Το πρώτο εστιατόριο Louis Vuitton είναι γεγονός και βρίσκεται στο Saint Tropez

Τον Ιανουάριο του 2020 η Louis Vuitton είχε ανοίξει το πρώτο της café στην Οζάκα της Ιαπωνίας, που προσφέρει και φαγητό και που βρίσκεται στο επιβλητικό κτήριο του καταστήματος.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Τώρα όμως, η γνωστή φίρμα ειδών πολυτελείας, άνοιξε ένα αμιγώς εστιατόριο, χωρίς κάποιο κατάστημα για αγορές. Και ως τοποθεσία επέλεξε την ταράτσα του πανέμορφου ξενοδοχείου White 1921 Hotel, που βρίσκεται στην περίφημη Place de Lices, στην καρδιά του φημισμένου Saint Tropez. Το Saint Tropez, ως γνωστόν, είναι επί πολλές δεκαετίες ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα παραθαλάσσια κέντρα της νότιας Γαλλίας, πάνω ακριβώς στην υπέροχη γαλλική Ριβιέρα ή αλλιώς Côte d’Azur (Κυανή Ακτή).

Ο διάσημος οίκος, που έγινε παγκοσμίως γνωστός από τις εκπληκτικές δερμάτινες τσάντες του, τοποθέτησε ως σεφ στο νέο εστιατόριο τον βραβευμένο με αστέρι του οδηγού Michelin και έναν από τους πιο πετυχημένους σεφ στον κόσμο, τον 29χρονο Mory Sacko, ο οποίος είναι σεφ και στο δικό του εστιατόριο, το περίφημο MoSuke του Παρισιού, όπου η κουζίνα του έχει επιρροές από την Ιαπωνική και την Αφρικάνικη μαγειρική.

Στο εστιατόριο Louis Vuitton στο Saint Tropez, τα πιάτα δεν ξεφεύγουν πολύ και από την γαλλική gourmet κουζίνα. Υπάρχουν διάφορα πρωτότυπα και με φαντασία. Από το ekiben, που ήταν ένα γιαπωνέζικο γεύμα που συνήθως το προσέφεραν στα τρένα, αλλά μέχρι και τάκος μελιτζάνας, έως prime rib και ελαφρά tapas.

Για την διακόσμηση του χώρου έχουν χρησιμοποιηθεί κομμάτια από τη συλλογή Louis Vuitton’s Objets Nomades.

Αν κάποιος βρεθεί στην Κυανή Ακτή και θελήσει να επισκεφθεί το νέο Louis Vuitton στο Saint Tropez, που άνοιξε προχθές, καλό θα είναι προηγουμένως και εγκαίρως να έχει φροντίσει για μία κράτηση, μίας και η ζήτηση δεν είναι μικρή.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική). twitter:@IosifAvramoglou

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ