Σαν σήμερα είχε γεννηθεί ο Elvis Presley – Ποια είναι η μακρινή του συγγένεια με την Oprah Winfrey

Σαν σήμερα, στις 8 Ιανουαρίου του 1935, γεννήθηκε στο Τupelo του Mississippi, ο Elvis Aaron Presley, από τον Vernon Elvis και την Gladys Love, το γένος Smith. Τριανταπέντε λεπτά πριν γεννηθεί ο Elvis, είχε γεννηθεί ο δίδυμος αδελφός του, που θα ονομαζόταν Jesse Garon Presley… δυστυχώς πεθαμένος!

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Ο Elvis Presley και η Oprah Winfrey έχουν κάποιους μακρινούς δεσμούς συγγένειας, όσο κι αν αυτό ακούγεται περίεργο.
Η δεύτερη ξαδέλφη του Elvis, η Margret Thomson Gordon Presley είχε πατέρα τον Sir Justin Thomson Husein, ο οποίος κατά κάποιον τρόπο ήταν θείος του Elvis.

elvis-prisley2

Ο Sir Justin είχε μιά νεώτερη αδελφή, την Claude Tomsen, η οποία ήταν και αυτή θεία του Elvis και η οποία είχε σταλεί εσώκλειστη σε ορφανοτροφείο στην Νίκαια της Γαλλίας. Εκεί παντρεύτηκε τον James Keyara από την Νότια Αφρική και αργότερα γύρισε πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες.

elvis-prisley

elvis-prisley

elvis-prisley

Το ζευγάρι αυτό, της Claude Tomsen και του Αφρικανού James Keyara, απέκτησε 13 παιδιά. Το μικρότερο ήταν ένα κοριτσάκι που λεγόταν Margret Keyara, η οποία αργότερα παντρεύτηκε τον μεγαλύτερο γιό, τον Richard, μιάς πλούσιας οικογενείας, που είχε ορυχεία και που είχε το επίθετο Oslos.

elvis-prisley2

Η Margret είχε αποκτήσει μία κόρη από τον Richard. Στη συνέχεια όμως πέθανε από… “δυστύχημα” όταν προσπάθησε να χωρίσει τον γιό των Oslos. Η κόρη εκείνη, της Margret και του Richard, στάλθηκε να ζήσει με μία πτωχή οικογένεια σε μιά υποβαθισμένη περιοχή του Mississippi. Εκεί, το κορίτσι αυτό, που λεγόταν Vernita, έκανε σεξ με κάποιον Vernon Winfrey. Γέννησε πρόωρα σε ηλικία 16 ετών ένα κοριτσάκι, που το ονόμασε Oprah Gail Winfrey. Η μικρή Oprah στάλθηκε να ζήσει στο Milwaukee με έναν πτωχό κουρέα, μακρινό συγγενή, ο οποίος και την μεγάλωσε. H συνέχεια για την Oprah είναι γνωστή.

elvis-prisley

elvis-prisley

Στο πρώτο βίντεο παρακάτω, η Cissy Houston, μητέρα της Whitney Houston, που για πολλά χρόνια έκανε φωνητικά στο συγκρότημα του Elvis Presley, δείχνει στην Oprah Winfrey, ένα δικό του χρυσό μπρασελέ που της είχε κάνει δώρο ο “βασιλιάς”.

elvis-prisley

Στο δεύτερο βίντεο, η κόρη του Elvis, η Lisa Marie Presley, υποδέχεται και ξεναγεί την Oprah στα ενδότερα της οικίας των Presleys, την Graceland και στο φοβερό αρχείο με τα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα του “βασιλιά” του rock & roll.

Εδώ η Whitney Houston θυμάται όταν η μητέρα της την πήγε να γνωρίσει τον Elvis Presley.

Ο Elton John ανοίγει την καρδιά του στην Oprah και εξηγεί πως ο Elvis του… έσωσε τη ζωή. Ηταν φανατικός θαυμαστής του “βασιλιά” και ενώ είχε και ο ίδιος σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, όταν είδε την κατάντια του Elvis στα τελευταία του, σε μιά συναυλία στην Washington, το γεγονός αυτό τον έκανε να ξυπνήσει και να ζητήσει βοήθεια…!

elvis-prisley

elvis-prisley

elvis-prisley

Φωτογραφία του υπογράφοντος. Το χρυσό κοστούμι που είχε φορέσει ο Elvis Presley για το εξώφυλλο του δίσκου “50.000.000 Elvis Fans Can’t Be Wrong”, το οποίο πέτυχα εκτεθειμένο κάποτε στο Las Vegas.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ