Με τίτλο: «Εθνικό σχέδιο για τη στήριξη της οικογένειας» κυκλοφορεί σήμερα η Realnews.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας:

– Δωρεάν κατοικίες από τα ακίνητα του Δημοσίου σε νέους γονείς.

– Ειδικό βοήθημα και επιπλέον αφορολόγητο για όσα ζευγάρια αποκτήσουν και δεύτερο παιδί έως και 30 μήνες από τη γέννηση του πρώτου.

– Διεύρυνση ωραρίου ολοήμερων σχολείων.

– Νέες υπηρεσίες για τη διευκόλυνση εργαζόμενων γονέων με μη κανονικά ωράρια.

– Φορολογικά κίνητρα για τον επαναπατρισμό νέων επιστημόνων.

– Ολες οι αλλαγές στις γονικές άδειες και στο πλαίσιο για προστασία από απόλυση.

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Η ακτινογραφία της συμφωνίας με τις ΗΠΑ. Τι συζήτησαν Δένδιας και Μπλίνκεν και ποιες εγγυήσεις έλαβε η Αθήνα από την Ουάσιγκτον.

– Ιταλική σφήνα για τις κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού. Η πρόταση της Ρώμης για την κατασκευή νέων πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία.

– Μάκης Βορίδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί μια στάση που παραδοσιακά μάς έχει συνηθίσει και ουδόλως μας εκπλήσσει. Ανεύθυνη και χυδαία κριτική. Τι να κάνουμε; Αυτή την αντιπολίτευση έχουμε».

– Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Η ανάπτυξη ή θα ενσωματώνει τα λαϊκά και τα μεσαία στρώματα ή θα είναι θνησιγενής. Και οι πολιτικές της Ν.Δ. δεν είναι βιώσιμες».

– Ειδική έκδοση: Η συνταγή για επανεκκίνηση της οικονομίας. Γράφουν: Χρ. Σταϊκούρας, Αδ. Γεωργιάδης, Κ. Χατζηδάκης, Β. Κικίλιας, Κ. Πιερρακάκης, Κ. Καραμανλής, Σπ. Λιβανός, Γ. Δραγασάκης, Φ. Φραγκάκης.

– Δρ. Ζακ Κοέν: «Ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν τα δεδομένα στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή». Ο διάσημος εμβρυολόγος μιλά στην «R».

– «Κάνουμε συνέχεια τα ίδια λάθη». «Τα έργα για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων χρειάζονται αναθεώρηση», τονίζει στην «R» ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

– Βιασμοί ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη: Eστελνε σε φίλο του τα βίντεο της κακοποίησης. Eρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για να εντοπιστεί ο παραλήπτης του υλικού με τις αρρωστημένες πράξεις του 51χρονου θείου των παιδιών.

– Επίθεση με βιτριόλι: Τα κενά και οι ανακρίβειες στην απολογία της Eφης. Τι δηλώνουν στην «R» οι δικηγόροι της Ιωάννας.