H Realnews του τριημέρου

H Realnews του τριημέρου

Με τίτλο: “Ή τώρα ή ποτέ!” κυκλοφορεί η Realnews, η οποία βρίσκεται στα περίπτερα έως και σήμερα Καθαρά Δευτέρα.

H Realnews στο πρώτο της θέμα επισημαίνει: “Να αξιώσει επιτέλους η χώρα την αποπληρωμή των γερμανικών οφειλών”.

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι αποτελεί “ιστορική ευκαιρία η επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου Γ. Γκάουκ στην Αθήνα”. Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “η επιστημονική υπηρεσία της γερμανικής Βουλής παραδέχεται ότι παραμένουν ανοικτά τα ζητήματα των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου”.

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας, εκτάκτως αυτήν την εβδομάδα, το υπογράφει ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος αναφέρεται στις ελληνικές κυβερνήσεις σημειώνοντας: “Δεν διεκδίκησαν ποτέ και τίποτε!”. Ο Μ. Γλέζος επισημαίνει: “Ως τώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις έλεγαν ότι “δεν παραιτούμεθα των αξιώσεών μας, αλλά απαιτείται η κατάλληλη συγκυρία για να διεκδικήσουμε” και φυσικά δεν ήρθε ποτέ… αυτή η συγκυρία! Δεν διεκδίκησαν ποτέ και τίποτε! Αυτά στο παρελθόν. Η σημερινή δικομματική κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε ενώπιον του Κοινοβουλίου ότι θα διεκδικήσει τις οφειλές, αλλά χρειάζεται νομική προετοιμασία. Για ποιο λόγο; Για να προσφύγουμε στα Διεθνή Δικαστήρια. Η Γερμανία θέλει να προσφύγουμε, και όχι να διεκδικήσουμε. Διεκδίκηση απαιτείται! Αξίωση από την κυβέρνηση της Γερμανίας!”

Σχολιάζοντας το άρθρο του Μ. Γλέζου, ο Νίκος Χατζηνικολάου σημειώνει: “Η επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη αποτελεί ιστορική ευκαιρία -ίσως την τελευταία- για να τεθεί, επιτέλους, επισήμως από την ελληνική πολιτεία το ζήτημα της επιστροφής του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, καθώς και η αξίωση πληρωμής πολεμικών αποζημιώσεων, για τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε στη χώρα μας το Γ’ Ράιχ. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας έχει ηθικό και πολιτικό χρέος να το πράξει, με τρόπο αποφασιστικό, σαφή και κατηγορηματικό! Ή τώρα ή ποτέ!”.

Στο άρθρο του ο Χρήστος Πασαλάρης παίρνει αφορμή από τα πρόσφατα άθλια κρούσματα των δύο «δημοσιογράφων» που κατασπατάλησαν εκατομμύρια ευρώ ως αφεντικά «Μ.Κ.Ο.» και προτείνει να ξεκινήσει γενική κάθαρση και στο δημοσιογραφικό λειτούργημα. Ετσι ώστε οι αυριανοί εκδότες και δημοσιογράφοι να παραδειγματιστούν από τους σπουδαίους ήρωες και μάρτυρες του αγωνιστικού ελληνικού Τύπου και να λειτουργήσουν μόνον ως Ελληνες πατριώτες που δεν φοβούνται τον θάνατο και δεν λατρεύουν το χρήμα…

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Νέα μέτρα ύψους 1 δισ. ευρώ για το 2014 απαιτεί ο Ολι Ρεν. “Συμφωνούμε τώρα και εφαρμόζονται μετά τις ευρωεκλογές” το μήνυμα των Βρυξελλών προς την Αθήνα. Η Κομισιόν πιέζει για επιπλέον απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και νέα “λουκέτα” σε κρατικούς οργανισμούς.

– Αδωνις Γεωργιάδης: “Η τρόικα μας εξασφάλισε ένα ελάχιστο εισόδημα, ενώ έπρεπε να παίρνουμε… μηδέν”.

– Νίκος Βούτσης: “Αν συμπεριφερόμαστε ως μια σέχτα αριστερών, θα κινδυνεύσουμε”.

– Τα παρασκήνια των συζητήσεων με την τρόικα. Γιάννης Στουρνάρας: “Οι δανειστές πρέπει να βλέπουν τη μεγάλη εικόνα της οικονομίας μας”.

– Σταύρος Θεοδωράκης. Ο δημοσιογράφος που θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα. Τι έλεγε πριν… τον πάρει το “Ποτάμι” για τον Σημίτη, τον Παπανδρέου και τον Τσίπρα.

– Ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Νταβίντ Ντε Χέα, μιλά στην “R”: “Φαβορί για την πρόκριση είναι τώρα ο Ολυμπιακός”. “Ο Ρομπέρτο είναι πολύ καλός μου φίλος και πολύ καλός τερματοφύλακας”.

Και στην “Πράβδα” του Στάθη:

    “Για Βοσνία πάει η Ουκρανία και για Ουκρανία η Κύπρος. Αυτοί που θα καταργούσαν τα σύνορα και τώρα υψώνουν άλλα στη θέση τους, δείχνουν να μην καταλαβαίνουν ότι κατασκευάζουν την Ανω Βόλτα Γερμανία, τη Δώθε Κείθε Ιταλία, τη Μέσες Ακρες Γαλλία και πάει λέγοντας. Πού πάει; εκεί που πάντα η Ευρώπη ξέπλενε τις αμαρτίες της: Στα Βερντέν…”.

Στη Reallife μπορείτε να διαβάσετε:

– Ο κρυφός έρωτας του Κούρκουλου. Το καυτό ειδύλλιο του ζεν πρεμιέ με την Ευγενία Δημητροπούλου. Η θεατρική παράσταση “Πρόβα νυφικού” έφερε κοντά τους δύο ηθοποιούς.

– Βελούδινος χωρισμός για τη Νίνα Λοτσάρη. Η γοητευτική περφόρμερ αποφάσισε να πει “αντίο” στον Γιώργο Μπαβέλη, κάτι που βρήκε σύμφωνο και τον ίδιο.

– “Θα είμαι ο βασιλιάς του καρναβαλιού”. Ο Λάκης Γαβαλάς στην “R”: “Θα ανέβω στο άρμα με τη Χιονάτη και τους 7 βαρβάτους”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ