Οιδίπους Τύραννος στην Ηλιούπολη

To ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΛΟΥ, παρουσιάζei την τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος» σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Αιμίλιο Χειλάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.  

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις, ο γνωστός στο ελληνικό θεατρικό κοινό Λιθουανός σκηνοθέτης, καταπιάνεται με την εμβληματική τραγωδία έχοντας σαν όπλα του την μετάφραση του Μίνου Βολανάκη, τον ομαδικό τρόπο αφήγησης και ασκημένους στον αρχαίο Αττικό λόγο ηθοποιούς.   

Λίγα λόγια για το έργο:

Την Θήβα ταλαιπωρεί ένας φοβερός λοιμός. Ο χρησμός ορίζει ότι η πόλη θα σωθεί μόνο αν τιμωρηθεί ο δολοφόνος του προηγούμενου βασιλιά Λάιου. Ο  Οιδίπους, που βασιλεύει τώρα, ζητά να βρεθεί εκείνος που σκότωσε το Λάιο.Ο μάντης Τειρεσίας κατηγορεί τον Οιδίποδα ότι εκείνος είναι το μίασμα της πόλης. Ο Οιδίπους εξαγριώνεται υποψιάζεται συνωμοσία εναντίον του.Στην πορεία αναζήτησης του δολοφόνου αποκαλύπτεται σταδιακά η αλήθεια, ο ήρωας ανακαλύπτει ποιος πραγματικά είναι. Γιος και φονιάς του βασιλιά Λάιου αλλά και σύζυγος της μητέρας του Ιοκάστης. Ύστερα από την αποκάλυψη της τραγικής και αναπόφευκτης μοίρας η Ιοκάστη απαγχονίζεται. Ο Οιδίπους αυτοτυφλώνεται.  

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Αιμίλιος Χειλάκης

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Χρήστος Σαπουντζής

Κώστας Κορωναίος

Αλμπέρτο Φάις

Γιάννης Τσεμπερλίδης

Κώστας Σειραδάκης

Παναγιώτης Εξαρχέας

Ονίκ Κετσογιάν

Γιώργος Παπανδρέου

Τζεφ Μααράουι

 Δημοτικό Θέατρο του Άλσους «Δημήτρης Κιντής», Ηλιούπολη

Τιμές εισιτηρίων 15 €

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ