Ρόμπερτ Ουίλιαμς, είμαστε Pollοί που αγαπήσαμε τα τραγούδια σου

Η είδηση είναι πολύ επώδυνη. “Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς σε ηλικία 73 ετών”. Όλοι όσοι είμαστε φίλοι του ξέραμε ότι περνούσε μία μεγάλη περιπέτεια με την κακιά αρρώστια. Του είχα τηλεφωνήσει τελευταία φορά πριν από τρεις βδομάδες περίπου.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Είναι δύσκολο να συντάσσεις κείμενο για τόσο αγαπητό φίλο, που έφυγε από την ζωή. Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι να εκφράσω τα συλλυπητήρια στην αγαπημένη Αμαλία και τα τρία παιδιά του Αλέξανδρο, Ιλένια και Μάρθα.

Ήταν μέλος ενός από τα δημοφιλέστερα pop συγκροτήματα της χώρας, τους Poll, μαζί με τον Κώστα Τουρνά και τον Σταύρο Λογαρίδη, που και αυτόν τον χάσαμε πρόσφατα.

Έγραψε όμορφα τραγούδια και συμμετείχε στην εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision, το 1977, με το “Μάθημα Σολφέζ”.

Έβγαλε τον πρώτο του μεγάλο δίσκο στα μέσα της δεκαετίας του ’70 με τίτλο “Robert Williams” και το 1991 έγραψε μουσική και τραγούδια για τη τηλεοπτική σειρά “Η Λάμψη” του Νίκου Φώσκολου.

Εκείνο που με συνδέει περισσότερο με τον Ρόμπερτ, πέρα από μία διαχρονική φιλία και αλληλοεκτίμηση, είναι το γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο του 1982, στα 23 χρόνια μου, με εμπιστεύτηκε μαζί με τον Κώστα Τουρνά και τον Σταύρο Λογαρίδη, να εκπληρώσω ένα εφηβικό μου όνειρο, που ήταν η πρώτη συναυλία επανασύνδεσης των Poll. Πράγματι, αυτή έγινε με τον καλό μου φίλο Δημήτρη Κερασιώτη και το περίφημο “Happening” που είχαμε φτιάξει τότε, με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία (sold out). Πρόκειται για μία συναυλία που έμεινε στην ιστορία, απ’ όπου βγήκε και ο αντίστοιχος διπλός live δίσκος του συγκροτήματος.

Ιδιαίτερα επιτυχημένες ήταν και οι εμφανίσεις που έκανε τα τελευταία χρόνια ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς μαζί με τον Λάκη Τζορντανέλι και τον Γιώργο Πολυχρονιάδη.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική). twitter:@IosifAvramoglou

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ