Bodies: Η νέα hot σειρά του Netflix

Τέσσερις ντετέκτιβ. Τέσσερις χρονολογίες. Ένα πτώμα. Για να σώσουν τη Μεγάλη Βρετανία, θα πρέπει πρώτα να διαλευκάνουν τον φόνο που άλλαξε τον ρου της ιστορίας. Η σειρά Bodies μπήκε κατευθείαν στο Top-10 του Netflix, όχι άδικα σύμφωνα με τους κριτικούς.  Ο Στίβεν Γκράχαμ (“Σημείο Βρασμού”, “Ο Ιρλανδός”) πρωταγωνιστεί σε αυτό το πρωτοποριακό αστυνομικό δράμα.

Τα γεγονότα εκτείνονται σε τέσσερα χρονοδιαγράμματα, όλα επηρεάζουν το ένα το άλλο καθώς η κεντρική πλοκή συμβαίνει ταυτόχρονα μέσα από γραμμικά χρονικά άλματα. Οι ντετέκτιβ Hillinghead, Whiteman, Hasan και Maplewood αναγκάζονται να λύσουν το ίδιο αδύνατο έγκλημα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Ωστόσο, σύντομα τα πράγματα είναι πολύ περίεργα για να μην συνειδητοποιήσουμε ότι παίζουν πολλοί παράγοντες, όχι μόνο επειδή το ίδιο θύμα εμφανίζεται πάντα στο Longharvest Lane από το πουθενά, αλλά και επειδή όλοι οι ντετέκτιβ καταλήγουν να αισθάνονται την πίεση της λατρείας KYAL που τους θέλει να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο τρόπο. Αυτό κάνει το βασικό καστ των χαρακτήρων των Bodies να έρχονται τελικά σε επαφή με το ταξίδι στο χρόνο.

Η ακύρωση του σχεδίου του Mannix απαιτεί από όλους τους ντετέκτιβ να συνεργάζονται. Διαφορετικά, η γνώση του Mannix για το μέλλον και το σχέδιό του θα άφηνε πάντα τον βρόχο να επικρατεί. Το τέλος του Netflix’s Bodies καθιστά σαφές πώς όλοι οι ντετέκτιβ σε όλα τα χρονοδιαγράμματα πρέπει να συνεργαστούν για να σώσουν το Λονδίνο.

Η έρευνα του Alfred Hillinghead λαμβάνει χώρα το 1890

Χρονολογικά, το πρώτο χρονοδιάγραμμα που επηρεάστηκε από τον βρόχο του Mannix λαμβάνει χώρα το 1890, όταν ο DI Alfred Hillinghead ανακαλύπτει το σώμα του Defoe στο Longharvest Lane. Ο Χάρκερ χειραγωγεί την έρευνα, έχοντας κάποιον από τη λατρεία του εκεί σε κάθε βήμα, ώστε ο Χίλινγκχεντ να μπορεί να συναντήσει τον δημοσιογράφο Χένρι Άς και να βρει την εικόνα που δείχνει την αντανάκλαση του Χάρκερ, μετακινώντας την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση και βάζοντας τον Χίλινγκχεντ στο συμπλέκτη του Χάρκερ. Οι φωτογραφίες του Mannix/Harker του Hillinghead ξαπλωμένο με το σώμα είχαν ως στόχο να εκβιάσουν τον Hillinghead να κλείσει γρήγορα την έρευνα, αφήνοντας την Ashe να αναλάβει την ευθύνη. Ωστόσο, η άρνηση του Hillinghead να το κάνει οδηγεί στην ομολογία του φόνου, διατηρώντας τον βρόχο με τρόπο που ο Mannix δεν είχε σχεδιάσει.

Το ταξίδι του Maplewood στο παρελθόν θέτει τα πράγματα σε κίνηση βάζοντας τον Hillinghead να γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι να φτάσει στο Harker. Μιλώντας στον Hillinghead για το μέλλον, ο Maplewood εξαλείφει το πλεονέκτημα του Harker, καθώς έδειχνε πάντα βαθιά εμπιστοσύνη στο σχέδιό του επειδή ήξερε ότι θα είχε ευτυχία χάρη στη γνώση του μέλλοντος. Ο Χίλινγκχεντ, γνωρίζοντας το επίσης, ενσταλάζει αμφιβολίες στον Χάρκερ, δημιουργώντας έδαφος για την αλλαγή της γνώμης του το 1941.

Η έρευνα του Charles Whiteman λαμβάνει χώρα το 1941

Το δεύτερο χρονοδιάγραμμα του Bodies εμφανίζεται το 1941 όταν ο DS Charles Whiteman αναλαμβάνει να απαλλαγεί από το σώμα του Defoe. Σε αντίθεση με τον Hillinghead, ο οποίος μαθαίνει λίγα για τη λατρεία όταν ο ιατροδικαστής Ladbroke του υπενθυμίζει ότι ο Harker θα μπορούσε να είχε κάνει ό,τι ήθελε μαζί του, ο Whiteman συνεργάστηκε ήδη με τη λατρεία KYAL.

Αυτό συμβαίνει σε σημείο που η Πόλυ του τηλεφωνεί πολλές φορές, τελειώνοντας τις συνομιλίες τους με τη συνηθισμένη πρόταση της λατρείας « Ξέρεις ότι είσαι αγαπημένος ». Ωστόσο, η δυσπιστία του προϊσταμένου του προς τον Γουάιτμαν διακινδυνεύει τον βρόχο, επειδή η έρευνά του πάνω του φέρνει το σώμα του Ντεφό στην αστυνομία. Η γνώση της Εσθήρ για την αλήθεια και ο εκβιασμός του Γουάιτμαν οδηγεί στον Πόλι να τη σκοτώσει, ξεκινώντας την εκδίκηση του Γουάιτμαν εναντίον των Χάρκερ.

Η αμφιβολία που ενστάλαξε ο Hillinghead στο Mannix/Harker φτάνει στη ζωή του με την Polly, η οποία υπερασπίζεται το loop αλλά δεν αγαπά τον Julian, κάνοντας τις υποσχέσεις της λατρείας στον Elias Mannix το 2023 ψευδείς. Ενώ ο Γουάιτμαν δεν συναντά έναν χρονοταξιδιώτη, η συνάντησή του με τον Χάρκερ πριν από την άφιξη του Χέιντεν δίνει στον Χάρκερ τον χρόνο να ηχογραφήσει ένα τελευταίο μυστικό μήνυμα στον νεότερο εαυτό του.

Η έρευνα της Shahara Hasan λαμβάνει χώρα το 2023

Το τρίτο χρονοδιάγραμμα δεν είναι στο παρελθόν ή στο μέλλον, αλλά το 2023. Ο DS Shahara Hasan βρίσκει επίσης το σώμα του Ντεφόε στο Longharvest Lane λόγω της λατρείας του Mannix που στέλνει τον Syed να τραβήξει την προσοχή της. Ο Ντεφόε και ο Σάιντ πρέπει να γίνουν θύματα για να πείσουν τον έφηβο Μάνιξ να πυροδοτήσει τη βόμβα, προωθώντας την αναζήτηση του Χασάν για τον Ελίας πρώτα και προσπαθώντας να τον πείσουν να μην ενεργοποιήσει τη βόμβα αργότερα μέσω των θετών γονέων του Ελίας και του βιολογικού πατέρα του, Μπάρμπερ. Ο αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής που σκοτώνει τον Μπάρμπερ για να τον εμποδίσει να πείσει τον Ελίας να πυροδοτήσει τη βόμβα δεν είναι μέρος του σχεδίου της λατρείας και σταματά προσωρινά τον έφηβο Ελίας από το να ενεργοποιήσει το όπλο.

Ωστόσο, η προφητεία της λατρείας ότι ο Χασάν θα είχε πείσει τον Ελίας να πυροδοτήσει τη βόμβα εξακολουθεί να γίνεται αληθινή, και όχι λόγω της αντιπαλότητάς της με τον Ελίας  αλλά λόγω της υποστηρικτικής της προσέγγισης απέναντί ​​του. Πράγματι, δεν είναι η ωμή βία που πυροδοτεί την έκρηξη του Ελίας , αλλά η καλοσύνη που δείχνει ο Hasan φέρνοντάς τον να συναντήσει ξανά τη βιολογική του μητέρα πριν τον επιστρέψει στη φυλακή, καθώς η Sarah αρνούμενη να τον συναντήσει προκαλεί ακόμα περισσότερο πόνο στον Elias. Ο πόνος είναι αρκετός για να παρακινήσει τον Ελίας να πυροδοτήσει τη βόμβα μέσω τηλεφώνου, καθώς τουλάχιστον αυτό το βάσανο θα του έφερνε ευτυχία, σύμφωνα με όσα είπε η λατρεία.

Η Χασάν του 2023 καταφέρνει να σταματήσει τον βομβαρδισμό μόνο λόγω του ταξιδιού του μελλοντικού εαυτού της πίσω στο χρόνο.

Η Έρευνα της Iris Maplewood διαδραματίζεται το 2053

bodies netflix

Το τελικό χρονοδιάγραμμα λαμβάνει χώρα το 2053 κατά τη διάρκεια της δυστοπικής πραγματικότητας του Commander Mannix που γεννήθηκε από το κενό εξουσίας που δημιουργήθηκε από τη βόμβα του 2023. Η DC Iris Maplewood βρίσκει επίσης το σώμα του Defoe και τον αντιμετωπίζει όπως της λέει ο τρομοκράτης Mannix ότι είναι. Ωστόσο, η πίστη της κλονίζεται όταν η έρευνά της την οδηγεί στον ζωντανό καθηγητή Γκάμπριελ Ντεφόε, με τον οποίο συνδέεται, υποσχόμενος να τον προστατεύσει έως ότου αυτός και ο γείτονάς της απαγάγουν τη Μέιπλγουντ για να τη φέρουν στη Σαχάρα Χασάν του 2053.

Οι εσωτερικοί μηχανισμοί του ταξιδιού στο χρόνο στο Bodies δείχνουν πώς η διέλευση του βρόγχου σε προγενέστερο χρόνο τοποθετεί τον ταξιδιώτη νωρίτερα στο παρελθόν, καθιερώνοντας γραμμικό χρόνο ακόμα και όταν ορισμένοι χαρακτήρες πηδούν μέσα στο χρόνο. Η Maplewood υπολογίζοντας πότε θα εμφανιζόταν ξανά ο Ντεφόε στο μέλλον και σώζοντάς τον αποδεικνύει σε εκείνη και τον Χασάν ότι ο βρόγχος μπορεί να αλλάξει.

Μόνο αυτή η εγγύηση ωθεί τον Maplewood να ταξιδέψει στο 1890 και να πείσει τον Hillinghead να ενσταλάξει την αμφιβολία στον Mannix, και αυτή η μικρή διαφορά αλλάζει τη μοίρα του Mannix.

Το Bodies καταφέρνει να καλύψει όλα τα χαλαρά άκρα, δυνητικά καθιστώντας τον εαυτό του άξιο να είναι μεταξύ των καλύτερων σειρών του Netflix αυτή τη στιγμή .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ