Τζένη Καζάκου: Ήρθε ο καθηγητής μου, χτύπησε τα χέρια του πάνω στο θρανίο και με χαστούκισε

Συνέντευξη στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή έδωσε η Τζένη Καζάκου. Η ηθοποιός και κόρη της Τάνιας Τρύπη και του Κωνσταντίνου Καζάκου, μεταξύ άλλων μίλησε για τα σχολικά της χρόνια και την βία που έχει δεχθεί από καθηγητή, καθώς και για τον παππού της Κώστα Καζάκο που πέθανε πριν από έναν χρόνο.

«Στο σχολείο ήμουν έντονος χαρακτήρας. Υπήρχαν πολύ οι κλίκες και οι παρέες αλλά και λίγο παραβατικά. Για να επιβιώσω εκεί, έπρεπε να βγάλω μια πιο σκληρή πλευρά. Στο Γυμνάσιο με αντιμετώπιζαν σαν “χαζή” επειδή έχω δυσλεξία. Δεν μπορούσα να διαβάσω μόνη μου την ιστορία και η μαμά μου κάθε βράδυ μου τη διάβαζε σαν παραμύθι.

Πήγαινα στο σχολείο την επόμενη μέρα και τα ήξερα όλα. Αλλά ήμουν ακουστικός τύπος, οπότε οι καθηγητές με μείωναν γιατί δεν μπορούσα να μπω στους ρυθμούς που είχαν μπει τα υπόλοιπα παιδιά.

Τη δυσλεξία την ανακάλυψε η μαμά μου. Ήμουν 6-7 χρονών, πήγαμε σε ειδικό κέντρο, μου έβγαλαν χαρτί, οπότε στο σχολείο εξεταζόμουν προφορικά, έκανα και ιδιαίτερα στο σπίτι με ειδικό δάσκαλο που ξέρει από παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Βρήκα και διάφορους τρόπους να διαβάζω, που με βολεύουν. Και τώρα, που μαθαίνω τα λόγια μου, τα μαθαίνω με μουσική. Είναι σαν να ισορροπεί η μουσική το μέσα μου» εξήγησε η Τζένη Καζάκου.

«Εκείνη τη στιγμή κοκάλωσα»

Στη συνέχεια η ηθοποιός περιέγραψε το συγκλονιστικό περιστατικό όπου καθηγητής της, την χαστούκισε: «Όταν πήγαινα Α’ Λυκείου, επειδή μιλούσα στην τάξη, ήρθε ο καθηγητής μου, χτύπησε τα χέρια του πάνω στο θρανίο και με χαστούκισε. Εγώ εκείνη τη στιγμή κοκάλωσα. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Γυρνάω σπίτι μου και η μαμά μου με βλέπει και με ρώτησε τι έχω γιατί ήμουν ακόμα σε σοκ. Της είπα πολύ απλά ότι με χαστούκισε ένας καθηγητής. Ήταν τέτοιο το σοκ που δε μπορούσα να το συνειδητοποιήσω.

Την επόμενη μέρα, ήρθαν οι γονείς μου στο σχολείο, πήγαμε στην αστυνομία, τράβηξε το θέμα. Τον άλλαξαν τμήμα αλλά το θέμα δεν σταμάτησε εκεί, γιατί ο άνθρωπος αυτός επειδή ήμουν Ά Λυκείου, κάπως δωροδοκούσε τα παιδιά που ήταν Γ΄ Λυκείου με βαθμούς για να μου κάνουν εμένα ψυχολογικό πόλεμο, ότι είμαι υπερβολική και ότι έφερα τους γονείς μου χωρίς λόγο στο σχολείο και ότι έγινε τόσο μεγάλο θέμα γιατί εγώ ήθελα να τραβήξω την προσοχή».

«Το διαζύγιο των γονιών μου δεν με επηρέασε. Επειδή έμενα με τη μητέρα μου, τον μπαμπά μου τον είχα όποτε ήθελα, μιλάγαμε κάθε μέρα, τον έβλεπα κάθε μέρα, οπότε δε μου έλειπε ουσιαστικά. Πιο πολύ μου έλειπε σαν μορφή μέσα στο σπίτι, που δε τον έβλεπα όταν ξυπνούσα ή δε με έβαζε για ύπνο. Ουσιαστικά δεν μου έλλειψε ποτέ. Είμαστε πιο “κολλητοί” παρά μπαμπάς και κόρη. Από τον παππού μου κρατάω την αγάπη που μου έχει δώσει. Τον κρατάω μέσα μου» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ