Η απάντηση της Σπανοπούλου για το πόρισμα ελέγχου στον ΕΔΟΕΑΠ

Η απάντηση της Σπανοπούλου για το πόρισμα ελέγχου στον ΕΔΟΕΑΠ

Η πρώην Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου απαντά ΜΟΝΟ στο enikos.gr και καταγγέλει ως μεθοδευμένο το πόρισμα.

«ΕΓΩ ΕΔΩΣΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ.

  ΘΑ ΜΕ ΔΙΚΑΣΟΥΝΕ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΚΑΙ Τ ΑΗΔΟΝΙ!»

Αγαπητέ Φίλε Νίκο 

Αγαπητοί συνάδελφοι στο enikos.gr 

Η  ανάρτηση σας  (24/9) με  το αποκλειστικό θέμα « Σκάνδαλο στον ΕΔΟΕΑΠ με παραστατικά για εξετάσεις» με υποχρεώνει να σας γνωρίσω υπεύθυνα και ενυπόγραφα ότι:

1. Ο πληθυντικός «παραστατικά» είναι λάθος  αφού πρόκειται για μία περίπτωση!

2. Το Πόρισμα  μεθοδεύτηκε   με παραπειστικά ή και λάθος  στοιχεία  ( δυστυχώς εν γνώσει της ελέγκτριας!)

3.Είναι προϊόν  διατεταγμένης  εργασίας  μιας  δυσαρεστημένης  από εμένα και υποβαθμισμένης  μετά από αξιολόγηση  ,υπαλλήλου.

4. ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν  δόθηκε Αρ. Μητρώου ασφαλισμένου μας σε άλλο πρόσωπο!

5. Με οδηγία μου και ιατρική γνωμάτευση  εκδόθηκε παραπεμπτικό  μίας ημέρας στο Σισμανόγλειο  για  την άρρωστη και  νομίμως εργαζόμενη στο Ταμείο μας γυναίκας

6. Ο « έλεγχος» παραποιεί  την Αλήθεια, έχει στόχο , αδικεί   τους εργαζόμενους μας στο  Μητρώο, το ΤΥΠ και τη Μηχανοργάνωση , ( ακόμη και εάν έχουν ευθύνη για τυχόν  αβλεψίες ή παραλείψεις ) ενώ η δημοσίευση του παραβιάζει προσωπικά δεδομένα.

7.Θίγεται  απαράδεκτα και χωρίς τεκμηρίωση το μοναδικό  στην Ελλάδα,  από το 1997 και μέχρι πρότινος , Πληροφοριακό Σύστημα ΦΚΑ ,του ΕΔΟΕΑΠ, η Πολιτική Ασφάλειας του οποίου έχει μελετηθεί, επί προεδρίας μου,  από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ( 2011-2012).

8.Οι ανάγκες βελτιώσεων –διορθώσεων στην παρακολούθηση των ραγδαίων  εξελίξεων τόσο στην κοινωνική ασφάλιση όσο και στην τεχνολογία Η/Υ είναι αναπόδραστες. Δεν καταργούν, όμως επιτεύγματα και  πρωτοποριακή εργασία 15 χρόνων

9.Ενα Πληροφοριακό Σύστημα από το οποίο εκδόθηκε η πρώτη ηλεκτρονική συνταγή στην Ελλάδα και έχει υποστηρίξει την ΗΔΙΚΑ στην προσπάθεια της για έλεγχο στις δαπάνες  Περίθαλψης, δεν χτυπιέται ύπουλα με στοιχείο την έκδοση  ενός παραπεμπτικού με λάθος κωδικό, που διορθώθηκε την επομένη

10.Η  εκ των έσω απαξίωση του ΕΔΟΕΑΠ  στόχο έχει την αμαχητί παράδοση του στο  σχέδιο κατάργησης που εξυφαίνεται από την task force της Υγείας!!

Εν κατακλείδι, αναγνωρίζω τη δημοσιογραφική αποκλειστικότητα του enikos.gr.που στηρίζεται σε διαρροή εμπιστευτικού εγγράφου.

Δημοσιογραφικά κρίνοντας, όμως, επιτρέψτε μου να τονίσω ότι ο επί  μέρους  σχολιασμός, οικονομικού συντάκτη, σε καμία περίπτωση  δεν απηχεί την ποιότητα και το ήθος στο οποίο  έχει δεσμευτεί από ετών απέναντι στην ελληνική κοινωνία ο υπογράφων το enikos.gr και έχων την ευθύνη, ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Να είστε βέβαιοι ότι δεν θίγει  εμένα που ως Πρόεδρος  έδωσα την σχετική οδηγία για την Περίθαλψη μιας άρρωστης εργαζόμενης μας (το ίδιο έκαναν στο παρελθόν και άλλες διοικήσεις μας). Είμαι περήφανη για τη στάση μου αυτή.

Προσβάλει,  όμως, την ίδια την έννοια της άσκησης διοίκησης και της κοινωνικής περίθαλψης ενώ  αδικεί και ζημιώνει το ίδιο το Ταμείο μας που αντιστάθηκε στην Κρίση και το εγκληματικό Κούρεμα των Αποθεματικών του όσο ελάχιστα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Αν δέχεστε να διασύρεται  ο ΕΔΟΕΑΠ ως άντρο  απατεώνων και σκανδάλων, για τέτοια δαπάνη ύψους 812,97€ , τότε υποχρεούμαι να  απαντήσω δημόσια στο enikos.gr και να ζητήσω να αναρτήσετε το με ΑΠ 2014/307 έγγραφο, το οποίο κατέθεσα ενυπόγραφα στο  επίσημο πρακτικό της συνεδρίασης 40-10/9/2014, με παραλήπτες όλα τα  μέλη του ΔΣ και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. 

Εύχομαι να πιστεύετε όπως και εγώ, ότι ” Η Δημοσίευσις είναι  η Ψυχή της Δικαιοσύνης”.

Ελένη Σπανοπούλου

Μιας δημοσιογραφικής γενιάς που γνωρίζει  καλά   

τι είναι και το νόμιμο και το ηθικό και ”  τι τ´ ανάμεσο τους”!

 

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Θέμα: Έγγραφο μέλους ΔΣ για τη σημερινή Συνεδρίαση

 

Αθήνα 10/9/2014

Προς τον Πρόεδρο

Και τα μέλη του ΔΣ

ΕΔΟΕΑΠ

Κοινοποίηση:

Κο Γιάννη Μιχαλακούκο,Γενικό Διευθυντή

Κο Αντώνη Καινούργιο, Επικεφαλής ΝΥ

Τομέαρχες, κκ Σεκλιζίωτη, Καλατζή, Χρήστου

Προϊσταμένη Γραμματείας Διοίκησης κα Γ.Περδίκη

Κύριε Πρόεδρε,

Όλοι και όλες οι προαναφερόμενοι/ες

Έχω έγκαιρα  ενημερώσει ότι  λόγω οικογενειακού μου θέματος δεν θα πάρω μέρος στη σημερινή συνεδρίαση.

Γι αυτό ,παρακαλώ πολύ,  να πρωτοκολληθεί ,  διανεμηθεί ,αναγνωστεί και να καταχωρηθεί στα πρακτικά  της , το παρόν  κείμενο .

Από την αρχή της θητείας μας, αντί να εργαστούμε  συλλογικά  στις άκρως επικίνδυνες  συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, ο Πρόεδρος, ο ΓΓ και η Πρόεδρος  ΤΥΠ αναλώνονται  συστηματικά, καθένας με τον ….τρόπο του , στην καθόλου ανεξήγητη προσπάθεια  τους να αποδείξουν  ως αληθείς τις συκοφαντίες που  διέδωσαν  προκειμένου  να εκλεγούν.  

Πως ,δηλαδή, για την “καταστροφή”  του ΕΔΟΕΑΠ φταίει η Διοίκηση Σπανοπούλου!  

Ακόμη κι αν είναι  έτσι, όμως ,ενάμιση χρόνο μετά ,ΤΙΠΟΤΕ δεν κατάφεραν.

Η έκθεση των ελεγκτών  που έστειλε ο κος Πεπόνης , οι εκθέσεις των  ορκωτών του ΣΟΛ και της ΕΥ  απέδειξαν “άνθρακες τον θησαυρό”.

Κι αντί να ασχοληθούμε όλοι για τον κοινό σκοπό , Σόμπολος, Καρούτζος, Χριστοδουλίδου  σε μια -θα μου επιτρέψετε – κωμικοτραγική συμμαχία , συνεχίζουν  με υποκρισία, λαικισμό και στημένα   πρόχειρα  λαϊκά  δικαστήρια  να παριστάνουν  τους  μαθητευόμενους εισαγγελείς.

Καρατομούν με συνοπτικές διαδικασίες στρατοδικείου, παρασύροντας, με αιφνιδιασμούς εκτός  ημερησίας  διατάξεως, την πλειοψηφία   του ΔΣ σε αποφάσεις  που κονιορτοποιούν ,  αν δεν γελοιοποιούν κιόλας,  κάθε έννοια λογικής διοίκησης.

Έχουν καταγραφεί στα πρακτικά αρκετές γκάφες του ΓΓ που ξεκινάει κραδαίνοντας ένα χαρτί και καταλήγει να το μαζεύει χωρίς καν να ζητήσει συγγνώμη για το λάθος του. Θυμίζω μόνο το θέμα της  δήθεν υπογραφής  μου σε  σύμβαση με δήθεν προχρονολογημενη καταβολή χρημάτων.

Δυστυχώς  η κατάσταση έχει ξεφύγει. Καταγράφονται  ανοησίες ,μεγιστοποιούνται υπηρεσιακές παραλείψεις  ή αβλεψίες , απειλούνται εισαγγελικές παρεμβάσεις, απειλείται  μάχαιρα απολύσεων  πάνω από  φιλότιμους  και συνεπείς εργαζόμενους , υβρίζεται επαίσχυντα  ο Γενικός Διευθυντής, ενώ προκαλείται    αναταραχή  στους εργαζόμενους  και ανησυχία  στους ασφαλισμένους.

Καθυστερεί  έτσι το πραγματικό μας έργο και πολύ φοβάμαι ότι οργανώνεται  εκ των έσω κλίμα προετοιμασίας  για τη διάλυση  του Οργανισμού μας.

Δεν ξέρω και δεν μ ενδιαφέρει ο “Ξέρεις ποιός είμαι εγώ ;”  Γραμματέας , που  χτυπάει το χέρι στο τραπέζι και απειλεί με εισαγγελείς  κάθε πεντάλεπτο.

Ξέρω Πρόεδρε  ότι απέτυχες να ενώσεις το ΔΣ στον κοινό στόχο!

Ξέρω, ακόμη, να τιμώ το λόγο μου και την υπογραφή μου και να αναλαμβάνω  τις ευθύνες που μου αναλογούν.

Γι αυτό ,στη νέα βρώμικη προσπάθεια που ξεκίνησε με στόχο τον εξαιρετικό  Μάρκο Σωτηροπουλο,  αλλά και μια απλή καθαρίστρια που είχε την ατυχία να προσληφθεί με δικές μου συστάσεις για την εργατικότητα και την εντιμότητα της ,

απαντώ ως εξής:

1.Ο Μάρκος Σωτηρόπουλος  με εντολή διοίκησης δεν έπαψε ποτέ να ασκεί καθήκοντα ελεγκτή οδοντιάτρου .Αντικαθιστούσε  στην εργασία του   τον δρ Αλέξη Ταγματάρχη .

2. Νόμος  ορίζει ότι ο ΕΛΕΓΚΤΉΣ ιατρός δεν μπορεί να ασκεί και  ιατρικά καθήκοντα. (εντός ΕΔΟΕΑΠ). Περαιτέρω, ο κος Ταγματάρχης  ήταν   υπάλληλος με διοικητικό έργο και ως εκ τούτου δεν εμπίπτει στη διάταξη του ΚΥ που δεν επιτρέπει στους έμμισθους  ιατρούς μας να έχουν οικονομική σχέση με τους ασφαλισμένους. Ούτε η σύμβαση του ορίζει κάτι τέτοιο!

3.   Απλοελληνικά κάθε  μέλος  μας μπορούσε και μπορεί  να επιλέξει ελεύθερα τον κο Ταγματάρχη ως οδοντίατρο του, εκτός ΕΔΟΕΑΠ.

4. Σπανοπούλου , Νεστορίδης ,Καταιφτσής ψήφισαν λευκό διαμαρτυρόμενοι γιατί δεν δόθηκε στον κο Σωτηρόπουλο το ιερό δικαίωμα της απολογίας. Ειδικά εγώ είπα ότι θα συμφωνήσω  μόνο αν αποδειχθεί ότι υπήρξε παράπτωμα σε βάρος του Ταμείου.

5. Από  πουθενά δεν προέκυψε ότι οι αναγραφόμενες οδοντιατρικές εργασίες δεν έγιναν ,  ούτε ότι έγιναν αλλά υπερκοστολογήθηκαν, ούτε ότι άλλα είδε στο στόμα του ασφαλισμένου ο Μάρκος και άλλα βεβαίωσε , ούτε φυσικά ότι έδωσε εντολή πληρωμής για παραπάνω χρήματα από τις τιμές ΕΔΟΕΑΠ.

6. Οι γιατροί μας , Σωτηρόπουλος, Τζιά, Χριστοφιλάκη, Σκορδίλη, Κουτσομητέλης ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΣ . Το 2012 ζήτησαν   και έγινε ομόφωνα  δεκτό από  τη Διοίκηση, να πάρουν το 50%-70% της νόμιμης αποζημίωσης τους , να διακόψουν την έμμισθη ( με ΔΩΡΑ κλπ ) σχέση τους και να συνεχίσουν με νέα συμβατική  σχέση συνεργασίας και το 50% του μισθού τους, εκτός από τον κο Σωτηρόπουλο που συμφωνήθηκε να αμείβεται κατ´ αποκοπή σε τιμές ΕΔΟΕΑΠ.

Σε 2 από τις 5 περιπτώσεις και σε ένδειξη ευχαριστιών  για την ευδόκιμη πολύχρονη παρουσία και προσφορά τους,  το ΔΣ αποφάσισε , να μην παρακρατηθούν οι νόμιμες προκαταβολές που είχαν πάρει σε ανύποπτο χρόνο από το μισθό τους για οικογενειακές τους ανάγκες. Αυτή είναι η αλήθεια και οι διαρροές  προσωπικών δεδομένων εργαζόμενων στο διαδίκτυο με βρίσκουν πάντα αντίθετη. Αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια….

7. Έχω   ζητήσει να μου παραδοθούν  τα στοιχεία που κατέθεσε στα πρακτικά ο ΓΓ καθώς αμφισβητώ ευθέως  την φερεγγυότητα του προκλητικά απατηλού  τρόπου με τον οποίο   τα παρουσίασε αιφνιδιάζοντας  πάλι το ΔΣ .

Στο ζήτημα έκδοσης εισιτηρίου , που με επιμονή ανακινεί  αποδείχθηκε ότι οι δύο αριθμοί  Μητρώου ΔΕΝ ΑΝΗΚΑΝ σε δύο ΑΛΛΟΥΣ ασφαλισμένους, την ημέρα που δόθηκαν!

Βεβαιώνω ότι  προηγούμενες διοικήσεις, αλλά  και η… παρούσα (περίπτωση ασθενούς φύλακα ) έδιναν στις Υπηρεσίες  οδηγία  να ανοίξει Αριθμός Μητρώου προκειμένου να εξεταστούν ασθενείς εργαζόμενοι μας  μη ασφαλιζόμενοι στον ΕΔΟΕΑΠ .

Αυτό είναι το Ανθρώπινο πρόσωπο του Ταμείου μας.

Συνεχίζω να πιστεύω ότι κάθε εργαζόμενος για μας έχει δικαίωμα στην Περίθαλψη μας. Συνιστώ δε στη κα Χριστοδουλίδου να σκεφθεί πολύ αν θα ξαναπάει σε αγωνιστική πορεία για τις καθαρίστριες στο Σύνταγμα όταν ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα επειδή , με εντολή μου, το Ταμείο πλήρωσε μια ιατρική πράξη (λιθοτριψία)  σε δημόσιο νοσοκομείο, για μια δική μας άρρωστη καθαρίστρια.

8. Τοποθετήθηκα ξεκάθαρα (  βλ πρακτικά )  για όλες  όσες περιπτώσεις  για τις οποίες και ανέλαβα την ευθύνη. Βεβαιώθηκα  ότι από το 2010 δεν έγινε κατάχρηση των υπηρεσιών  αυτών από κανένα,  ενώ το σύνολο της δαπάνης  σε καμιά περίπτωση δεν είναι αυτό που επιπόλαια ανέφερε ο ΓΓ  παραπλανώντας  πάλι το ΔΣ! .

Επισημαίνω  ότι το νέο μηχανογραφικό μας σύστημα “κλείδωσε”  μόλις  το 2011.

Μέχρι τότε δεν εμπόδιζε  την έκδοση συνταγών και παραπεμπτικών . Τα εκδοθέντα  είναι  ελάχιστα  για το χρονικό διάστημα 2007-2014 και χαμηλού  κόστους,  ενώ στην πλειοψηφία τους  πχ για φύλακες μας , αυτό έγινε μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ασθένειας και μόνο μία φορά. Τα  περί  οδοντιατρικής Περίθαλψης γιατρών και καθαριστριών περιλαμβάνονται στην απόφαση ΔΣ του 2007.

9.  Ο ΑΜ 99999 αποκαλύφθηκε και καταγγέλθηκε από εμένα δημόσια το 2006 ως κωδικός χιλίαδων ευρώ στον οποίο καταγράφονταν φάρμακα  για τα ιατρεία  από γειτονικό φαρμακείο. Ενεργοποιήθηκε  ξανά  το 2007 από τις Υπηρεσίες  προκειμένου να υλοποιηθεί απόφαση της  Διοίκησης Κιάου για κάλυψη στα ιατρεία και εργαστήρια των γιατρών μας και των καθαριστριών  που είχαν άλλη ασφάλιση και όχι ΕΔΟΕΑΠ. Την ίδια απόφαση επιβεβαίωσε άλλωστε  τον περασμένο Ιούνιο η Διοίκηση Σόμπολου εντάσσοντας στον κωδικό 99999 όλους τους γιατρούς του Ταμείου καίτοι ασφαλίζονται  στο ΤΣΑΥ.

10. ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΕΥΘΕΩΣ  την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία των  δύο εκθέσεων εντεταλμένου ελέγχου της κας Μαρίας Γκίωνη.  

Κομψευόμενα και σοβαροφανή κείμενα που βρίθουν  ανακριβειών , ενώ  με λάθος συλλογισμούς καταλήγουν  σε λάθος συμπεράσματα θίγοντας ανθρώπινες ζωές και υπολήψεις. Το χείριστο για ελέγκτρια ; Αποκρύπτει πληροφορίες και δεδομένα τα οποία γνωρίζει καλώς από την προηγούμενη θέση της,  της Προϊσταμένης Διοικητικού . Θέση στην οποία- με.. εισήγηση μου – και με απόφαση ΔΣ υποβιβάστηκε η κα Γκιώνη όταν απέτυχε ως Τομεάρχης Διοικητικού . Δυστυχώς δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται πόσο προδίδει τη θέση της Προϊσταμένης Εσωτερικού Ελέγχου που με εισήγηση μου  πάλι της εμπιστεύτηκε η προηγουμένη Διοίκηση.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ,  αν πριν  από 4  χρόνια δαπανήθηκαν, με εντολή μου,   812,97 ευρώ για μια άρρωστη εργαζόμενη μας καθαρίστρια, αντί  να την ξαποστείλουμε στις ουρές του ΙΚΑ ,

αν οι  υπηρεσίες έκαναν λάθος στο Μητρώο  και το διόρθωσαν  σε λίγες  ώρες,

αν κάποια υπάλληλος του ΤΥΠ έβαζε λάθος σφραγίδα , αν, αν, αν ….

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ την ευθύνη που μου αναλογεί.

ΔΗΛΩΝΩ ότι το ίδιο θα έπραττα ξανά για κάθε  ασθενή εργαζόμενο του ΕΔΟΕΑΠ και

ΣΑΣ ΖΗΤΩ να  σταματήσει το κυνήγι μαγισσών ,  η τρομοκρατία των υπαλλήλων μας και ο διασυρμός εξαιρετικών επιστημόνων!

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ να ασχοληθούμε με την ανάλωση Κεφαλαίων  του Ταμείου μας που “τρέχει” με   2 εκατομύρια €  περίπου σε μηνιαία βάση.

Δείτε το cash flow του μήνα που υποβάλει σήμερα  ο διευθυντής και καταλάβετε επιτέλους ότι  η πραγματικότητα είναι τραγική!

Ψηφιστήκαμε από τους συναδέλφους όλοι   για να δουλέψουμε και να παρουσιάσουμε έργο, όχι  για να αλληλοσκοτωθούμε στα ερείπια του ΕΔΟΕΑΠ.

Στο τέλος,  Πάνο Σόμπολε,

αν το αστυνομικό σου δαιμόνιο ζητά θύματα ,  πιάσε εμένα και  όχι τον …Αντώνη Σαμαρά από το πέτο και πήγαινε με στον Εισαγγελέα,  αλλά πάψε να αποφεύγεις τις ευθύνες που ανέλαβες  κι επιτέλους διοίκησε τον Οργανισμό ενώνοντας κι όχι διχάζοντας!

Αλλιώς, στην επόμενη ΓΣ θα έχεις να παρουσιάσεις ως έργο μόνο την παράδοση των κλειδιών  του ΕΔΟΕΑΠ στους εχθρούς, στους οποίους γνωρίζεις καλά εσύ ότι δεν συγκαταλέγομαι εγώ…

Με λύπη

Ελένη Σπανοπούλου

Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ