Πρίγκιπας Χάρι: Τα 5 πιο σημαντικά σημεία στη νέα συνέντευξη – «Επιδιώκει τη συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια»

Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε για την οικογένειά του και την καριέρα του σε μια ευρεία νέα συνέντευξη στο Good Morning America.

Γνωρίστε τον Archie και τη Lilibet Sussex – Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ κάνουν… rebranding και στα παιδιά τους

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Γουίλ Ριβ, που προβλήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου, ο Δούκας του Σάσεξ βρισκόταν στο Γουίστλερ του Καναδά, συναντώντας αθλητές στο θέρετρο Blackcomb στη Βρετανική Κολομβία ως προετοιμασία για τους χειμερινούς αγώνες Invictus του επόμενου έτους. Ενώ βρισκόταν στην πόλη, συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, με την οποία έχει έναν τετράχρονο γιο, τον Archie, και τη δίχρονη κόρη, Lilibet.

Η συνέντευξη σηματοδότησε επίσης την πρώτη φορά που ο Χάρι μίλησε ανοιχτά για τον πατέρα του, τον βασιλιά Κάρολο, από τότε που αποκαλύφθηκε η διάγνωση καρκίνου. Όταν η κατάσταση της υγείας του Καρόλου ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Χάρι ταξίδεψε αμέσως στο Λονδίνο για να δει τον πατέρα του.

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο Good Morning America, ο πρίγκιπας Χάρι συνέχισε να συζητά άλλες σημαντικές πτυχές της ζωής του, όπως το πώς τα πάει η οικογένειά του στην Αμερική και πώς αισθάνεται για τα Invictus Games, τους οποίους ίδρυσε το 2014.

Δείτε τη ολόκληρη τη συνέντευξη:

Τα 5 πιο σημαντικά σημεία συζήτησης από τη συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι

Ο Χάρι σκέφτηκε να γίνει Αμερικανός πολίτης

Αφού ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ παραιτήθηκαν από τις ευθύνες τους ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας το 2020, εγκαταστάθηκαν επίσημα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επί του παρόντος, ζουν στο Montecito της Καλιφόρνια, με τα δύο τους παιδιά.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον Ριβ, ο Χάρι έδωσε μια ενημέρωση για τη ζωή του στις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι «είναι καταπληκτικά» και ότι του αρέσει «κάθε μέρα της ζωής τους». Αν και ομολόγησε ότι δεν ένιωθε απαραίτητα Αμερικανός, σημείωσε ότι ήταν ανοιχτός στο να γίνει Αμερικανός πολίτης. Βέβαια αυτό θα σήμαινε να εγκαταλείψει τους πριγκιπικούς του τίτλους…

«Το έχω σκεφτεί», είπε. «Η αμερικανική υπηκοότητα είναι μια σκέψη που πέρασε από το μυαλό μου, αλλά σίγουρα όχι κάτι που αποτελεί υψηλή προτεραιότητα αυτή τη στιγμή».

Πώς αντέδρασε ο Χάρι στη διάγνωση καρκίνου του πατέρα του

Στις 5 Φεβρουαρίου, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ εξέδωσαν μια δήλωση για να ανακοινώσουν ότι ο Βασιλιάς είχε διαγνωστεί με καρκίνο. Αν και η δήλωση δεν διευκρίνιζε τι τύπο καρκίνου έχει, σημειώθηκε ότι το «το θέμα ανησυχίας εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της ξεχωριστής νοσοκομειακής διαδικασίας για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη» του βασιλιά.

Μέρες αργότερα, αναφέρθηκε ότι ο Χάρι είχε ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να επισκεφτεί τον πατέρα του και ότι η συνάντηση διήρκεσε μόνο 30 ή 45 λεπτά. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Good Morning America , ο Χάρι αποκάλυψε ότι έμαθε για τη διάγνωση του καρκίνου όταν του μίλησε ο πατέρας του.

Σημείωσε ότι έφυγε από την Καλιφόρνια αμέσως μόλις άκουσε τα νέα, εξηγώντας: «Πήδηξα σε ένα αεροπλάνο και πήγα να τον δω όσο πιο γρήγορα μπορούσα».

Ο Χάρι συνέχισε να εκφράζει την αγάπη του για την οικογένειά του, προσθέτοντας: «Το γεγονός ότι μπόρεσα να μπω σε ένα αεροπλάνο και να πάω να δω [τον πατέρα μου] και να περάσω κάθε χρόνο μαζί του, είμαι ευγνώμων για αυτό». Βέβαια σε ερώτηση για το τι ακριβώς καρκίνο έχει, απάντησε πως αυτό θα μείνει μεταξύ του ίδιου και του πατέρα του.

Ο Χάρι λέει ότι η υγεία του πατέρα θα μπορούσε να «επανενώσει» τη βασιλική οικογένεια

Ο Χάρι, ο οποίος δημοσίευσε το βιβλίο-βόμβα του για τη βασιλική οικογένεια, Spare, τον Ιανουάριο του 2023, αναφέρθηκε εν συντομία στο τι θα μπορούσε να ακολουθήσει για αυτόν και τον πατέρα του. Πιο συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος ρώτησε εάν η ασθένεια του βασιλιά Καρόλου θα μπορούσε να έχει «επανενωτική» επίδραση στη βασιλική οικογένεια.

Σε απάντηση, ο Χάρι είπε: «Ναι, είμαι σίγουρος. Σε όλες αυτές τις οικογένειες, το βλέπω σε καθημερινή βάση, τη δύναμη της οικογενειακής μονάδας να ενώνεται. Νομίζω ότι οποιαδήποτε ασθένεια, οποιαδήποτε ασθένεια, φέρνει κοντά τις οικογένειες».

Αν και ο Χάρι βρέθηκε πρόσφατα στο Λονδίνο για να δει τον πατέρα του, δεν είναι σαφές αν είδε άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ωστόσο, έχει αναφερθεί ότι δεν είδε τον μεγαλύτερο, αποξενωμένο αδελφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Η γλυκιά ενημέρωση του Χάρι για τον Άρτσι και τη Λίλιμπετ

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο Good Morning America, ο Χάρι μοιράστηκε επίσης τις ειλικρινείς σκέψεις του για το να είναι γονιός. Όταν ο Ριβ ρώτησε πώς τα πάει ο «Χάρι ως ο μπαμπάς», ο δούκας απάντησε αστειευόμενος: «Δεν μπορώ να σας το πω, είναι ταξινομημένο ως… Άκρως απόρρητο».

Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι τα παιδιά του «πάνε περίφημα», προτού μοιραστεί μερικά από τα πράγματα που αγαπούν περισσότερο ο ίδιος και η Μέγκαν. «Τα παιδιά μεγαλώνουν όπως όλα τα παιδιά, πολύ, πολύ γρήγορα», είπε. «Έχουν και οι δύο απίστευτη αίσθηση του χιούμορ και μας κάνουν να γελάμε και να μας κρατούν προσγειωμένους κάθε μέρα, όπως κάνουν τα περισσότερα παιδιά. Οπότε, είμαι πολύ ευγνώμων που είμαι μπαμπάς».

Τι είπε ο Χάρι για τα Invictus Games

Ο Χάρι ίδρυσε για πρώτη φορά τα Invictus Games, ένα διεθνές αθλητικό γεγονός για τραυματίες και τραυματίες βετεράνους, το 2014. Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο Good Morning America , ο δούκας, ο οποίος υπηρέτησε 10 χρόνια στο στρατό, εξέφρασε γιατί του αρέσει να βοηθά τους ανθρώπους, σημειώνοντας ότι «είχε πάντα μια ζωή υπηρεσίας».

«Είμαι μέρος αυτού, με αυτά τα παιδιά», τόνισε, ενώ επισκέφθηκε τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες Invictus το 2025. «Δεν υπάρχει καμία εκδοχή να έρχομαι εδώ, να τους παρακολουθώ και να μην εμπλακώ εγώ».

Μιλώντας στο Good Morning America, εξομολογήθηκε επίσης πώς τον επηρέαζε η δημιουργία αυτών των συνδέσεων με τους συμμετέχοντες των χειμερινών αγώνων.

«Όταν φύγεις από τον στρατό, δεν φεύγεις ποτέ από την κοινότητα. Και το να έχω τους αγώνες κάθε δεύτερη χρονιά, αλλά μετά να μπορώ να κάνω και μια εκδήλωση για ένα χρόνο, είναι κυριολεκτικά η ετήσια λύση μου να είμαι ανάμεσα σε αυτήν την κοινότητα και να γελάω, να διασκεδάζω. Παίρνω λίγη ενέργεια όταν είμαι δίπλα σε αυτούς τους τύπους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ