Βέρα Μακρομαρίδου: Η «Άσπα» του «Σασμού» μιλάει στο enikos.gr για το θέατρο και το νέο επιχειρηματικό βήμα της

Ανάμεσα στο Bios και τη θεατρική παράσταση “Να σου πω μια ιστορία” που πρωταγωνιστεί αλλά και την επιχείρηση που από αρχές Δεκεμβρίου πήρε στα χέρια της μαζί με τον σύντροφό της, η Βέρα Μακρομαρίδου μας μιλά για τη ζωή της μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε στον «Σασμό» και την καταχώρησε ως «Άσπα» στην καρδιά μας.

Της Νάντιας Ρηγάτου

-Πως είναι η ζωή σου μετά τον «Σασμό»;

«Η ζωή μου με «Σασμό» ή όχι δεν αλλάζει τραγικά από θέμα προγραμματισμού της καθημερινότητας. Πάντα με θυμάμαι να δουλεύω πολύ τους χειμώνες και όχι σε μία δουλειά. Οπότε αυτό συμβαίνει είτε έχω γύρισμα είτε όχι. Μου λείπουν κυρίως οι άνθρωποι του “Σασμού” , που τώρα τους βλέπω σπάνια αφού έχουμε διαφορετικές επαγγελματικές υποχρέωσεις».

-Τώρα που έχεις φύγει από τη σειρά, παρακολουθείς τα επεισόδια;

«Τη σειρά την έβλεπα αποσπασματικά στο Web Tv του Alpha όταν έπαιζα αλλά τώρα μπορώ να πω ότι δεν προλαβαίνω να την παρακολουθήσω«

-Θεατρικά τη φετινή σεζόν πρωταγωνιστείς στο έργο «Να σου πω μια ιστορία” του Χόρχε Μπουκάϊ στο Bios. Τι σε έκανε να πεις ναι σε αυτή την παράσταση;

«Είμαι στο “Να σου πω μια ιστορία” του Χόρχε Μπουκάϊ κάθε ΠΣΚ στο θέατρο του Bios. Μου άρεσε πολύ η ιδέα ότι το πρώτο βιβλίο του Μπουκάϊ είχε μεταφερθεί στο θέατρο καθώς μου είχε αρέσει πολύ ο τρόπος του και η γραφή του όταν το είχα διαβάσει. Η συγκεκριμένη παράσταση ήδη είχε κάνει δύο χρόνια επιτυχημένης πορείας πριν αλλάξει η διανομή και επίσης γνώριζα και εκτιμούσα επαγγελματικά τον Δημήτρη Πλειώνη, που όλο αυτό είναι εξ’ ολοκλήρου δικό του. Κατάλαβα πολύ νωρίς ότι η παρέα θα είναι υπέροχη, οπότε δεν χρειαζόμουν κάτι άλλο για να πω το ναι».

-Μετά τον «Σασμό» υπήρξε άλλη τηλεοπτική πρόταση ώστε να σε δούμε κάπου προσεχώς;

«Υπήρξαν συζητήσεις και έγιναν κάποια δοκιμαστικά. Αλλά για την ώρα δεν έχει προκύψει κάτι. Ίσως να είναι ωφέλιμο να ξεχαστεί κάπως η “Άσπα”, ώστε να έρθει κάτι νέο».

-Μαζί με τον σύντροφό σου Αλέξανδρο Παπατριανταφύλλου, που είναι επίσης ηθοποιός τολμήσατε ένα νέο επαγγελματικό βήμα εκτός υποκριτικής.  

«Με τον σύντροφό μου Αλέξανδρο και την αδερφή μου την Λίλα ανοίξαμε ένα μεζεδοπωλείο στην πλατεία Καισαριανής, το “Όσονούπω“. Επί της ουσίας, δεν το ανοίξαμε…το συνεχίζουμε γιατί είναι ένα μαγαζί το οποίοι λειτουργεί 30 χρόνια και έχει τον κόσμο του και την ιστορία του. Σε αυτό το μαγαζί δούλευε και η μητέρα μας, οπότε γνωρίζαμε καλά τους ανθρώπους του και γενικά περί τίνος πρόκειται. Είμαστε ενθουσιασμένοι, αγχωμένοι και έτοιμοι να υποδεχτούμε τον κόσμο!».

-Οι γιορτές να φανταστώ θα σε βρουν στη θεατρική σκηνή του Bios;

«Οι γιορτές θα με βρουν στο θέατρο και μάλιστα σε νέο διαμορφωμένο πρόγραμμα παραστάσεων. Θα παίζουμε επιπλέον και Δευτέρα 25/12 και Τρίτη 26/12 καθώς και Δευτέρα 1/1 και Τρίτη 2/1».

Λίγα λόγια για το έργο “Να σου πω μια ιστορία” του Χόρχε Μπουκάϊ

Ο Ντέμιαν επιθυμεί να ανακαλύψει τον εαυτό του. Η προσωπική του αναζήτηση τον οδηγεί στον Χοντρό, έναν εκκεντρικό θεραπευτή, που τον ωθεί να αντιμετωπίσει τη ζωή του δίνοντας τις απαντήσεις στα ερωτήματά του με έναν ξεχωριστό τρόπο. Σε κάθε συνάντηση τους, του αφηγείται μια ιστορία, μια βαθιά ανθρώπινη αλληγορία, την οποία είτε αντλεί από την λαϊκή προφορική παράδοση και μυθολογία, είτε επινοεί με τη φαντασία του.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ και  Κυριακή στις 7 μ.μ  στο Bios ( Πειραιώς 84 , Γκάζι)

Διασκευή / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πλειώνης

Παίζουν: Μαρία Θρασιβουλίδη, Βέρα Μακρομαρίδου, Δημήτρης Πλειώνη, Δημοσθένης Φίλιππας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ