Εγκληματολογικός Κώδικας: Η μεγαλειώδης ληστεία που ενέπνευσε την κορυφαία σειρά του Netflix 

Όταν μια μεγάλης κλίμακας ληστεία σημειώνεται στα σύνορα μεταξύ Βραζιλίας και Παραγουάης, οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί είναι αποφασισμένοι να βρουν κάθε εγκληματία που εμπλέκεται σε αυτή. Δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά για έναν αξιωματικό, αυτή η αποστολή είναι προσωπική: Ανάμεσα στους κλέφτες είναι και ο άνδρας που σκότωσε τη σύντροφό του.

Η σειρά του Netflix με τίτλο «Εγκληματολογικός Κώδικας» είναι ένα επικό θρίλερ δράσης που ακολουθεί μια ομάδα ερευνητών που εντοπίζουν με κόπο στοιχεία DNA που οδηγούν σε ένα «βουνό» από κλεμμένα χαρτονομίσματα.

Πρωταγωνιστούν: Μαέβε Τζίνκινγκς,Ρόμουλο Μπράγκα,Τομάς Ακίνο

Δημιουργοί: Αϊτόρ Ντάλια,Μπερνάρντο Μπαρσέλος,Λεονάρντο Λέβις

Βασίζεται σε αληθινή ιστορία ο «Εγκληματολογικός Κώδικας»;

Ναι. Η σειρά αποτελεί ένα δραματουργικά επεξεργασμένο retelling μίας τεράστιας ληστείας (και της έρευνας που ακολούθησε) που συνέβη στη Σιουδάδ ντελ Έστε της Παραγουάης, το 2017. Οι εγκληματίες λήστεψαν τα τοπικά κεντρικά γραφεία της Prosegur — μιας ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας που αποθηκεύει και μεταφέρει μετρητά και τιμαλφή— και φέρεται να είχαν καταφέρει να αποσπάσουν αρκετά εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.

Ήταν η πρώτη μεγάλης κλίμακας διεθνής ληστεία που πραγματοποίησαν Βραζιλιάνοι, στην οποία συμμετείχαν πολλές επιφανείς συμμορίες. Ήταν επίσης η πρώτη φορά που η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας, που ηγήθηκε της έρευνας, εντόπισε την πλειοψηφία των δραστών χρησιμοποιώντας κυρίως ιατροδικαστικά στοιχεία. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι αστυνομικοί αναγνώρισαν πάνω από 50 προφίλ DNA ατόμων που συμμετείχαν στη ληστεία. Οι ανακαλύψεις τους οδήγησαν επίσης στην αποκάλυψη αμέτρητων ατόμων που εμπλέκονται στο οργανωμένο έγκλημα σε ολόκληρη τη Βραζιλία.

πηγή: FOXreport.gr

Αστέρι ζόμπι δείχνει «σημάδια ζωής» – Τα σενάρια των επιστημόνων

Μαθηματικό παζλ: Θυμάστε το PEMDAS; Δοκιμάστε να λύσετε αυτή την εξίσωση που σαρώνει στο διαδίκτυο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ