Φο Λαμ: Η συγκλονιστική ιστορία της παίκτριας του Game of Chefs από το Βιετνάμ

Συγκλονίζει η ιστορία της παίκτριας του Game of Chefs, Φο Λαμ, από το Βιετνάμ, που βρίσκεται στην Ελλάδα περίπου 40 χρόνια, ενώ ήρθε στη χώρα μας ως πολιτικός πρόσφυγας το 1981.

Η παίκτρια του Game of Chefs είπε στο εισαγωγικό βίντεο της εκπομπής ότι σώθηκε μαζί με άλλους 100 συμπατριώτες της, καθώς τους περισυνέλεξε ελληνικό πετρελαιοφόρου αφού επέπλεαν επί μία εβδομάδα σε ακυβέρνητο καΐκι.

Η 46χρονη Φο Λαμ, καλεσμένη στο Πρωινό, ξετύλιξε το κουβάρι της ζωής της και αποκάλυψε ότι ήρθε από το Βιετνάμ το 1981, μαζί με 101 άτομα, ως πολιτικοί πρόσφυγες.

Τι αποκάλυψε η παίκτρια του Game of Chefs, Φο Λαμ

“Φύγαμε από το Βιετνάμ, στο σκοτάδι κρυφά. Στο σύνολο ήμασταν 101 άτομα. Εγώ ήμουν 6, 6,5 ετών… Δώσαμε δύο ράβδους χρυσού. Ήμουν μόνο με τη μητέρα μου, πληρώσαμε αυτόν που το οργάνωσε.  Φύγαμε κρυφά, μέσα στη νύχτα, ήμασταν επτά ημέρες στη θάλασσα…

Δεν μας ανακάλυψε πλοίο, περνούσαν διάφορα, ήταν τα λεγόμενα death boats. Έβγαιναν οι άνθρωποι στα ανοιχτά και όποιος τους μάζευε. Δεν μας μάζευαν, περνούσαν τάνκερ, κοντέινερ… Περνούσαν ελικόπτερα, μας κατέβαζαν το SOS.

Εμείς χαιρόμασταν ότι θα μας μαζέψουν και μετά η απογοήτευση ότι δεν μας μαζεύουν… Την έβδομη ημέρα όμως, αν δεν μας μάζευε αυτός ο καπετάνιος -τον οποίο συνάντησα εδώ στην Αθήνα, σύμπτωση- ήταν 10 μποφόρ. Θα πεθαίναμε. Ήμασταν καρυδότσουφλο” περιέγραψε την περιπέτειά της η Φο Λαμ.

“Ο καπετάνιος του ελληνικού τάνκερ ήταν θείος ενός συμφοιτητή μου στα ΤΕΙ και μιλώντας βρέθηκε η σύνδεση. Πήγα και τον συνάντησα. Συγκινήθηκε πολύ ο άνθρωπος” αποκάλυψε η παίκτρια του Game of Chefs.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ