Rikkie Valerie Kollé: Σε τρανς γυναίκα ο τίτλος της “Μις Ολλανδία” για το 2023

Ιστορία έγραψε στα ολλανδικά καλλιστεία η Rikkie Valerie Kollé καθώς την Κυριακή (9/10) έγινε το πρώτο τρανσέξουαλ μοντέλο που κερδίζει τον τίτλο Μις Ολλανδία. Η 22χρονη θα διεκδικήσει τον τίτλο της Μις Υφηλίου στο Ελ Σαλβαδόρ τον Δεκέμβριο. Τον τίτλο θα προσπαθήσουν να κερδίσουν διαγωνιζόμενες από 24 χώρες.

Το μοντέλο θα είναι η δεύτερη τρανς γυναίκα που θα διαγωνιστεί ποτέ στα Μις Υφήλιος. Το 2018 η Angela Ponce από την Ισπανία έγινε η πρώτη τρανς γυναίκα που διαγωνίστηκε για τον αναγνωρισμένο τίτλο της Μις Υφηλίου.

 

Τότε στο NBC είχε δηλώσει πως δεν θα περίμενε ποτέ ότι θα έφτανε στην τελική φάση. Οι τρανς γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να διαγωνίζονται για το στέμμα από το 2012. Σύμφωνα με την Daily Mail η Ταϊλανδή επιχειρηματίας και δικηγόρος Anne Jakrajutatip, η οποία αγόρασε τον οργανισμό Μις Υφήλιος τον Οκτώβριο του 2022, προσδιορίζεται επίσης ως τρανς.

Στην πρώτη της ανάρτηση στο instagram μετά την νίκη της η Rikkie Valerie Kollé, έγραψε: «Τα κατάφερα! Είναι εξωπραγματικό, αλλά μπορώ να αποκαλώ τον εαυτό μου @missnederland 2023. Ήταν ένα εκπαιδευτικό και υπέροχο ταξίδι, η χρονιά μου δεν μπορεί να πάει στραβά. Είμαι τόσο περήφανη και χαρούμενη που δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Έκανα την κοινότητά μου περήφανη και έδειξα ότι όλα μπορούν να γίνουν. Και ναι, είμαι τρανς γυναίκα και θέλω να μοιραστώ την ιστορία μου, αλλά είμαι επίσης η Rikkie και αυτό είναι που έχει σημασία για μένα. Το έκανα αυτό με τις δικές μου δυνάμεις και απόλαυσα κάθε στιγμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κριτές και όλους στην ομάδα της Μις Ολλανδία που με εμπιστεύτηκαν, αυτή είναι μόνο η αρχή. Αγαπημένες μου συναγωνίστριες φιναλίστ, κάναμε όλες ένα σόου, σας αγαπώ όλες, μου δώσατε τόση επιπλέον δύναμη. Και όπου κι αν βρίσκεστε στον πλανήτη, θέλω να είμαι εκεί για εσάς και να είμαι το παράδειγμα που έλειψε και εμένα. Σε πολλές ακόμα περιπέτειες, ας ετοιμαστούμε για τη @missuniverse. Τόσο ενθουσιασμένη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ