To τραγούδι του Brian May των Queen για τις εικόνες από το νέο διαστημικό τηλεσκόπιο

Δύο μεγάλοι καλλιτέχνες ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε με αφορμή τις εκπληκτικές φωτογραφίες από το διάστημα, που έστειλε το νέο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb Space Telescope (JWST), το οποίο είχε εκτοξευτεί τον Δεκέμβριο του 2021 και τέθηκε σε τροχιά φέτος τον Ιανουάριο.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Πρόκειται για τον κιθαρίστα των Queen, Brian May και τον ιδρυτή των 10CC, τον Graham Gouldman, οι οποίοι συνεργάστηκαν για το τραγούδι “Floating In Heaven”. Οι δύο καλλιτέχνες θέλησαν να σηματοδοτήσουν τις ιστορικές πρώτες φωτογραφίες, που έστειλε το πανίσχυρο τηλεσκόπιο από το διάστημα.

Ο Brian May είναι πολλά χρόνια αστρονόμος και έχει PhD την αστροφυσική από το Imperial College του Λονδίνου. Ο Gouldman είναι επίσης ενθουσιώδης με το διάστημα. Οι δυό τους αποφάσισαν να δουλέψουν από κοινού σε ένα τραγούδι, με αφορμή το φωτογραφικό υλικό που έστειλε στη γη το διαστημικό τηλεσκόπιο.

Το τραγούδι “Floating In Heaven” είναι γραμμένο από τον Gouldman, ο οποίος και το τραγουδάει, ενώ ο May παίζει τις κιθάρες και κάνει φωνητικά.

Κυκλοφόρησε μόλις εχθές.

Μιλώντας για τους Queen, προ ημερών το συγκρότημα με τον Adam Lambert ως τραγουδιστή, έπαιξε σε συναυλία στον Bologna, μία αυθόρμητη, εκτός προγράμματος, εκτέλεση του “Nessun Dorma” από την άρια “Turandot” του Giacomo Puccini.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση των Roger Taylor και Brian May των Queen τον προηγούμενο μήνα, αναμένεται η κυκλοφορία ενός ακυκλοφόρητου μέχρι στιγμής τραγουδιού του συγκροτήματος με τον Freddie Mercury. Η κυκλοφορία αυτή θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τέλος, στις 24 και 25 Ιουλίου αναμένεται κατ’ αποκλειστικότητα η online μετάδοση (streaming) μίας ταινίας με τίτλο “Rhapsody Over London”, που αποτελείται από μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα από δέκα sold-out συναυλίες που έδωσαν οι Queen στο O2 Arena του Λονδίνου, τον περασμένο μήνα, στα πλαίσια της περιοδείας τους “Rhapsody Tour”. Το εν λόγω streaming θα γίνει δια μέσου της πλατφόρμας Κiswe, θα έχει διάρκεια όσο 28 κομμάτια, δηλαδή 2,5 περίπου ώρες και θα είναι διαθέσιμο μέχρι και τις 31 Ιουλίου.

Για την εν λόγω κινηματογραφική παραγωγή χρησιμοποιήθηκαν 26 κάμερες και πάνω από 100 τεχνικοί διαφόρων ειδικοτήτων. Οι τιμές των εισιτηρίων για το streaming κυμαίνονται μεταξύ £16.81 και £63.02 λιρών Αγγλίας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brian Harold May (@brianmayforreal)

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική). twitter:@IosifAvramoglou

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ