Τα ημερολόγια του Andy Warhol, του βασιλιά της Pop Art

Χρησιμοποιώντας τη “φιλοσοφία” του ιδίου του Andy Warhol, ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Andrew Rossi, στη σχετική σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, ξεφλουδίζει τα στρώματα της δημόσιας περσόνας και εξετάζει πως η προσωπική του ζωή επηρέασε την τέχνη που άλλαξε την αμερικανική κουλτούρα για πάντα.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Πρόκειται για τη σειρά 5 επεισοδίων “The Andy Warhol Diaries”, που βασίζεται στις ημερολογιακές σημειώσεις του Andy Warhol, που τις υπαγόρευε στον φίλο του και συνεργάτη Pat Hackett, από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 έως το 1987 που πέθανε.


Μέσα από αυτά τα κείμενα ο Rossi ανακάλυψε τον άνθρωπο κάτω από την διασημότητα και τον pop καλλιτέχνη και θέλησε να το περάσει στην οθόνη.

Στο ντοκιμαντέρ χρησιμοποιείται η φωνή του Andy Warhol, με την βοήθεια της ΑΙ τεχνολογίας, σε μία διήγηση που διαβάζει ο ηθοποιός Bill Irwin από τα κείμενα που διατηρήθηκαν. Έτσι δίδεται μία πληρέστερη εικόνα του Warhol, ο οποίος δεν ήταν ιδιαιτέρως προσιτός πέρα από τους συνεργάτες, τους υπαλλήλους και τους superstars, που σύχναζαν στο Factory της Νέας Υόρκης.

Ας σημειωθεί ότι πρόσφατα το πορτραίτο της Marilyn Monroe, που έφτιαξε πάνω σε φωτογραφία της ο Andy Warhol, πουλήθηκε πρόσφατα σε πλειστηριασμό προς 195 εκατομμύρια δολάρια. Θεωρείται ο πιο ακριβός πίνακας που φτιάχτηκε τον 20ό αιώνα!

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική). twitter:@IosifAvramoglou

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ