«Πώς να πω στην σύζυγο μου ότι είναι παχύσαρκη χωρίς να την στεναχωρήσω;» – Το δίλημμα ενός άνδρα

Ένας άντρας από τις ΗΠΑ παραπονέθηκε ότι η σύζυγος του δεν προσέχει καθόλου την εξωτερική εμφάνιση της και έχει γίνει παχύσαρκη. Ο άνδρας αναρωτιέται πώς μπορεί να της πει ότι έχει υπερβολικά πολλά κιλά χωρίς να την στεναχωρήσει.

«Η γυναίκα μου έχει χάσει το ενδιαφέρον της για την εμφάνισή της. Την αγαπώ, αλλά δεν μπορώ να βρω έναν τρόπο να της πω ότι έχει γίνει παχύσαρκη. Φαίνεται να πιστεύει ότι η εμφάνισή της είναι μια χαρά», ανέφερε ο άντρας σε στήλη συμβουλών της εφημερίδας New York Post.

Όπως εξήγησε η παχυσαρκία είναι επικίνδυνη για την υγεία της συζύγου του και επιπλέον την κάνει να φαίνεται απαίσια. «Ξέρω ότι δεν μπορώ να της πω τίποτα χωρίς να εκνευριστεί υπερβολικά, οπότε βρίσκομαι σε δίλημμα για το πώς να την κάνω να καταλάβει ότι η παχυσαρκία δεν είναι μόνο κίνδυνος για την υγεία της αλλά και ότι φαίνεται απαίσια», σημείωσε ο άντρας.

Στη συνέχεια ζήτησε μία συμβουλή για τον τρόπο που θα μπορούσε να συζητήσει αυτό το ευαίσθητο θέμα με την σύζυγο του. «Μπορείτε να μου προτείνετε έναν τρόπο να προσεγγίσω μια γυναίκα χωρίς να μπλέξω άσχημα μαζί της; Είμαι σίγουρος ότι και άλλοι άνδρες (και γυναίκες) έχουν αυτή την παρόμοια κατάσταση. Παρακαλώ συμβουλέψτε με», κατέληξε ο άντρας.

Η υπεύθυνη της στήλης του πρότεινε να επικεντρωθεί στο ζήτημα της υγείας της γυναίκας του και όχι της εμφάνισης της με τα περιττά κιλά. «Το μήνυμα μπορεί να είναι λιγότερο ανεπιθύμητο αν επικεντρωθείτε αποκλειστικά στην πτυχή της υγείας της αύξησης του βάρους της. Ενθαρρύνετέ την να επισκεφθεί τον γιατρό της, να αρχίσει να γυμνάζεται (μαζί σας, αν χρειαστεί) και να υιοθετήσει μια υγιεινή διατροφή και για τους δυο σας “επειδή την αγαπάτε και θέλετε να απολαύσετε πολλά ακόμη ευτυχισμένα χρόνια μαζί”», ανέφερε η υπεύθυνη της στήλης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ