Ταϊλάνδη: «Πονοκέφαλος» για το Παλάτι ο γάμος του γιου του βασιλιά με Αμερικανίδα – Ο νόμος που τον βγάζει εκτός διαδοχής

Η Αμερικανίδα σύζυγος του διαδόχου του θρόνου της Ταϊλάνδης εθεάθη να φεύγει από το σπίτι της στη Νέα Υόρκη με τις κόρες τους καθώς ο σύζυγός της αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να βγει εκτός αγώνα διαδοχής λόγω του γάμου τους.

Η Elisa Garafano και ο σύζυγός της Vacharaesorn Vivacharawongse —ο γιος του βασιλιά της Ταϊλάνδης Maha Vajiralongkorn— σχεδίαζαν να χωρίσουν, ώστε η πόρτα της διαδοχής να ανοίξει ξανά.

Ωστόσο, ο Vivacharawongse, 42 ετών, φέρεται να έχει υποσχεθεί ιδιωτικά την πίστη του στην οικογένεια, σύμφωνα με την Daily Beast , και ακύρωσαν το διαζύγιό τους. Η Garafano φέρεται να θέλει τα παιδιά της να αναγνωρίζονται ως διάδοχοι, αλλά ο σύζυγός της φέρεται να λέει στους ανθρώπους ότι έχουν χωρίσει.

«Θέλει πάρα πολύ να κρατήσει αυτό το γεγονός, και το γεγονός των παιδιών τους, μυστικό λόγω του αντίκτυπου που θα είχε στη φιλοδοξία του να κερδίσει τον θρόνο», είπε μια πηγή στην Daily Beast.

Μια δεύτερη πηγή είπε στο ρεπορτάζ ότι «ο Βαχ και η Ελίζα ήταν ανοιχτά παντρεμένοι για χρόνια, αλλά από τότε που άρχισε να ανταγωνίζεται για τον θρόνο άρχισε να προσπαθεί να το κρατήσει κρυφό και είπε στους ανθρώπους ότι είναι πλέον διαζευγμένος, ακόμη και σε δημόσια σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Πηγή επιβεβαίωσε στο δημοσίευμα ότι το ζευγάρι είναι ακόμα νόμιμα παντρεμένο. Ο νόμος της διαδοχής της Ταϊλάνδης υπαγορεύει ότι οι απόγονοι της βασιλικής οικογένειας «θα αποκλείονται από τη γραμμή διαδοχής» εάν είναι «παντρεμένοι με ξένη σύζυγο». 

Ο Vivacharawongse είναι ένας από τους τέσσερις γιους που γεννήθηκαν από τον βασιλιά και την πρώην ηθοποιό Sujarinee Vivacharawongse. Το ζευγάρι χώρισε το 1996 και εκείνη μετακόμισε στο εξωτερικό με τα παιδιά της.

Ο πατέρας του Vivacharawongse ανέβηκε στον θρόνο το 2016 σε ηλικία 64 ετών και η μικρότερη κόρη του έλαβε τον τίτλο της πριγκίπισσας Sirivannavari Nariratana.

Οι τέσσερις γιοι του βασιλιά παρέμειναν αποξενωμένοι από την οικογένεια και δεν έχουν τίτλους.

Ο Vivacharawongse επέστρεψε στην Ταϊλάνδη πέρυσι, για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια, καθώς αυξάνεται η επείγουσα ανάγκη της βασιλικής οικογένειας να εξασφαλίσει σχέδια διαδοχής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ