Η Γη της Ελιάς: Η Κατερίνα σχεδιάζει την απαγωγή του μωρού της Βασιλικής για να ζητήσει λύτρα

Η Γη της Ελιάς συνεχίζεται απόψε με ένα συγκλονιστικό επεισόδιο.

Η Κατερίνα συνεχίζει να παριστάνει το «θύμα» στην οικογένεια Στεφανέα, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις καταχρήσεις και τα ναρκωτικά. Το κόλπο της Αλκμήνης ενοχλεί πολύ την Ισμήνη και η Μυρτάλη παίρνει το μέρος της. Τα συναισθήματα της Ευτυχίας προς τον Γιώργη όλο και δυναμώνουν. Ο Θανάσης ισχυρίζεται ότι τα χαρτιά για το μπαρ είναι έτοιμα και βάζει την Αρετή να υπογράψει χωρίς καν να διαβάσει το συμβόλαιο. Η Χάιδω συνεχίζει τον αγώνα για την Κατερίνα, ο Λυκούργος όμως της εφιστά την προσοχή. Ο Άρης πετυχαίνει την Κατερίνα στο καφενείο και της μιλά, εκείνη όμως προσποιείται ότι δεν τον γνωρίζει.

Η σχέση του Στάθη και της Εύας ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί και το ζευγάρι είναι ένα βήμα πριν από τον χωρισμό. Η Κατερίνα παίρνει τηλέφωνο έναν συνεργάτη της και του λέει να απαγάγουν το μωρό της Βασιλικής για να ζητήσουν λύτρα. Ο Γιώργης και η Ιουλία αποφασίζουν να δώσουν μια ακόμη ευκαιρία στον γάμο τους.

Δευτέρα 10/10

Η Χάιδω ανοίγει τραπεζικό λογαριασμό για την Κατερίνα και τις πρώτες καταθέσεις κάνουν ο Ισίδωρος και ο Μάνος. Στο μεταξύ ο Θανάσης καταφέρνει με τον τρόπο του να αποσπάσει κι άλλα χρήματα από την Αρετή, η οποία έχει το μυαλό της στα μάγια που θέλει να κάνει στην Βασιλική και τον Στάθη και δεν καταλαβαίνει τις αληθινές προθέσεις του. Ο Αλέξης κάνει διάρρηξη στο σπίτι της Μυρτάλης την ώρα που εκείνη και ο Χρήστος κοιμούνται. Ο Αποστόλης δέχεται τελικά να συγκατοικήσουν η Άννα και ο Λεωνίδας μαζί του. Η Άννα μεταφέρει στην Ευτυχία ότι ο Κουράκος τα ξαναβρήκε με την Ιουλία.

Τρίτη 11/10

Όλο και περισσότεροι πολίτες καταθέτουν χρήματα για να βοηθήσουν την Κατερίνα, αγνοώντας ότι πρόκειται για παγίδα. Ο Άρης είναι ο μόνος που έχει υποψίες, ενώ ταυτόχρονα η Μαρίνα παρατηρεί πως η Κατερίνα φέρεται περίεργα και φλερτάρει τον Αλέξη. Η επανασύνδεση του Κουράκου με την Ιουλία παγώνει την Ευτυχία που είχε πιστέψει πως κάτι μπορεί να γίνει μεταξύ τους. Το ζευγάρι την ίδια ώρα παλεύει να βρει τα πατήματά του, αλλά η αμηχανία είναι έκδηλη.

Η Ισμήνη αποκαλύπτει στον Λυκούργο τις κινήσεις που κάνει η Αλκμήνη προς τον Κωνσταντίνο και τον αφήνει άφωνο. Ο Δημοσθένης συζητά με τους υπόλοιπους για το προεκλογικό του πρόγραμμα και η πρώτη σύγκρουση με τον Στάθη δεν θα αργήσει να  έρθει. Ο Θανάσης προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα από την Αναστασία, παριστάνοντας τον ερωτευμένο.

Η Κατερίνα προχωράει με το σχέδιό της και διατάζει να απαγάγουν το μωρό της Βασιλικής.

Πέμπτη 13/10

Η απόπειρα αρπαγής του μωρού ταράζει πολύ την οικογένεια Στεφανέα, και έπειτα από παρότρυνση του Λυκούργου πηγαίνουν όλοι μαζί στην αστυνομία.

Η περίεργη συμπεριφορά της Κατερίνας απέναντι στον Αλέξη και στον Άρη κινεί τις υποψίες της Εύας και της Βασιλικής. Η Αλκμήνη εξομολογείται το σχέδιό της στον Λυκούργο και αποφασίζει να τα παίξει όλα για όλα προκειμένου να ξανασμίξουν ο Κωνσταντίνος και η Ισμήνη.

Η Μυρτάλη βάζει την Ευτυχία στο στόχαστρο θεωρώντας ότι έχει πλευρίσει τον Κουράκο. Η Ευτυχία από την άλλη έρχεται αντιμέτωπη με την πικρή αλήθεια, καθώς ο Γιώργης της επιβεβαιώνει ότι γύρισε στην Ιουλία.

Ο Στάθης διατηρεί σκληρή στάση απέναντι στην Εύα, η οποία αποφασίζει να σταματήσει να τον παρακαλάει. Ο Χρήστος και η Μυρτάλη έρχονται πιο κοντά προκαλώντας την οργή του Αλέξη. Ο Ισίδωρος συμβουλεύει την Ιουλία να κάνει άμεσα παιδί με τον Κουράκο για να σώσει τον γάμο της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ