ΒΙΝΤΕΟ-Χρόνια πολλά, Ρόμπι Γουίλιαμς

ΒΙΝΤΕΟ-Χρόνια πολλά, Ρόμπι Γουίλιαμς

 

Στις 13 Φεβρουαρίου 1974 γεννήθηκε ο Άγγλος τραγουδιστής, Ρόμπι Γουίλιαμς, στο Σταφορντσάιρ της Αγγλίας. Είναι ηθοποιός, συνθέτης, τραγουδιστής και μουσικός.

Ήταν επίσης μέλος του γκρουπ Take That και από εκεί άρχισε την καριέρα του. Το 1995 φεύγει από το γκρουπ κάνοντας σόλο καριέρα. Στις 15 Ιουλίου 2010 ανακοίνωσε ότι ξαναμπαίνει στο γκρουπ των Take That και ότι τον Νοέμβριο θα βγει ο καινούργιος τους δίσκος.

Το πρώτο του άλμπουμ ήταν το 1997 με τον τίτλο «Life Thru a Lens». Έγινε γνωστός για το τραγούδι Angels όπου τότε ακουγόταν πολύ καιρό. Άλλα τραγούδια που τον έκαναν γνωστό είναι τα «Old Before I Die», «South of the Border». Επίσης ο Γουίλιαμς έγινε γνωστός για το δεύτερο του άλμπουμ του, το «I have Been Expecting you» που βγήκε το 1998.

Το τραγούδι που ακουγόταν τότε ήταν το «Millenium». Το τρίτο και το τέταρτο άλμπουμ βγήκαν το 2000 με τον τίτλο «Sing When you are Winning» και το 2001 με τον τίτλο «Swing When you are Winning».

Ο Ρόμπι γεννήθηκε στην Αγγλία και έχει μια αδερφή που είναι μεγαλύτερη από αυτόν, την Σάλι. Σπούδασε στο Mill Hill Primary ύστερα αφοσιώθηκε στην καθολική σχολή και συμμετείχε σε σχολή χορού. Αργότερα, έγινε ποδοσφαιριστής του Πορτ Βέιλ ΦΚ αλλά μετά από έναν άσχημο τραυματισμό τα παράτησε. Μετά, μπήκε σαν μέλος στο γκρουπ των Take That.

Το 2002 η μεγαλύτερη στιγμή του Ρόμπι, έφτασε. Υπέγραψε συμβόλαιο με την EMI παίρνοντας 80.000.000 τον χρόνο. τα  τραγούδια του Γουίλιαμς, άρχιζαν να εξαπλώνονται και στην Αμερική. Κάπως έτσι έγινε η μεγαλύτερη (σε χρηματικό ποσό) συμφωνία με δισκογραφική εταιρία, που απευθυνόταν σε Βρετανό τραγουδιστή.

Ο Ρόμπι τότε άρχιζε να δημιουργεί και το 5ο του άλμπουμ, όπου είχε διάρκεια ενός χρόνου. Τραγούδια όπως τα «One Fine Day» και «Nan’s Song» και «Come Undone «ήταν αυτά που δεν είχαν γραφτεί από τον Γκάι Τσάμπερς. Τα περισσότερα γυρίστηκαν στο Λος Άντζελες.

Το πρώτο του τραγούδι του 5ου άλμπουμ ονομάζεται «Feel», το οποίο γράφτηκε και από τον Γουίλιαμς και από τον Τσάμπερς, και ήταν κάτι σαν ντέμο. Ο Ρόμπιν όμως δεν ικανοποιήθηκε και αποφάσισε να το μετατρέψει σε κανονικό τραγούδι. Το 2002, χάρη σε αυτό το τραγούδι, έγινε παγκοσμίως η πρώτη φίρμα της ποπ μουσικής. Και για αυτόν τον λόγο, ταξίδεψε στην Ολλανδία και στην Ιταλία, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και βρισκόταν γενικώς στην Ευρώπη και είχε ψηφιστεί ως το καλύτερο τραγούδι (το Feel) από το Τοπ Τεν όλων των χωρών.

Μετά το άλμπουμ του, δημιούργησε και το τραγούδι, το Escapalogy, όπου βγήκε στα δισκοπωλεία προς στο τέλος του 2002. Ψηφίστηκε ως το καλύτερο τραγούδι, στις χώρες της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Δανίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Αυστρίας αλλά και της Ελβετίας. Ωστόσο, στην ΗΠΑ, η βαθμολογική του θέση ήταν κάτω από τις 10 πρώτες. Στην 43 θέση.

Το δεύτερο τραγούδι του Άλμπουμ, το «Come Undone», ήταν ανάμεσα στα 10 πρώτα σε όλη την γη.

Το τρίτο ήταν το «Something Beautiful», το οποίο γυρίστηκε στα νησιά Μπαρμπάντος. Το συγκεκριμένο κομμάτι εκδόθηκε στα μέσα του 2003. Εκτός, από τις χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νέας Ζηλανδίας και της Δανίας, στις υπόλοιπες χώρες δεν είχε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Ύστερα, άρχιζε να κάνει ένα τουρ, που ήταν μόνο εντός της χώρας (Ηνωμένο Βασίλειο), και τα περισσότερα live, τα έκανε στο Κνέμπγουόρθ. Συνολικά και στα τρία live που διοργάνωσε μαζεύτηκαν συνολικά 375.000 φανς του.

Το Escapeology, πούλησε 2.000.000 αντίγραφα, στα τέλη του 2003, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τότε πήρε το 6 κατά σειρά Πλατινουμ δίσκο, και έγινε το 60ο τραγούδι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε ολόκληρη την χώρα. Στην Ευρώπη, πουλήθηκαν 5.000.000 περίπου αντίγραφα.

Το 2003 τον Ο��τώβρη, ο Γουίλιαμς βγάζει το πρώτο του live άλμπουμ, με τίτλο «Live at Knebworth», το οποίο βγήκε 2ο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ίδιο έγινε και στην Γερμανία και στην Αυστρία, και στην Λατινική Αμερική. Μάλιστα, στην ταινία του 2003, Ψάχνοντας τον Νέμο, ακούγεται ένα από τα τραγούδια του, το Beyond the Sea.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ