Η παραλία: Ο Διονύσης ζητάει από τον Γράντο να κάνει την απόλυτη θυσία- Τι θα δούμε την επόμενη εβδομάδα

Συγκλονιστικές οι εξελίξεις στα νέα επεισόδια της σειράς της ΕΡΤ1 «Η παραλία», η οποία μεταδίδεται από τη Δευτέρα 4 έως και την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, στις 22:45.

Ο Διονύσης ζητάει από τον Γράντο να πραγματοποιήσει την απόλυτη θυσία για λογαριασμό του, γεγονός το οποίο του δημιουργεί έντονες σκέψεις σχετικά με τις κινήσεις του από εδώ και στο εξής.

Παράλληλα, οι κάτοικοι του χωριού έχουν μπουχτίσει με τους χίπηδες και το μεγάλο κύμα του τουρισμού. Έτσι, ο Λοΐζος αποφασίζει να μιλήσει στον Μάρτιν, δίνοντάς του τελεσίγραφο για την παραμονή των χίπηδων στην παραλία.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 

Ο Χάρι και η Μαρία κάνουν μια ειλικρινή κουβέντα για τα άτομα που έχουν χάσει από τη ζωή τους. Σε αυτή τη συζήτηση, η Μαρία παραδέχεται ότι μέσα στον τελευταίο χρόνο, έχει χάσει τον εαυτό της και οι πρόσφατες απώλειες, της έχουν δημιουργήσει τόσο μεγάλο κενό στα συναισθήματά της.

Παρ’ όλα αυτά, μετά την εποικοδομητική της συζήτηση με τον Χάρι, αποφασίζει να επιστρέψει στο σπίτι της, κάτι που δημιουργεί έκπληξη στον Κώστα, αλλά και απεριόριστη χαρά που έχει πάλι μαζί του την κόρη του.

Ο Γράντος έρχεται σε εξαιρετικά έντονη ρήξη με τον Παπα-Νικόλα, στην οποία μάρτυρας είναι και η Κερασία. Παράλληλα, ο Διονύσης ζητάει από τον Γράντο να πραγματοποιήσει την απόλυτη θυσία για λογαριασμό του, γεγονός το οποίο του δημιουργεί έντονες σκέψεις σχετικά με τις κινήσεις του από εδώ και στο εξής. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να πάρουν τα μυστικά τους στον τάφο τους, εκτός και αν δεν πρέπει να μείνουν μυστικά πια.

Τρίτη 5 Μαρτίου

Οι κάτοικοι του χωριού έχουν μπουχτίσει με τους χίπηδες και το μεγάλο κύμα τουρισμού που έχει κατακλύσει το χωριό. Γι’ αυτό τον λόγο, ο Λοΐζος αποφασίζει να αναλάβει να μιλήσει στον Μάρτιν, εκφράζοντας ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά του σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και δίνοντάς του τελεσίγραφο για την παραμονή των χίπηδων στην παραλία.

Ξαφνικά, προσφέρεται μια ευκαιρία στη Νάταλι να φύγει μαζί με τη Μέλανι στο εξωτερικό και να ζήσουν ελεύθερες τον έρωτά τους. Ωστόσο, ο πραγματικός έρωτας της Ναταλί είναι η ζωή της στα Μάταλα, οι φίλοι της στην παραλία και το Mermaid.

Ο Λοΐζος πλησιάζει τον Σήφη, σε μια προσπάθεια θα βελτιώσουν τις σχέσεις τους, προσφέροντάς του ένα χέρι βοήθειας στη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Δυστυχώς, τα βάσανα της οικογένειας Αρχοντάκη δεν έχουν τελειωμό, καθώς, για πρώτη φορά, όλο το χωριό στρέφεται εναντίον τους, με αφορμή το πιο απρόσμενο γεγονός.

Τετάρτη 6 Μαρτίου

Σε μια έκτακτη σύσκεψη των χίπηδων, ο Μάρτιν μοιράζεται με τους υπόλοιπους χίπηδες του κοινοβίου την απειλή που εξαπέλυσε ο Λοΐζος εναντίον τους. Αυτή η συζήτηση, δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στους χίπηδες που βρίσκονται ήδη, εδώ και κάποια χρόνια, στην παραλία, σχετικά με το μέλλον τους και αποφασίζουν να υπερασπιστούν το έδαφός τους και την παραλία τους, που είναι και θα παραμείνει ανοιχτή για όλους.

Σε μια προσπάθεια μετάνοιας, η Μαρία επισκέπτεται την καλύβα του Μαρκ, απολογούμενη για την πρόσφατη συμπεριφορά της. Τα αλλεπάλληλα χτυπήματα, που δέχεται τον τελευταίο καιρό ο Σήφης, αυξάνονται όσο πλησιάζει το τέλος του καλοκαιριού και η παραμονή της Σάρας στα Μάταλα μοιάζει αβέβαιη.

Πέμπτη 7 Μαρτίου

Η Τες προβληματίζεται σχετικά με την καταλληλότητα του περιβάλλοντος στα Μάταλα και κυρίως κατά πόσο είναι εφικτό να μεγαλώσει το παιδί της σε ένα μέρος, στο οποίο δεν αισθάνεται ασφάλεια και σιγουριά.

Οι σκέψεις της, λοιπόν, περιστρέφονται γύρω από την αναχώρησή της από το νησί, προκειμένου να προσφέρει το καλύτερο δυνατόν μέλλον στο παιδί που περιμένει. Όσο πλησιάζει ο χειμώνας, ένα μεγάλο κεφάλαιο κλείνει για τον καταραμένο τόπο των Ματάλων, χωρίς όμως να εξαλείφεται η αδικία που επικρατεί. Το μεγάλο ερώτημα, όμως, παραμένει: άραγε, ο Γράντος θα βρει τη δύναμη να κάνει το ηθικά σωστό;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ