Το μωράκι της φωτογραφίας είναι πρωταγωνίστρια της σειράς «Το προξενιό της Ιουλίας» – Μπορείτε να την αναγνωρίσετε;

Το μωράκι που απεικονίζεται στην φωτογραφία μαζί με την μητέρα της, είναι γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός που φέτος πρωταγωνιστεί στην σειρά του Alpha «Το προξενιό της Ιουλίας».

Της Ελένης Φλισκουνάκη

Καταφέρατε να την αναγνωρίσετε;

Πέγκυ Τρικαλιώτη

Στην φωτογραφία βλέπουμε την Πέγκυ Τρικαλιώτη!

Ποια είναι η Πέγκυ Τρικαλιώτη

Η Πέγκυ Τρικαλιώτη γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1971 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Έχει αποφοιτήσει από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν».

Πορεία στην υποκριτική

Έγινε ευρέως γνωστή συμμετέχοντας στην σειρά «Αναστασία». Η ηθοποιός έχει λάβει μέρος σε πολλές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, μεταξύ αυτών: «10η εντολή», «Η Πρόβα του Νυφικού», «Κόκκινος Κύκλος», «Τμήμα Ηθών» και «Φλόγα και Άνεμος».

Φέτος πρωταγωνιστεί στην σειρά του Alpha «Το προξενιό της Ιουλίας». Μιλώντας στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή για την σειρά είπε: «Είχα πάρα πολλά χρόνια να κάνω τηλεόραση και μάλιστα όταν ήρθε αυτή η πρόταση είχα ήδη κλείσει το θέατρο με την “Μαντάμ Μποβαρί”. Και με πήρε τηλέφωνο ο Νίκος Απειρανθίτης, ο σεναριογράφος, και μου έκανε την πρόταση. Το σκέφτηκα και απάντησα “τι μου ‘κανες τώρα, θέλω να το κάνω αυτό”.

Είμαι πολύ χαρούμενη παρότι είμαι πάρα πολύ κουρασμένη. Δουλεύω 15 ώρες την ημέρα. Είναι 10ωρα τα γυρίσματα κάτι που δεν έχω ξαναζήσει. Έχω ζήσει εβδομαδιαίες σειρές αλλά αυτό είναι καταιγιστικό κι έχω και τις πρόβες και το παιδί, κοιμάμαι 3 ώρες την ημέρα. Όλα τα γυρίσματα γίνονται σε φυσικούς χώρους σε σπίτια κανονικά, δεν υπάρχει κανένα πλατό και για αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Οι ρυθμοί και οι χρόνοι για να βγουν 3 επεισόδια την εβδομάδα, γίνεται μάχη. Αλλά νιώθω σαν να είναι ο πρώτος έρωτας που τα αντέχεις όλα».

«Όλη η ιστορία διαδραματίζεται στον Τύρναβο του ’59, όπου οι άνθρωποι -όπως σε όλα τα χωριά ακόμη και σήμερα -το όνομά τους είναι η τιμή τους. Οπότε στην πραγματικότητα όλο αυτό έχει σχέση με το όνομά τους και το τι θα πουν οι υπόλοιποι. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον που οι άνθρωποι είναι σκληροί, δουλεύουν με τη γη και είναι πολύ γήινοι, αναπτύσσεται ένας έρωτας ανάμεσα σε δυο παιδιά που δυστυχώς οι δυο οικογένειές τους είναι σε μεγάλο πόλεμο. Όποτε αυτός ο έρωτας δεν μπορεί να επιβιώσει, είναι απαγορευμένος», είχε προσθέσει.

Σημαντική είναι η παρουσία της και στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει στις θεατρικές παραστάσεις: «Άμλετ», «Proof», «Η μικρή μας πόλη», «Η Απολογία της Μαρί Κιουρί», «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» και «Προμηθέας Δεσμώτης».

Δείγμα της δουλειάς της στην μεγάλη οθόνη, είναι οι ταινίες: «Τέλος εποχής», «Το φτερό της μύγας», «Τα ρόδινα ακρογιάλια», «Το όνειρο του σκύλου» και «Μαζί».

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη είχε δηλώσει: «Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία δεν έχει αλλάξει όσο θα έπρεπε. Μου έχει συμβεί να πω 15 φορές κάτι ως γυναίκα στην εργασία μου και δίπλα ένας άντρας να το πει 1 φορά και να γίνει. Αν εγώ μιλήσω έντονα θεωρούμαι γκρινιάρα και υστερική επειδή είμαι γυναίκα, ενώ ο άντρας θα σηκώσει φωνή και θα γίνει. Οικονομικά οι γυναίκες πληρώνονται λιγότερα από τους άντρες».

Η μακροχρόνια σχέση με τον σύντροφό της και η κόρη τους

Η Πέγκυ Τρικαλιώτη από το 2010 είναι μαζί με τον Θανάση Δόση. Το ζευγάρι, το καλοκαίρι του 2012 υποδέχθηκε την κόρη του Φραντζέσκα.

Η ηθοποιός έχει μιλήσει ανοιχτά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε προκειμένου να γίνει μητέρα. Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Μαμά-δες», είχε εξομολογηθεί: «Η Φραντζέσκα είναι ένα θαύμα γιατί ήτανε να μην έρθει. Όλοι οι γιατροί σκίζανε τα ιμάτιά τους ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να κάνω ποτέ παιδί.

Την ώρα που μου έλεγε ο γιατρός ότι δεν θα μπορέσω να κάνω ποτέ παιδιά, ήμουν στο αυτοκίνητο μαζί με τον σύντροφό μου. Με πήρε να μου πει τα αποτελέσματα των εξετάσεων που είχα κάνει και μου είπε “για σένα έχει τελειώσει Πέγκυ μου αυτό οριστικά”.

Σχεδόν δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε στο τηλέφωνο. Του λέω “δεν μπορώ; Ούτε με εξωσωματική;”. Μου απέκλεισε όλα τα ενδεχόμενα. Θυμάμαι ότι είπα στον Θανάση να σταματήσει στην άκρη το αυτοκίνητο. Άνοιξα την πόρτα και άρχισα να τρέχω και να κλαίω».

Ακόμα, καλεσμένη στην εκπομπή της Ζωής Κρονάκη και του Δημήτρη Γιαγτζόγλου είχε αναφέρει: «Αν δεν είχε έρθει η κόρη μας στη ζωή μας, θεωρώ ότι θα είχα προσπαθήσει με κάποιο τρόπο να αποκτήσω παιδί ή θα υιοθετούσαμε. Αν θέλεις να γίνεις μητέρα μπορείς να γίνει με οποιονδήποτε τρόπο. Αν η ζωή σου τα φέρει έτσι ώστε να μη μπορείς είτε γιατί έχει περάσει ο καιρός, είτε γιατί δε μπορείς, δεν τελειώνει ο κόσμος.

Εγώ περιέγραψα εκείνο το πρώτο τρίμηνο. Ήταν το πρώτο σοκ… Δεν θα τελείωνε η ζωή μου, δεν τελειώνει η ζωή κανενός. Δεν ερχόμαστε στη ζωή μόνο για να κάνουμε παιδιά. Μπορούμε να δώσουμε την αγάπη, την τρυφερότητα και τη ζεστασιά μας μέσα από πολλούς τρόπους…

Ο Θανάσης ήταν βράχος δίπλα μου σε όλο αυτό… Είναι σχεδόν συγκινητικός ο τρόπος που υπήρξε και υπάρχει στη ζωή μου. Η μητρότητα δεν νομίζω ότι σε αλλάζει, σου βγάζει απλώς και ένα άλλο κομμάτι. Δεν αλλάζεις σαν προσωπικότητα…».

Την φωτογραφία που την απεικονίζει μωρό την είχε ανεβάσει η ίδια η Πέγκυ Τρικαλιώτη στο προφίλ που διατηρεί στο Instagram, στις 14 Μαΐου του 2023.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ