοση με τις προσφορές) μπορείτε να διαβάσετε:

– Ο έρωτας του εμίρη για την Κέρκυρα! Άφιξη πολλών καρατίων από το Κατάρ στο νησί των Φαιάκων. Η χρυσή επένδυση του Σεΐχ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι στο ιστορικό ξενοδοχείο Miramare προχωρεί κι εκείνος κατέφθασε στο νησί που αγαπά για να συνδυάσει δουλειά και διακοπές.

– Τρυφερές νύχτες στην Πάτμο. Επίσκεψη-ινκόγκνιτο έκανε το τοπ μόντελ Κέιτ Μος στο Νησί της Αποκάλυψης και ο φακός της “R” την απαθανάτισε σε έξοδό της, στην οποία συνοδευόταν από γοητευτικό άντρα.

– Η αγάπη τους χτύπησε κόκκινο. Πέντε χρόνια είναι ζευγάρι η Ελλη Κοκκίνου και ο Γιώργος Μπόγρης και όσοι τους είδαν στην Πάρο λένε πως είναι πιο ερωτευμένοι από ποτέ.

– Β. Εμμανουηλίδης – Γ. Αποστολέλλη: Παράφορο πάθος για τον πολίστα και το μοντέλο.

– Σταμάτης Κραουνάκης: “Τρώω λάσπη γιατί η αλήθεια ενοχλεί”.

– “Η Ζωή δεν ζηλεύει το παρελθόν μου!” – Ο Γ. Σπαλιάρας λέει στην “R” ότι η σύντροφός του Ζ. Τζάνη διασκέδασε με τη δήλωσή του πως κοιμήθηκε με 4.000 γυναίκες.

– Γκρίζα σύννεφα για Κλέλια – Βαγγέλη. Χωριστές διακοπές έκαναν η Κλ. Πανταζή και ο Β. Χούμας, που προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση στη σχέση τους.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ