Γρηγόρης Βαλτινός: Η σχέση με τον πατέρα του, η αλλαγή του επιθέτου, ο Πολ Νιούμαν και ο Δημήτρης Χορν

Καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, «The 2Night Show», βρέθηκε ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Ο αγαπημένος ηθοποιός, αναφέρθηκε στα πρώτα βήματά του στην υποκριτική, αλλά και στον λόγο που αναγκάστηκε να αλλάξει το επίθετό του στην αρχή της καριέρας του.

Παράλληλα, μίλησε και για την σχέση του με τον πατέρα του, τον οποίο μάλιστα συνάντησε για πρώτη φορά στα 20 του χρόνια

«Όταν βγήκα υπήρχε ο Δημήτρης ο Ιωακειμίδης. Ο Χρήστος Πολίτης μου είπε δεν μπορείς να βγεις με αυτό το όνομα γιατί θα σε μπερδεύουν μία ζωή και διάλεξα ένα επίθετο από την περιοχή μου. Το όνομά μου το πήρα από έναν θείο μου που δεν είχε παιδιά, ήθελα να τον τιμήσω».

Για τη σχέση του με τον πατέρα του εξομολογήθηκε πως «Είχαν χωρίσει οι δικοί μου από όταν ήμουν ενός έτους και τον είδα μετά από 20 χρόνια, τότε που γύρισε από την Αμερική. Υπήρχε πατριός. Δεν αντικαταστάθηκε, υπήρχε η έλλειψη. Πιθανόν να υπάρχει ακόμα, αν σκάψουμε βαθύτερα. Μεγαλώνοντας κι ωριμάζοντας, τα ξεπερνάς αυτά τα πράγματα. Είναι όμορφο που τα ξεπέρασες και συγχώρεσες κάποια πράγματα που σε πόνεσαν».

«Βρεθήκαμε πρώτη φορά σε ουδέτερο έδαφος. Ήρθε από την Αμερική συναντηθήκαμε στο σπίτι μιας θείας. Άνοιξα εγώ την πόρτα, κοιταχτήκαμε πολλή ώρα, νίκησα, πρώτος έκλαψε εκείνος. Τον συγχώρεσα αμέσως, πριν τον δω. Οι άνθρωποι τότε δεν ήταν πολύ ενημερωμένοι. Μπορούσαν να χωρίσουν για ασήμαντη αφορμή γιατί δεν υπήρχε η γνώση για να ξεπεράσουν κάποια προβλήματα. Εγώ το κατάλαβα κάποια στιγμή και τελείωσαν όλα μέσα μου».

Σαν πατέρας ο ίδιος δεν ήθελε να κάνει τα ίδια λάθη με τον δικό του γι΄αυτό ήταν πάντα δίπλα στους γιους του. «Αν εξαιρέσουμε κάποιες εργατοώρες που έλειπα από το σπίτι όλες τις άλλες ώρες ήμουν εκεί. Η μόνη μου φροντίδα και σκέψη είναι τα παιδιά μου» εξομολογήθηκε.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει εισπράξει τεράστια αγάπη από τον κόσμο που αναγνώρισε το ταλέντο του και τον ξεχώρισε χάρη σε αυτό: «Έχω μεγάλη επαφή με τον κόσμο. Ήταν κάτι που επιδίωξα από την αρχή. Αυτή τη δουλειά την κάνουμε για εμάς. Όποιος βγει και πει θέλω να προσφέρω… Ε τι να προσφέρεις… Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

«Όταν πρωτοβγήκα, έλεγα θα μείνω μία πενταετία να δω αν κάνω κι αν θα με αποδεχτούν».

Και παρότι χάρη στο ταλέντο του θα μπορούσε να κυνηγήσει μία καριέρα στο εξωτερικό, δεν το έκανε, γιατί παραδέχτηκε πως φοβήθηκε: «Μπήκα στον πειρασμό, ενστικτωδώς φοβήθηκα. Δεν το μετάνιωσα, αγαπώ την Ελλάδα μας, με αγάπησε ο κόσμος, η αγάπη του μου έδωσε επιβεβαίωση και επιβράβευση» είπε.

Σε μία από τις περιοδείες του στην Αμερική ανάμεσα στο κοινό που τον παρακολούθησε στη σκηνή ήταν και ο χολιγουντιανός σταρ Paul Newman: «Ήταν η τελευταία μας παράσταση στη Νέα Υόρκη και μου είπε ο Θόδωρος ο Κρίτας ότι έχουν κάνει λάθος κι έχουν κόψει διπλά εισιτήρια».

«Έβρεχε φρικτά και χτυπάει η πόρτα και μου λένε άνοιξε είναι απ’ έξω ο Paul Newman. Λέω “μην μου κάνετε πλάκα, έχουμε και βραδινή παράσταση”. Και άνοιξα και ήταν αυτός με μία ομπρέλα μόλις είχε δει την απογευματινή, ήταν με τη γυναίκα του. Είδα σε αυτόν την ευγένειά της ψυχής του, η συγκίνηση ήταν μεγάλη».

Στη διαδρομή του γνωρίστηκε με μεγαθήρια του θεάτρου, όπως ο Δημήτρης Χορν: «Ήταν ένας άνθρωπος με τρομερή ευγένεια ψυχής, χιούμορ, ήταν ένα παιδί με μία πολύ βαθιά γνώση της ζωής γι΄αυτό και την έπαιρνε ανάλαφρα» δήλωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ