Shakira: Δηλώνει αθώα μετά την δίωξη για φοροδιαφυγή στην Ισπανία

Αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης 8 ετών και πρόστιμο 23 εκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται η δημοφιλής τραγουδίστρια Shakira, για φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή στην Ισπανία. 

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Αυτές είναι οι ανώτατες ποινές που σύμφωνα με την εισαγγελία της Ισπανίας μπορεί να επιβληθούν στην σούπερσταρ, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το πρακτορείο Reuters.

Η βραβευμένη με τρία βραβεία Grammy καλλιτέχνις, κατηγορείται ότι απέφυγε να καταβάλει 15 εκατομμύρια ευρώ για φόρους για την περίοδο 2012-2014. Η πλευρά της Shakira υποστηρίζει ότι έχει ήδη καταβάλει 17,5 εκατομμύρια ευρώ στην ισπανική εφορία, για να ρυθμίσει τις υποχρεώσεις της. Ήδη από τον Ιούλιο της περασμένης χρονιάς, το αρμόδιο φορολογικό δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι υπήρχαν αρκετές αποδείξεις ενοχής για φοροδιαφυγή της συμπαθούς τραγουδίστριας.

Παρά το γεγονός ότι η Shakira είναι Κολομβιανή, οι αρχές θεωρούν ότι την περίοδο 2012-14 είναι μόνιμη κάτοικος Ισπανίας, δεδομένου ότι το 2012 είχε αγοράσει σπίτι στην Βαρκελώνη, μαζί με τον τότε σύζυγό της, διεθνή άσσο του ποδοσφαίρου Gerard Pique, για να μείνουν μαζί με τον γιό τους, ο οποίος γεννήθηκε το 2013 στην Ισπανία. Τον περασμένο μήνα το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι χώρισε.

Εκπρόσωπος της Shakira δήλωσε στο BBC ότι η τραγουδίστρια είναι “απολύτως πεπεισμένη για την αθωότητα της” και ότι η υπόθεση αυτή αποτελεί “παραβίαση των δικαιωμάτων της”. Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι πρόσφατα απέρριψε πρόταση της εφορίας για ρύθμιση οφειλών. Ημερομηνία για την δίκη δεν καθορίστηκε ακόμα.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική). twitter:@IosifAvramoglou

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ