Η παπαδιά από τον Σασμό στο θέατρο: Σε ποια παράσταση θα δούμε την Στέλλα Γκίκα

Μπορεί η Στέλλα Γκίκα να είναι μια από τις πιο αγαπημένες ηρωίδες της τηλεοπτικής σειράς “Σασμός και να έχει κερδίσει το κοινό υποδυόμενη την Κατερίνα, τη σύζυγο του παπά Μιχάλη εκείνη όμως ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει και θεατρικά στην παράσταση “Το Γάλα” του Βασίλη Κατσικονούρη. 

Της Νάντιας Ρηγάτου 

Το έργο – σταθμός του νεοελληνικού θεάτρου, που υπολογίζεται ότι έχουν δει σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό παραπάνω από 500.000 θεατές, επανέρχεται στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός – είκοσι χρόνια από τη συγγραφή του και δέκα μετά το τελευταίο του ανέβασμα στη σκηνή. Η παράστασή αφιερώνεται στη μνήμη του Κωνσταντίνου Παπαχρόνη που, φέτος, στις 2 Δεκεμβρίου, συμπληρώνονται 15 χρόνια απ’ τον θάνατό του και που ήταν ο πρώτος που ερμήνευσε το ρόλο του Λευτέρη το 2006 στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου. 

Το γάλα στα ρωσικά λέγεται «μαλακό». Έτσι, περίεργα, μια άλλη ελληνική λέξη, σπαρμένη μέσα σε μια άλλη γλώσσα, δίνει εκεί, στο ξένο χωράφι, πολύ πιο άμεσα και ανάλαφρα την αίσθηση του πράγματος, απ’ ότι η αντίστοιχη που το ονοματίζει στα ελληνικά. Γι’ αυτήν ακριβώς την αίσθηση θέλει να μιλήσει «Το γάλα» και οι ήρωες του.

Μια μητέρα από την πρώην Σοβιετική ένωση και οι δυο της γιοι συνθέτουν μια συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία όπου φωτίζεται δεξιοτεχνικά από τον συγγραφέα ο συναισθηματικός κόσμος των ηρώων και οι ανησυχίες τους, όπως αυτές πηγάζουν μέσα από το κοινωνικό τους περιβάλλον, αλλά κυρίως η αίσθηση που έχει κανείς πως όλα μέσα του μαλακώνουν και ζεσταίνονται, όταν σταματάει πια να κλαίει και να πονάει γιατί δέχεται την τροφή του. Αγαπιέται… Κι όταν αυτό δε συμβαίνει, τότε νιώθει ξένος. Σαν πρόσφυγας ανάμεσα σε δυο πατρίδες. Ξένες κι αυτές.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφουν η Ερμίνα Κυριαζή και ο  Μάνος Καρατζογιάννης

Εκτός από την Στέλλα Γκίκα στην σκηνή θα βρεθούν οι Δημήτρης Πασσάς, Ελένη Σακκά, Μάνος Καρατζογιάννης

Η πρεμιέρα της παράστασης αναμένεται στις 18 Νοεμβρίου στο θέατρο Σταθμός

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ