Συγκλονίζει ο Χρήστος Συριώτης για την συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη: “Είναι ό,τι χειρότερο έχει ζήσει”

Ο Χρήστος Συριώτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Εspresso” εξομολογήθηκε ότι η συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη είναι “ό,τι χειρότερο έχει ζήσει στη ζωή του”.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο γιος του σπουδαίου ηθοποιού Θόδωρου Συριώτη έδινε γενναία μάχη με τον καρκίνο το διάστημα που συνεργάστηκε σε καλοκαιρινό σχήμα σε περιοδεία με τον προφυλακιστέο ηθοποιό το 2011, βγαίνοντας νικητής.

Ο ίδιος μάλιστα, μαζί με κάποιους συναδέλφους του, προχώρησαν σε καταγγελία στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών κατά του ηθοποιού.

Χρήστος Συριώτης: “Ξυπνάνε εφιαλτικές μνήμες από τη συγκεκριμένη συνεργασία”

“Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να σας απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Ξυπνάνε εφιαλτικές μνήμες από τη συγκεκριμένη συνεργασία. Τολμώ να πω πως δεν είναι ό,τι χειρότερο έχω ζήσει στο θέατρο, αλλά ό,τι χειρότερο έχω ζήσει στη ζωή μου. Πονάει το στομάχι μου, η ψυχή μου”.

“Ήταν λάθος μου που πίστεψα πως η παραμονή μου στο καλοκαιρινό σχήμα της περιοδείας εκείνης θα βοηθούσε την καταρρακωμένη ψυχολογία μου. Έπρεπε να είχα σταματήσει και να είχα αποχωρήσει όταν έμαθα για το σοβαρό πρόβλημα υγείας μου με τον καρκίνο και όταν έκανα το πρώτο χειρουργείο κατά τη διάρκεια των προβών. Πίστεψα όμως πως η παραμονή μου στις πρόβες θα μου έκανε καλό στην ψυχή”.

“Και έπειτα, σκεφτόμουν ως επαγγελματίας ηθοποιός. «Στρατιώτης οφείλω να είμαι στη δουλειά μου, ό,τι και αν μου συμβαίνει» είπα. Πού να ‘ξερα όμως αυτά που θα ζούσα, αυτά που θα ζούσαμε εκείνο το φριχτό καλοκαίρι; Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου δεν πίστευα πως σε μια επαγγελματική συνθήκη θα βιώναμε μια κόλαση εξευτελισμών της ύπαρξης και του επαγγέλματός μας. Ντροπή, πόνος και θλίψη!”

“Μου είναι αδιανόητο, ακόμη και σήμερα που έχουν ακουστεί όλα αυτά, να σκεφτώ πώς ένας άνθρωπος που θέλει να ονομάζεται καλλιτέχνης και μάλιστα θεωρεί τον εαυτό του υπερταλαντούχο ασκεί σε τέτοιο βαθμό τη βία της εξουσίας. Έπαρση, οίηση, αλαζονεία και ένα συνεχές εξουσιαστικό «εγώ»”.

Τι ανέφερε για την καταγγελία που έκανε κατά του Πέτρου Φιλιππίδη

“Και, να σας πω την αλήθεια, δεν με νοιάζει για μένα, αλλά θεώρησα χρέος μου να μιλήσω για κάποιον συνάδελφο που πόνεσε τότε πολύ και σήμερα δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Ετσι, εδώ και αρκετό καιρό από τότε που ξέσπασε το #ΜeΤoo, έχουμε κάνει μαζικά ορισμένοι συνάδελφοι μια καταγγελία στο ΣΕΗ. Το οφείλαμε στη μνήμη του”.

“Συγχωρήστε με, μα δεν θέλω να σας πω κάτι παραπάνω για αυτό. Έχουμε απευθυνθεί για τα δέοντα στα αρμόδια όργανα και αν ποτέ με καλέσει η Δικαιοσύνη, θα καταθέσω. Δεν σας κρύβω πως μιλώντας για όλα αυτά σκέφτομαι πολύ και τον Δημήτρη, τον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη. Στενοχωριέμαι που ακούγονται όλα αυτά για τον πατέρα του και συναισθάνομαι την όποια απόγνωσή του. Ας με συγχωρήσει. Ο ίδιος δεν φταίει σε κάτι”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ