Αντώνης Αντωνίου: Τι αποκάλυψε για την «Παραγγελιά» και τον ρόλο του Νίκου Κοεμτζή

Για την παράσταση “Ευαίσθητη ισορροπία” που φέρει το όνομά του, αλλά και την επαγγελματική του σταδιοδρομία στη μικρή οθόνη μίλησε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Αντωνίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη!». Ο αγαπητός ηθοποιός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος είχε καταλήξει με ρόλο που προοριζόταν για τον Νίκο Κούρκουλο, ενώ αναφέρθηκε και στο ελληνικό κίνημα #MeToo.

«Η παράσταση ‘ευαίσθητη ισορροπία’ είναι ένα μοντέρνο και σύγχρονο έργο, η ανατομία μιας οικογένειας. Συνεργάζομαι με τη σύζυγό μου, έχουμε καλλιτεχνικές διαφωνίες, αλλά όταν υπάρχει κοινός στόχος και πορεία τόσων χρόνων, όλα αυτά αμβλύνονται. Μέσα σε όλες τις διαφωνίες επικρατεί η αγάπη για το θέατρο», είπε.

Με την υποκριτική ασχολείται και η κόρη του, Μιχαέλα.

«Χάρηκα πολύ όταν η κόρη μου Μιχαέλα, μου είπε ότι θα ασχοληθεί με το θέατρο. Είμαι περήφανος για τη Μιχαέλα και για τις άλλες μου κόρες», είπε.

Όσον αφορά στην καριέρα του σημείωσε: «Η σειρά ‘Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα’ έχει αγαπηθεί από το κοινό, δύσκολα μπορείς να την εγκαταλείψεις. Παράλληλα με τις σπουδές μου παλαιότερα, δούλεψα οικοδομή και έκανα διάφορες άλλες δουλειές που ανακάλυπτα. Έφτιαχνα κοσμήματα που τα πούλαγα. Διεκδίκησα τον ρόλο του Νίκου Κοεμτζή για την ταινία ‘Παραγγελία’. Ήθελαν έναν πρωταγωνιστή ‘φίρμα’ για να προχωρήσει η ταινία. Στην αρχή δεν ήταν να κάνω εγώ τον Νίκο Κοεμτζή, αλλά ο Νίκος Κούρκουλος. Για καλή μου τύχη ο Νίκος Κούρκουλος αρνήθηκε. Είχαν προτείνει και στον Νίκο Ξανθόπουλο, αλλά δεν τα βρήκανε, δεν ξέρω γιατί. Μια μέρα έκανα δοκιμαστικό και έτσι πήρα τον ρόλο».

Οι σειρές που ξεχωρίζει από την καριέρα του

«Ξεχωρίζω από τις σειρές που έχω κάνει τα ‘Βαμμένα κόκκινα μαλλιά’, ‘Ψίθυροι καρδιάς και τις σειρές με τον Κοκκινόπουλο. Τα γυρίσματα στους ‘Ψίθυρους’ στα Άνω Λιόσια με τους τσιγγάνους θυμάμαι πιο έντονα από εκείνη την περίοδο. Ήταν ένα περίεργο κλίμα. Πηγαίναμε στα σπίτια τους και βλέπαμε χρυσούς καναπέδες και πολυθρόνες, ήταν καταπληκτικό».

Σχετικά με το #metoo επισήμανε: «Δεν νομίζω ότι μπήκαμε σε τροχιά κάθαρσης. Καλά έκαναν και τους έβαλαν φυλακή. Είναι ντροπή να μη σέβεσαι το ‘όχι’, είναι κατακριτέο».

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο με τα όσα είπε ο Αντώνης Αντωνίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ