Escaping Twin Flames: Ποια είναι η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix για την οποία μιλούν όλοι

Μία από τις παλαιότερες ιδέες για την αγάπη είναι ότι υπάρχει ένα τέλειο ταίρι για κάθε άνθρωπο. Μία αδερφή ψυχή ή μια «δίδυμη φλόγα» (Twin Flame). Τι συμβαίνει όμως όταν η αναζήτηση αυτής της μοναδικής, εξαιρετικής αγάπης γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από κάποιους για να βγάλουν εύκολα χρήματα;

Στο επίκεντρο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix, «Escaping Twin Flames», που κυκλοφόρησε στις 8 Νοεμβρίου, βρίσκεται μία αίρεση, η οποία έκανε αυτό ακριβώς. Εκμεταλλευόταν τους μοναχικούς και τους απελπισμένους ανθρώπους.

Το «Escaping Twin Flames» (Twin Flames: Οι Απατεώνες της Αιώνιας Αγάπης) προέρχεται από την υποψήφια για Emmy κινηματογραφική ομάδα πίσω από το «Seduced: Inside the NXIVM Cult», και εξερευνά το «Twin Flames Universe», μια online κοινότητα που δημιουργήθηκε για ανθρώπους που αναζητούν την αγάπη.

Η κοινότητα, η οποία ισχυρίζεται ότι «φωτίζει τον δρόμο για την αιώνια αγάπη», προσφέρει επί πληρωμή μαθήματα που θα «ξεκλειδώσουν το πλήρες δυναμικό των Διδασκαλιών της Ένωσης». Στην ουσία είναι μια υπηρεσία coaching σχέσεων pay-to-play που δελεάζει τα μέλη της με την υπόσχεση μιας «Ένωσης Δίδυμων Φλογών» (Twin Flame Union).

Μια απαίσια ιστορία αγάπης στην ψηφιακή εποχή

Η σειρά ντοκιμαντέρ, Escaping Twin Flames, ακολουθεί τις ιστορίες πολλών μελών που κατάφεραν να δραπετεύσουν από την αίρεση, στην οποία όπως ισχυρίζονται υπήρξα περιστατικά χειραγώγησης, κακοποίησης και εξαναγκασμού. Η σειρά επίσης εμβαθύνει στις τακτικές που προωθούνται από τους προπονητές της ομάδας, οι οποίες περιλαμβάνουν το «stalking» (παρακολούθηση).

Οι ηγέτες της αίρεσης είναι ο Τζεφ και η Σαλία, που από το σπίτι τους στο Μίσιγκαν ισχυρίζονται ότι μπορούν να ταιριάξουν δύο άτομα μέσω των πνευματικών τους δυνάμεων.

Ο θόρυβος γύρω από το «Twin Flames» ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2020, όταν μια ερευνητική δημοσιογράφος από το Vanity Fair σκιαγράφησε το προφίλ των Τζεφ και Σαλία και ερεύνησε το ασυνήθιστο επιχειρηματικό μοντέλο του οργανισμού τους, ο οποίος ξεκίνησε ως ομάδα στο Facebook.

Το κεφάλαιο Twin Flames της ψηφιακής κουλτούρας είχε προηγουμένως καταγραφεί σε ντοκιμαντέρ του Amazon Prime «Desperately Seeking Soulmate: Escaping Twin Flames Universe», το οποίο κυκλοφόρησε στις 6 Οκτωβρίου.

Δείτε το τρέιλερ του «Twin Flames: Οι Απατεώνες της Αιώνιας Αγάπης»:

Η σύνοψη της σειράς ντοκιμαντέρ

Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, γιατί να μην αναζητήσετε την αδελφή ψυχή σας στο διαδίκτυο; Γνωρίστε τον Τζεφ και τη Σαλία, τους δημιουργούς του Twin Flames Universe που κάνουν διαδικτυακά μαθήματα και εγγυώνται την αρμονική ένωση με τον σύντροφο που είναι προορισμένος για εσάς.

Το «Twin Flames: Οι Απατεώνες της Αιώνιας Αγάπης» είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ με τρία μέρη που αποκαλύπτει το Twin Flames Universe, μια αμφιλεγόμενη διαδικτυακή κοινότητα που εκμεταλλεύεται ανθρώπους που αναζητούν την αγάπη. Με αποκλειστική πρόσβαση σε πρώην μέλη, η σειρά αποκαλύπτει τις τρομακτικές ιστορίες εξαναγκασμού και εκμετάλλευσης γύρω από το Twin Flames Universe – από την ενθάρρυνση της συμπεριφοράς καταδίωξης μέχρι τη χειραγώγηση των ταυτοτήτων φύλου.

Η σειρά καταγράφει επίσης τις έντονες προσπάθειες των μελών της οικογένειας να σώσουν τους αγαπημένους τους από τον ιστό του Τζεφ και της Σαλία.

πηγή: FOXreport.gr

Μυστηριώδης εκκωφαντικός ήχος από «UFO» τρομοκράτησε τους κατοίκους της Νέας Αγγλίας – Τι εντόπισε ένας φυσικός του Χάρβαρντ

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τεράστιο αρχαίο ψηφιδωτό 600 τ.μ. με ένα μυστηριώδες ελληνικό όνομα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ