Σε κρίση η βασιλική οικογένεια της Ταϊλάνδης: Ο διάδοχος και ο μυστικός γάμος με Αμερικανίδα

Ο διάδοχος της βασιλικής οικογένειας της Ταϊλάνδης μπορεί να απομακρυνθεί από τον θρόνο λόγω του κρυφού γάμου του με μια Αμερικανίδα, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Ο Vacharaesorn Vivacharawongse, γιος του βασιλιά της Ταϊλάνδης Maha Vajiralongkorn, φέρεται να είναι η κορυφαία επιλογή για να αναλάβει τον θρόνο του πατέρα του, αλλά ο γάμος του με την Elisa Garafano, μια δημόσια υπάλληλο στο White Plains της Νέας Υόρκης, περιπλέκει την διαδοχή καθώς ο νόμος της Ταϊλάνδης απαγορεύει τη βασιλεία ενός μονάρχη αν έχει κάνει γάμο με αλλοδαπή.

Ο Vivacharawongse, ο οποίος αποκαλείται “Vach”, φέρεται να είπε σε φίλους ότι χωρίζει με την Garafano, με την οποίο έχει δύο παιδιά. Ένα διαζύγιο θα του άνοιγε ξανά την πόρτα για να πάρει τον θρόνο χωρίς κρίση διαδοχής, ανέφερε η Daily Beast .

Ενώ η Garafano υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο ότι έκτοτε ανέστειλε τη διαδικασία, λέγοντας σε φίλους ότι το ζευγάρι δεν είναι διαζευγμένο και θέλει να αναγνωριστούν τα δικαιώματα της και των παιδιών τους.

Ο Vach, ένας 42χρονος δικηγόρος, έχει υποσχεθεί ιδιωτικά την πίστη του στη γυναίκα και τα παιδιά του, με τα οποία ζει σε ένα σπίτι στο Mount Vernon.

Μια πηγή επιβεβαίωσε στο ρεπορτάζ ότι ο Vach παραμένει παντρεμένος, αλλά είπε ότι «θέλει πολύ να κρατήσει αυτό το γεγονός και τα παιδιά τους μυστικά λόγω του αντίκτυπου που θα είχε στη φιλοδοξία του να κερδίσει τον θρόνο».

Ο Vach είναι ένας από τους τέσσερις γιους που απέκτησε ο βασιλιάς Maha Vajiralongkorn με τη δεύτερη σύζυγό του, Sujarinee Vivacharawongse, πρώην ηθοποιό. Το 1996 ο τότε διάδοχος χώρισε τη Vivacharawongse, η οποία μετακόμισε στο εξωτερικό με τα παιδιά της. Ο Vajiralongkorn ανέβηκε στο θρόνο το 2016 σε ηλικία 64 ετών.

Η μικρότερη κόρη τους επέστρεψε στη βασιλική οικογένεια και της δόθηκε ο τίτλος Πριγκίπισσα Sirivannavari Nariratana — αλλά οι τέσσερις γιοι παραμένουν αποξενωμένοι και δεν έχουν επίσημους βασιλικούς τίτλους.

Καθώς η επείγουσα ανάγκη της βασιλικής οικογένειας να βρει τον κατάλληλο διάδοχο μεγαλώνει, ο Vach αναδείχθηκε κορυφαίος υποψήφιος, επιστρέφοντας στη χώρα για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια πέρυσι.

Ωστόσο, η είδηση ​​του γάμου του έχει μείνει ευρέως έξω από τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης στην Ταϊλάνδη, όπου είναι αυστηρά παράνομο να ασκείται κριτική στη μοναρχία.

Μια δεύτερη πηγή είπε στην Daily Beast ότι «ο Vach και η Elisa ήταν ανοιχτά παντρεμένοι για χρόνια, αλλά από τότε που άρχισε να ανταγωνίζεται για τον θρόνο άρχισε να προσπαθεί να το κρατήσει κρυφό και είπε στους ανθρώπους ότι έχει πλέον χωρίσει, ακόμη και σε δημόσια σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…». Ο νόμος περί διαδοχής της Ταϊλάνδης ορίζει ότι οι απόγονοι της βασιλικής οικογένειας «θα αποκλείονται από τη γραμμή διαδοχής» εάν είναι «παντρεμένοι με ξένη σύζυγο».

Ο Vach θεωρείτο ότι ήταν σε μεγάλο βαθμό εκτός εικόνας πριν η πριγκίπισσα της Ταϊλάνδης Bajrakitiyabha, η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά από άλλο γάμο, κατέρρευσε τον Δεκέμβριο του 2022 ενώ έβγαζε βόλτα τον σκύλο της από αυτό που πιστεύεται ότι είναι ένα καρδιακό πρόβλημα.  Σύμφωνα με την Daily Beast, βρίσκεται τώρα σε μη αναστρέψιμο σωματικό κώμα, αλλά το παλάτι δεν έχει επιβεβαιώσει την κατάστασή της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ