Πρίγκιπας Χάρι: Οι χαρακτηρισμοί του για την Καμίλα που απογοήτευσαν τον βασιλιά Κάρολο – «Δεν μιλούν πολύ, έως και καθόλου»

Ο πρίγκιπας Χάρι και ο βασιλιάς Kάρολος φαίνεται πως εξακολουθούν να «μην μιλούν πολύ», εν μέρει λόγω της «απογοήτευσης» του Καρόλου για τον τρόπο που ο γιος του παρουσίασε την βασίλισσα Καμίλα στα απομνημονεύματά του.

Η σχέση μεταξύ του πρίγκιπα Χάρι, 39 ετών, και της βασιλικής οικογένειας είναι τεταμένη εδώ και χρόνια, αφού αυτός και η Μέγκαν Μαρκλ παραιτήθηκαν από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας και μετακόμισαν στην Καλιφόρνια.

Τόσο κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε το ζευγάρι στην Oprah όσο και στο βιβλίο με τα απομνημονεύματα του Χάρι, οι Suxesses προέβησαν σε μία σειρά φοβερών ισχυρισμών σχετικά με τη μεταχείρισή τους από το Παλάτι.

Αν και ο Χάρι παρακολούθησε την στέψη του πατέρα του στο Αβαείο του Γουέστμινστερ τον Μάιο, η σχέση του με τον Βασιλιά Κάρολο παραμένει τεταμένη – με τη βασιλική οικογένεια να μην κάνει κάποια δημόσια δήλωση για τα γενέθλια του Χάρι τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, έμπιστη πηγή ισχυρίστηκε ότι ο Δούκας του Σάσεξ δεν έλαβε προσωπικές ευχές από τον αδερφό του, πρίγκιπα Γουίλιαμ, ή τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο.

Για την ακρίβεια, ανέφερε στην «The Telegraph»: «Οι επικοινωνίες μεταξύ του βασιλιά και του πρίγκιπα Χάρι παραμένουν αρκετά φτωχές. Δεν μιλούν πολύ, έως και καθόλου».

Η πηγή ισχυρίστηκε ότι αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι ο «εργασιομανής» βασιλιάς Κάρολος προτιμούσε να επικοινωνεί μέσω τηλεφώνου ή επιστολής, αντί με μηνύματα.

Ωστόσο, η πηγή αναφέρει και έναν άλλο λόγο για την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οικογένειας: ο Κάρολος αισθάνεται «απογοήτευση» από το πώς περιέγραψε ο Χάρι την Καμίλα στα απομνημονεύματά του, με τίτλο «Spare».

Ο Δούκας είπε ότι η μητριά του είναι «επικίνδυνη» και «κακή» και ότι «πάτησε επί πτωμάτων». Ειδικότερα, έγραψε στο Spare: «Έχω περίπλοκα συναισθήματα σχετικά με την απόκτηση ενός θετού γονιού που νόμιζα ότι με είχε θυσιάσει πρόσφατα στον προσωπικό της βωμό δημοσίων σχέσεων».

Ο Χάρι κατηγόρησε επίσης τον Κάρολο και την Καμίλα ότι «φύτεψαν ιστορίες» για τον Γουίλιαμ και την οικογένειά του: «Δώστε στον Πα και την Καμίλα μια ίντσα, είπε, θα την μετατρέψουν σε ένα μίλι».

Επίσης, ο Omid Scobie, ο ανεπίσημος εκπρόσωπος του πρίγκιπα Χάρι και της Δούκισσας του Sussex, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη βασιλική οικογένεια στο διαφημιστικό υλικό για το νέο του βιβλίο, χαρακτηρίζοντας τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ «διψασμένο για εξουσία» και τον βασιλιά Κάρολο «αντιδημοφιλή».

Όταν ο Scobie, 42 ετών, συγγραφέας του «Finding Freedom», του μπεστ σέλερ του 2020 για το ζευγάρι, αποκάλυψε το εξώφυλλο του τελευταίου βιβλίου του με τίτλο «Endgame» το συνόδευσε με μια περιγραφή  που κόβει την ανάσα. Ειδικότερα, χαρακτήρισε το βιβλίο του «μια διεισδυτική έρευνα για την τρέχουσα κατάσταση της βρετανικής μοναρχίας – ένας αντιδημοφιλής βασιλιάς, ένας διψασμένος για εξουσία διάδοχος του θρόνου, μια βασίλισσα πρόθυμη να κάνει επικίνδυνα πράγματα για να διατηρήσει την εικόνα της και ένας πρίγκιπας που αναγκάστηκε να ξεκινήσει μια νέα ζωή αφού προδόθηκε από την ίδια του την οικογένεια».

Οι Sussexes αρνήθηκαν επανειλημμένα ότι συνεργάστηκαν με τον Scobie και τη συν-συγγραφέα του Carolyn Durand στο «Finding Freedom», αλλά η Meghan αναγκάστηκε αργότερα να παραδεχτεί στο Ανώτατο Δικαστήριο ότι εξουσιοδότησε έναν βοηθό να ενημερώσει το ζευγάρι των συγγραφέων κρυφά.

Το «Endgame» είναι πιθανό να προκαλέσει περαιτέρω αναστάτωση στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Είναι άγνωστο εάν οι Suxesses είχαν κάποια συμβολή αυτή τη φορά, αν και ο συγγραφέας καυχιέται ότι πήρε συνέντευξη από μέλη της οικογένειας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ